نیوز سیتی!
27 مهر 1402 - 18:52

همه جا امن و امان بود؛ برخلاف غزه...

چندین ماشین‌ پلیس، آمبولانس، آتش‌نشانی و هلال احمر برای ارائه خدمات به شهروندان آماده باش ایستاده بودند اما کاری برای انجام دادن نداشتند؛ چرا که همه چیز امن و امان بود؛ برخلاف غزه...

خبرگزاری فارس- گروه سلامت: نیم ساعتی بیشتر به زمان آغاز راهپیمایی نمانده بود اما تقریباً محوطه اطراف میدان فلسطین تهران از جمعیت پر شده بود. مردم و کادر پزشکی ایران به قدری برای شرکت در این راهپیمایی مشتاق بودند که زودتر از ساعت اعلام شده در میدان نبرد علیه رژیم صهیونیست اسرائیل حاضر شده بودند.

چندین ماشین‌ پلیس، آمبولانس، آتش‌نشانی و هلال احمر برای ارائه خدمات به شهروندان آماده باش ایستاده بودند. اما کاری برای انجام دادن نداشتند؛ چرا که همه چیز امن و امان بود؛ برخلاف غزه.

راهپیمایی فلسطین؛ هم‌صدایی جهانیان برای غزه 

اما همچنان از سمت خیابان‌های ولیعصر و انقلاب، گروه‌های مختلفی که هر کدام نماینده یک سازمان، نهاد، دانشگاه، بیمارستان و ... بودند به سمت میدان فلسطین می‌آمدند. قرار بود که فقط کادر درمانی و پزشکی کشور در این تجمع حاضر شوند، اما برخی از خانواده‌های ایرانی هم به صورت خودجوش خود را برای حمایت از مردم فلسطین به صحنه راهپیمایی رسانده بودند.

 همچنین برخی از کودکان و نوجوانان برای ابراز همدردی با کودکان مظلوم فلسطین با به تن کردن لباس هلال‌احمر و به دست گرفتن پوسترهای گوناگون از کودکان فلسطینی حمایت کردند. حضور اقشار مختلف جامعه در این تجمع بیانگر یک‌صدایی تمام مردم ایران در اعتراض به ظلم وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه بود.

در این تجمع نه تنها ایرانی‌ها، بلکه تعدادی از مهاجران و دانشجویان کشورهای خارجی مقیم ایران از جمله آفریقایی، عراقی، کنیایی و ... حضور داشته و  هر یک با به همراه داشتن نمادی از کشور فلسطین از مردم غزه حمایت می‌کردند.  

#هدف_نیستیم

هر طرف از میدان را که می‌دیدی رنگ و نشانی از مردم مظلوم غزه به چشم می‌خورد. پرچم‌های به اهتزاز درآمده، پوسترهای گوناگون، شعارهای دندان شکن، بنرهایی سراسر از همدلی و دلبستگی، همه نشانی از حمایت کادر پزشکی و شهروندان ایرانی از مردم بی پناه فلسطین داشت. 

اکثر افراد حاضر در این تجمع پوستری با پیام «#هدف_نیستیم» در دست داشتند که توسط جمعیت هلال‌احمر با توضیح «کارکنان مراکز درمانی، رانندگان وسایل امدادی، امدادگران هلال‌احمر و صلیب سرخ و اماکنی که از نشان هلال‌احمر و صلیب سرخ استفاده می‌کنند، نباید به عنوان اهداف نظامی مورد حمله قرار گیرند.» در پی بمباران بیمارستان المعمدانی غزه تهیه و بیانگر اعتراض عمومی کادر پزشکی ایران بود.

مرگ بر کودک‌کش...

بسیاری از پرستاران، پزشکان و دانشجویان رشته‌های پزشکی، پیراپزشکی و پرستاری درس و کار خود را رها کرده و برای حمایت از مردم بی‌پناه  غزه با فریاد شعارهایی مانند «مرگ بر آمریکا»، «مرگ بر انگلیس»، «مرگ بر فرانسه»، « مرگ بر اسرائیل»، « نه سازش، نه تسلیم، نبرد با اسرائیل»، « برادر سپاهی، موشک جواب موشک»، «مرگ بر کودک‌کش» و... همدردی خود را ابراز کردند.

۵۰۰۰ درمانگر؛ مرهمی برای غزه 

در میان تجمعات و شعارها، غرفه‌‌ای ساده به چشم می‌خورد بر سر آن نوشته شده بود «مرهم برای غزه.» درون آن چند نفر ایستاده بودند تا اطلاعات کادر درمانی داوطلب برای اعزام را ثبت کنند. پزشکان و پرستاران سر و دست می‌شکستند که در پویش این غرفه ثبت نام کنند. زمانی که به داخل غرفه رفتم و از مسؤول آن در خصوص تعداد شرکت‌کنندگان این پویش پرسیدم، پاسخ داد: « به طور میانگین هر دو دقیقه یک‌ نفر از کادر درمان برای اعزام و  حمایت از مجروحین فلسطینی در این پویش ثبت‌نام می‌کند. تاکنون بیش از ۵۰۰۰ نفر به صورت داوطلبانه در این پویش شرک کرده‌اند.»

 این در حالی است که بسیاری از افراد تصور می‌کنند قشر پزشکی فقط به دنبال رفاه بوده و تاب دوری از خانه امن خود را ندارند. اما پزشکان و پرستاران با وجود اینکه می‌دانند که اگر به غزه بروند امکان بازگشتشان بسیار کم است بازهم برای کمک به زنان و کودکان و مجروحان غزه اعلام آمادگی کرده‌اند. 

«من برای کمک به بچه‌های غزه آمده‌ام ...» 

یکی از پرستاران حاضر در این تجمع در خصوص دلیل حضورش در این تجمع می‌گفت: «ما برای حمایت از پزشکان، گروه درمان و تمام مجروحان غزه آمده‌ایم و تقاضای همه ما این است که به غزه اعزام شویم و در کنار برادران و خواهران فلسطینی‌مان باشیم. علت حضور ما در این راهپیمایی، محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به امدادگران، کادر درمان و مردم بی دفاع غزه است.»

کادر درمانی یکی از بیمارستان‌های تخصصی شهر تهران درباره علت حضورشان در راهپیمایی حمایت از مردم فلسطین می‌گفت: «ما با دوستان و همکارانمان برای همدردی با مردم، زنان و کودکان مظلوم فلسطین آمده‌ایم. ما به عنوان بخش کوچکی از کادر درمان وظیفه خودمان دانستیم تا در این تجمع حضور پیدا کنیم تا شاید کمی از درد مردم فلسطین کاسته شود.»

در آن میان وقتی از یک کودک ۴ ـ ۳ ساله که به همراه مادرش به راهپیمایی آمده است می‌پرسیم که چرا به اینجا آمده‌ای می‌گوید: «من برای کمک به بچه‌های غزه اومدم.»

چرا برخی از مردم جهان چشمشان را بر روی این جنایت بسته‌اند؟

در میان شرکت‌کنندگان حضور پررنگ جمعیت سازمان هلال احمر به چشم می‌خورد. یکی از اعضای هلال‌احمر می‌گفت: «امدادگران و پرسنل جمعیت هلال‌احمر با حضور در این راهپیمایی همبستگی‌شان با مردم فلسطین را نشان دادند. ما می‌خواهیم صدایمان را به تمام جهانیان برسانیم و بگوییم که وقتی برای  یک مورد جزئی از تخلف و جراحت توسط یک کادر پزشکی بلوایی در جهان به پا می‌شود، چگونه کشتار چند صد نفر یا چند هزار نفر به چشم جهانیان نمی‌آید و برخی‌ چشمشان را بر روی این جنایت بسته‌اند؟ البته ما تنها نیستیم و می‌دانیم بسیاری از همکاران پزشک ما در سراسر دنیا این جنایت را فریاد می‌زنند.»       

پایان پیام/                                                                                                                           

منبع: فارس
شناسه خبر: 1543756

مهمترین اخبار ایران و جهان: