نیوز سیتی!
18 اردیبهشت 1402 - 00:08

سرانه مصرف آب در آذربایجان غربی ۷۰ لیتر بیشتر از استاندارد است

ارومیه- مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی گفت: سرانه مصرف آب در استان ۲۰۰ لیتر در شبانه روز بوده که ۷۰ لیتر بیشتر از استاندارد است.

به گزارش خبرنگار مهر، لطیف خوش‌سیرت عصر یکشنبه در نشست خبری با بیان اینکه یکی از مشکلات آب در آذربایجان غربی بالا بودن سرانه مصرف است، ادامه داد: در حال حاضر این سرانه در استان حدود ۲۰۰ لیتر در شبانه روز است که حدود ۷۰ لیتر بیشتر از استاندارد برآورد می‌شود.

وی اظهار کرد: باید همه شهروندان بازنگری در مصرف داشته باشند تا زمینه کاهش مشکلات به ویژه در حوزه تأمین آب پایدار فراهم شود.

اختصاص ۸۸۰ میلیارد تومان در حوزه آب شهری و روستایی آذربایجان غربی

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌غربی با اشاره به نگاه ویژه دولت سیزدهم به توسعه آبرسانی در این استان گفت: فقط در سال جاری بیش از ۸۸۰ میلیارد تومان اعتبار در حوزه‌های مختلف آب شهری، روستایی و تنش آبی تخصیص داده شده است.

خوش سیرت افزود: از این میزان ۴۹۲ میلیارد تومان در قالب آبرسانی روستایی، ۱۹۰ میلیارد تومان در قالب توسعه آب شهری و ۲۱۰ میلیارد تومان در قالب سهم استان از اعتبارات مقابله با تنش آبی تخصیص یافته است.

۸ ۶.۷ درصد جمعیت روستایی آذربایجان غربی آب شرب سالم دارند

مدیرعامل آب و فاضلاب آذربایجان‌غربی ادامه داد: در حال حاضر ۹۹.۹۵ درصد جمعیت شهری و ۸۶.۷ درصد جمعیت روستایی استان از آب شرب سالم برخوردار هستند.

خوش‌سیرت گفت: از ۲ هزار و ۸۷۸ روستای استان، یک هزار و ۹۸۹ روستا تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌غربی قرار دارند و حداکثر تا سه سال آینده سعی داریم این رقم را به همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار برسانیم.

وی با بیان اینکه ۱۴ تصفیه خانه آب در شهرهای آذربایجان غربی فعال است گفت: با فعالیت این مراکز، ۵۲ درصد آب شرب شهری استان شامل حدود ۱۴۵ میلیون مترمکعب در سال از تصفیه خانه‌ها تأمین می‌شود.

آب روستاهای آذربایجان غربی از آب‌های زیرزمینی تأمین می‌شود

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی افزود: در روستاها هم به جز یک واحد تصفیه خانه در پلدشت، آب بقیه روستاها از طریق آب‌های زیرزمینی تأمین می‌شود و البته در صدد هستیم با راه اندازی تصفیه خانه جدید در مهاباد، آب برخی روستاهای این شهرستان را از تصفیه خانه قدیمی تأمین کنیم.

خوش سیرت اضافه کرد: در حال حاضر آب روستاها از طریق ۸۲۳ چاه، ۸۰۰ چشمه و ۳۸ قنات تأمین می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی گفت: متوسط هزینه تمام شده تولید و توزیع آب در هر لیتر مترمکعب حدود ۴,۵۰۰ تومان بوده که با این وجود، هزینه درنظر گرفته شده در این بخش برای مشترکان به ۸۰۰ تومان می‌رسد که این فاصله زیادی است.

آبرسانی به ۳۹۱ روستای آذربایجان غربی

خوش سیرت در خصوص اجرای طرح آبرسانی امام حسن مجتبی (ع) در آذربایجان غربی بیان کرد: در این قالب، به ۳۹۱ روستای استان با صرف هزینه ۹۶۶ میلیارد تومانی آبرسانی می‌شود.

وی افزود: این طرح ۳۰ ماهه بوده و تاکنون از ۳۴ درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است که امیدواریم تا اواخر سال آینده شاهد به افتتاح رسیدن آن باشیم.

وی از امضای تفاهم نامه جدیدی در راستای آبرسانی به ۶۰۰ روستا بین استاندار آذربایجان غربی و مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور خبر داد و اضافه کرد: این طرح ۲ هزار میلیارد تومانی از نیمه دوم امسال شروع می‌شود و امیدواریم تا پایان سال ۱۴۰۵ به اتمام برسد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی ادامه داد: با اتمام این ۲ طرح، نزدیک به یک هزار روستا از نعمت آب آشامیدنی سالم و بهداشتی برخوردار می‌شوند که گام بزرگی برای ارتقای شاخص‌های این بخش است.

عملیات اجرایی مدول سوم تصفیه خانه ارومیه خردادماه امسال خاتمه می‌یابد

خوش سیرت متوسط بهره مندی مردم آذربایجان غربی از خدمات دفع بهداشتی فاضلاب را ۶۷.۵ درصد اعلام کرد و گفت: این رقم در کشور حدود ۵۵ درصد و در شهر ارومیه حدود ۷۷ درصد است ولی باید با تلاش بیشتر، هم متوسط استانی و هم بهره مندی در ارومیه را باید افزایش دهیم.

وی اظهار کرد: در حال حاضر ظرفیت به کارگیری شده در حوزه فاضلاب در تصفیه خانه ارومیه ۸۰ هزار مترمکعب در شبانه روز است که با اتمام مدول سوم که در اوایل خردادماه خواهد بود، این ظرفیت ۶۰ هزار مترمکعب در شبانه روز افزایش یافته و به ۱۴۰ هزار مترمکعب می‌رسد.

وی افزود: همچنین در شهر ارومیه ۵۰۰ کیلومتر معابر این شهر هنوز دارای سیستم دفع فاضلاب نیستند که برای اجرای این طرح و همچنین خط انتقال دوم به سمت تصفیه خانه، حدود ۱,۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی اضافه کرد: امیدواریم بتوانیم مدول چهارم تصفیه خانه ارومیه را که زمینه ساز ارائه خدمات ۱۰۰ درصدی به شهر می‌شود و همچنین اجرای سیستم دفع فاضلاب در مناطق باقی مانده از شهر را در سال‌های آتی آغاز کنیم.

منبع: مهر
شناسه خبر: 1195756

مهمترین اخبار ایران و جهان: