ایسنا/چهارمحال و بختیاری پایین بودن کیفیت نان در اکثر نانواییهای چهارمحال و بختیاری از سالها قبل صدای مردم و حتی نانوایان را درآورده است، نانوایان معتقدند که اگر آرد با کیفیت در اختیار آنها قرار بگیرد، بالتبع آن کیفیت نان نیز بالا میرود، از آن طرف متولیان تولید آرد میگویند که آرد تولیدی از کیفیت بالایی برخوردار بوده و مسائل بسیاری در پخت نان دخیل است که نانوایان در صورت رعایت آن، میتوانند نان باکیفیت در اختیار شهروندان قرار دهند.
به گزارش ایسنا، نان قوت غالب اکثر خانوادههای ایرانی محسوب میشود و میتوان گفت در اکثر وعدههای غذایی از نان در کنار غذا استفاده میکنند، اما عموم افراد جامعه از کیفیت نان رضایت کافی ندارند، در ایام شیوع کرونا بحث رعایت پروتکلهای بهداشتی در کنار کیفیت نان مورد توجه قرار گرفت، متاسفانه در بیشتر موارد بازرسان بر ضعف رعایت پروتکلهای بهداشتی در نانواییها اذعان دارند.
قطعا عوامل متعددی در بحث کیفیت نان موثر است، از جمله مهمترین این عوامل میتوان به کیفیت آرد و نحوه پخت نان اشاره کرد، قطعا نانوایان باید تمامی این نکات را رعایت کنند تا بتوانند نان باکیفیتی به شهروندان بدهند، همچنین شهروندان نیز بعد از خرید نان باید نکاتی را در نگهداری نان مراعات کنند تا نان کیفیت خود را از دست ندهد.
دور ریز نان در مصارف خانگی بسیار بالا است، افراد معمولا نان را با تعداد بسیار زیاد خریداری میکنند، نان پس از چند روز نگهداری کیفیت خود را از دست میدهد، بنابراین نانی که قابل استفاده نباشد، دور ریز میشود، قطعا پایین بودن قیمت نان یکی از عوامل افزایش دور ریز نان است، زیرا اگر قیمت نان منطقی باشد، افراد اقدام به خرید نان مازاد بر نیاز خانواده نمیکنند و اسراف در این حوزه کاهش پیدا میکند.
قیمت نان پس از کش و قوسهای فراوان در چهارمحال و بختیاری بهصورت مشروط افزایش پیدا کرد، حال باید دید نظارتهای سازمان جهادکشاورزی که به تازگی مسئولیت دبیرخانه شورای آرد و نان استان به آن واگذار شده است، چگونه خواهد بود؟ آیا میتوانند این مصوبه را بهدرستی اجرا کنند یا نه؟
نارضایتی از پخت نان توسط دستگاه
نارضایتی از پخت نان توسط دستگاهنارضایتی از پخت نان توسط دستگاهبیگی- نماینده مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری در خصوص بحث کیفیت نان در استان، اظهار کرد: بازرسی از نانواییهای سطح استان از زمان شیوع کرونا تشدید شده است، متاسفانه رعایت پروتکلهای بهداشتی در نانواییهای استان در بین سایر صنوف، بسیار کمتر است.
وی ادامه داد: دستگاههای پخت نانی که در برخی از نانواییهای چهارمحال و بختیاری مورد استفاده قرار میگیرد، دارای تائیدیه نیستند، بیشترین نارضایتی در بحث نان در خصوص دستگاههایی بوده که وارد شدهاند، کیفیت فدای پول شده است، نانواییها به سمت تجاریسازی در حال حرکت هستند.
بیگی با بیان اینکه کیفیت نان در شهرستان کیار و کوهرنگ از سایر نقاط استان پایینتر است، بیان کرد: ۳۵۰ نمونهبرداری از نان طبخ شده از نانواییهای استان انجام شده، مهمترین مشکل در بحث ph و نمک مورد استفاده در نان است.
اصرار نانوایان بر انجام تخلف
اصرار نانوایان بر انجام تخلفاصرار نانوایان بر انجام تخلفمحمدرضا عمرون- مدیرکل تعزیرات حکومتی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه در ۱۱ ماه گذشته ۱۰۰۸ فقره پرونده جهت رسیدگی به تخلفات نانواییهای استان تشکیل شده است، اظهار کرد: ۱۰۰۳ مورد از این پروندهها مختومه شدهاند.
وی افزود: بیشترین فراوانی تخلفات حوزه آرد و نان مربوط به رعایت نشدن مقررات بهداشتی با ۲۸۲ مورد، اجرایی نشدن تکالیف واحدهای صنفی با ۱۶۵ مورد، رعایت نشدن مقررات جاری با ۱۶۶ مورد، تنظم نبودن ساعت کار با ۱۲۶ مورد، کمفروشی با ۹۳ مورد، گرانفروشی با ۷۱ مورد، درج نشدن قیمت با ۶۱ مورد، عرضه خارج از شبکه با ۲۰۹ مورد، تقلب با ۱۰ مورد و خرید و فروش برخلاف ضوابط با ۵ پرونده بود.
عمرون با بیان اینکه نانوایان متخلف بر انجام تخلف اصرار دارند، گفت: برخی از این افراد بازرسان را نیز تهدید میکنند.
مدیرکل تعزیرات حکومتی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: باید آموزش نانوایان برای رعایت موازین بهداشتی و سایر قوانین در دستور اتحادیه نانوایان قرار بگیرد، شاید برخی از افراد از تخلف بیاطلاع باشند.
افزایش ۱۰۰ تومانی قیمت نان، جوابگوی هزینههای نانوایان نیست
افزایش ۱۰۰ تومانی قیمت نان، جوابگوی هزینههای نانوایان نیستافزایش ۱۰۰ تومانی قیمت نان، جوابگوی هزینههای نانوایان نیستبهرام قاسمی- رئیس اتحادیه نانوایان شهرکرد در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه در خصوص کیفیت نان باید کارشناسان امر نظر بدهند، اظهار کرد: تعداد نانوایانی که نان بیکیفیت تولید میکنند، بسیار محدود است و عموم نانوایان نان باکیفیت طبخ میکنند.
وی با بیان اینکه افزایش ۱۰۰ تومانی قیمت نان، جوابگوی هزینههای نانوایان نیست، گفت: در چند سال اخیر قیمت آرد، خیمر مایه، کارگر، مالیات، آب، برق، گاز، اجاره بها، بیمه و ... افزایش یافته است و این افزایش اندک قیمت نان پاسخگوی هزینهها نیست.
قاسمی افزود: در کیفیت نان، آرد بسیار مهم است، وقتی آرد بیکیفیت در اختیار نانوا قرار میگیرد، نیز کیفیت نان نیز کاهش پیدا میکند، همچنین مردم وقتی نان را خرید میکنند، باید نان را بهصورت صحیح خنک کنند تا نان سریع بیات نشود.
رئیس اتحادیه نانوایان شهرکرد با اشاره به اینکه چهار گروه پنج نفری بر فعالیت نانواییهای شهر نظارت میکنند، عنوان کرد: این مسئله برای این است که نان باکیفیت به دست شهروندان برسد.
وی بیان کرد: عموما نانی که در استان مجاور پخت میشود بسیار بیکیفیت بوده و همچنین قیمت آن دوبرابر این استان است، بههمین دلیل نان چهارمحال و بختیاری از استان خارج میشود.
قاسمی در ادامه با بیان اینکه ۷۰ درصد نانوایان شهرکرد نان باکیفیت پخت میکنند، تاکید کرد: افزایش هزینههای تولید نان موجب بیانگیزگی نانوایان میشود، قیمت خمیر مایه ۱۰ کیلوگرمی از ۱۰۰ هزار تومان به ۵۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است.
رئیس اتحادیه نانوایان شهرکرد در پایان خاطرنشان کرد: متاسفانه فقط از عملکرد نانوایان گلایه میشود، این افراد در ایام کرونا تلاش کردند تا نان به دست مردم برسد، اما کسی قدردان زحمات آنها نیست.
قیمت نان در چهارمحال و بختیاری بهصورت مشروط افزایش یافت
قیمت نان در چهارمحال و بختیاری بهصورت مشروط افزایش یافتقیمت نان در چهارمحال و بختیاری بهصورت مشروط افزایش یافتطاهری- معاون توسعه بازرگانی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز در این خصوص اظهار کرد: بر اساس قانون انتزاع، نظارت بر توزیع محصولات کشاورزی از وزارت صمت به وزارت جهادکشاورزی محول شده است، بهدلیل جابجایی وظایف در بحث نظارت بر آرد و نان مشکلاتی ایجاد شد، خوشبختانه کارگروه شورای آرد و نان کار خود را در سازمان جهادکشاورزی آغاز کرد.
وی با تاکید بر اینکه اصلاح قیمت نان، یکی از مطالبات نانوایان باتوجه به افزایش هزینههای کارگری، بیمه، آب، برق و ... بود، عنوان کرد: قیمت نان مشروط بر ارتقای کیفیت نان، رعایت قوانین در وزن چانه و رعایت زمان پخت، حدود ۱۰۰ تومان افزایش پیدا کرد.
طاهری در پایان گفت: نظارت بر نانواییها افزایش پیدا خواهد کرد و تخلفات در حوزه آرد و نان به مراجع قضایی گزارش داده میشود.
انتهای پیام
شناسه خبر: 99253