نیوز سیتی!
06 دی 1402 - 13:50

غربالگری دیابت و فشار خون در ۸۰ هزار نفر از مردم تربت حیدریه

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه گفت: تا امروز ۸۰ هزار و ۳۲۸ نفر در جمعیت تحت پوشش این دانشگاه در پویش ملی سلامت، غربالگری دیابت و پرفشاری خون شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فارس از تربت حیدریه، محمد قربانی در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه شهرستان که در محل سالن ابن سینای دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه با حضور معاونین دانشگاه ومدیر روابط عمومی با محوریت پویش ملی سلامت برگزار شد، اظهار کرد: تا قبل از اجرای پویش دیابت و پرفشاری خون بالغ بر ۲۵ هزار بیمار مبتلا به فشارخون بالا و ۱۱ هزار بیمار مبتلا به دیابت شناسایی شده بود که انتظار است بیمارانی که از بیماری خود اطلاع ندارند در این پویش شناسایی شوند.

وی افزود: این پویش از ۲۰ آبان‌ماه تا ۱۵ دی‌ماه در حال اجرا می‌باشد که تا کنون ۳۲ درصد گروه هدف (۱۸ سال به بالا) در جمعیت تحت پوشش دانشگاه غربال‌گری شده‌اند که تعداد ۹۴۲ بیمار جدید مبتلا به پرفشاری خون و ۷۳۰ بیمار دیابتی جدید، چهار هزار و ۵۲۱ نفر پیش فشارخون و چهار هزار و ۳۸۳ نفر بیمار در معرض خطر دیابت تاکنون شناسایی شده است.

وی ادامه داد: در شهرستان تربت حیدریه ۴۶ هزار و ۴۲ نفر، در شهرستان مه ولات ۱۸ هزار و ۵۳۹ نفر و در شهرستان زاوه نیز ۱۵ هزار و ۷۴۷ نفر غربال‌گری شده‌اند که امیدواریم در روزهای آینده استقبال مردم از این پویش بیشتر شود تا بتوانیم خدمات بهتری را به مردم عزیز در حوزه سلامت ارائه نماییم.

معاون بهداشت دانشگاه خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت شناسایی و درمان به‌موقع بیماری دیابت و پرفشاری خون در جهت پیشگیری از عوارض این بیماری‌ها از همه افراد 18 سال به بالا دعوت می‌شود جهت شرکت در پویش و اندازه‌گیری قند خون و فشارخون به‌صورت رایگان به مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌های سلامت و خانه‌‌های بهداشت روستایی و ایستگاه‌های سلامت مراجعه نمایند.

وی گفت: دیابت و پرفشاری خون با این‌که در سطح اول پیشگیری اهمیت می­یابند و روش­های سالم زندگی (سبک زندگی سالم) تا حد زیادی از بروز آن­ها پیشگیری می­کند، اما به‌عنوان بیماری­ خاموش در جامعه گسترش‌یافته است و عاملی برای بسیاری از بیماری­های خطرناک و تهدیدکننده سلامت مردم می‌باشند.

قربانی تصریح کرد: این دو بیماری به‌همراه عوارض بسیار شایعی هم‌چون حملات قلبی، سکته­‌های مغزی و نارسایی پیشرفتۀ کلیه و دیالیز و قطع عضو، هزینه­ های سنگینی را به بیماران، خانواده ­ها، جامعه و دولت تحمیل می­کند.

وی بیان کرد: پیشگیری سطح دوم یعنی شناسایی و پیگیری به‌موقع مبتلایان به این دو بیماری، می­تواند روند پیشرفت آن را کند کرده و زندگی هزاران نفر را و تعداد بیشتری از خانواده ­ها را نجات داده و در هزینه ­های مربوط به سلامت صرفه ­جویی نماید.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1617809

مهمترین اخبار ایران و جهان: