نیوز سیتی!
15 شهریور 1402 - 20:36

امروز شهرما چطور اربعینی شد؟

امروز شهر ما تجلی ارادت و اراده یک ملت بود. این را می شد از مصمم بودن چهره ها فهمید. از تنوع آدم هایی که آمده بودند پیاده روی اربعین. جوان های دهه هشتادی با ظاهری متفاوت.دختران جوانی که در میانشان شل حجاب ها کم نبودند اما وقتی مداح می گفت همه با هم بلند بگویید یا حسین! خجالت نمی کشیدند از اینکه صدایشان را آزاد کنند برای صدا کردن نام اباعبدالله (ع).

گروه زندگی خبرگزاری فارس: اینکه خانه ات در میانه مسیر پیاده روی اربعین پایتخت باشد و از صبح زود طنین صدای یا حسین از بلندگوی موکب ها، دیوارهای خانه را بنوازند حتما سعادتی است. چند سالی می شود که این همای سعادت نشسته روی بام خانه ما. از وقتی قرار شد میدان امام حسین تا حرم حضرت عبدالعظیم حسنی مسیر پیاده روی اربعین باشد برای جاماندگان کربلا وحالا که ما هم در جرگه جاماندگان قرار گرفتیم چه بهتر از اینکه به جمع زائران ملحق شویم برای ثبت لحظه های ماندگار.

*ماندیم شهرمان را اربعینی کنیم

پلاکاردی دست کودکی بود با یک جمله طلایی. نوشته بود ما جامانده نیستیم ما ماندیم که تهران را اربعینی کنیم. الحق و والانصاف امروز تهران اربعینی بود. خیابان های منتهی به حرم حضرت عبدالعظیم حسنی امروز بیش از هر زمان دیگری شبیه بود به همان جاده آسمانی. صحنه ها تکرار شده بود.

*پیشکش شما

جوان هایی که با ظرف های خرما به دست، زانو زده بودند پیش پای زائران. کودکانی که به قدر وسع شان بانی شده بودند شاید به اندازه چند لیوان یک بار مصرف یا یک لیوان شکر و همان را هدیه داده بودند به موکبی که نزدیک خانه شان بود. امروز هم پیر و جوان آمده بودند برای عرض ارادت. از نوزاد یک ماهه تا پیرزنی روی ویلچر با چشم هایی خیس از اشک ارادت.

*تکرار شکست یک پروژه کذایی

امروز تهران تجلی ارادت و اراده یک ملت بود. این را می شد از مصمم بودن چهره ها فهمید. از تنوع آدم هایی که آمده بودند پیاده روی اربعین. جوان های دهه هشتادی با ظاهری متفاوت. دختران جوانی که در میانشان دختران شل حجاب کم نبودند اما وقتی مداح موکب می گفت همه با هم بگویید یا حسین! خجالت نمی کشیدند از اینکه صدایشان را با همه وجود آزاد کنند برای صدا کردن نام اباعبدالله (ع). حضور انبوه زائران از قشرهای مختلف امروز در مسیر پیاده روی اربعین تهران یک بار دیگر شکست پروژه کمپین کذایی تحریم محرم را رقم زد.

*خاک کفش شما سرمه چشمان ما

راه همان است؛ راه حسین(ع). عشق همان است عشق به حسین(ع). هر کسی به قدر وسع و طاعتش می خواست سهمی ببرد در پذیرایی از زائران اربعین. اما بدون اغراق یکی از زیباترین لحظه های پیاده روی جاماندگان اربعین تهران، تصویر جوانانی بود که زیرآفتاب داغ آخرین روزهای تابستان نشسته بودند برای آنکه خاک پای زائران را سرمه چشمانشان کنند. التماس می کردند برای واکس زدن کفش ها.

*موکب مشک

دو طرف خیابان فداییان اسلام پر بود از موکب و خلاقیت در طراحی و نامگذاری موکب ها هم جالب بود. مثل موکب مشک که شبیه سازی مشک حضرت ابوالفضل بود با آبی که سرریز می شد از مشک و بوی عطر و گلاب می داد و دل زائران را هوایی می کرد. زائران چشمانشان را می بستند و تصور می کردند ایستاده اند در بین الحرمین.

*عکس یادگاری

موکب عکس یادگاری دل بچه های دهه نودی را گره می زد به سال های جنگ. جعبه های مهمات. یک اسلحه کلانشینکف سربند یا زهرا و یا حسین که اسم رمز بسیاری از عملیات ها بود و عکس شهدا که زینت بخش موکب بود. متولیان این موکب فهمیدند که هر فرهنگی اگر بخواهد جای خود را در جامعه آن طور که باید پیدا کند، باید اول از همه در میان ‌ کودکان و نوجوانان ترویج شود و چه جایی بهتر از مسیر پیاده روی اربعین برای آنکه کودکان ما بفهمند خون ها ریخته شده پای این نظام و انقلاب.

*موکب دهه نودی ها

اینجا هر موکبی زیبایی منحصر به فرد خودش را داشت و موکب دهه نودی ها با مدیریت بر و بچه های قد و نیم قد دهه نودی اما زیباتر از باقی موکب ها بود. در موکب شان فقط یک دهه شصتی ایستاده بود پای دیگ شربت و کتری شربت که پر می شد با لبخند می ایستاد به تماشای میزبانان کوچک اربعین. مدیریت دهه نودی ها حرف نداشت. تقسیم کار کرده بودند. یکی لیوان ها را می چید. آن یکی شربت می ریخت و خودشان را در قامت یک میزبان می دیدند و با لبخند لیوان شربت را تعارف زائران می کردند. امروز تماشای موکب دهه نودی ها و دهه نودی های دیگری که برخی در قامت زائر و برخی در قامت میزبان در موکب های دیگر خدمت می کردند دلمان را بیش از پیش قرص کرد که انقلاب ما با این دهه نودی ها بیمه است.

*سفر به نخلستان های کربلا با انیمیشن واقعیت افزوده سقا  

قصه همه موکب ها یک طرف و  موکب واقعیت افزوده هم یک طرف؛ در همهمه شلوغی پیاده روی اربعین گوشه دنجی ساخته بودند برای آنکه چند دقیقه ای کنده شوی از زمان و مکان و بروی به نخلستان های کربلا.

انیمیشن واقعیت افزوده سقا سفری بود به هزار و چهارصد سال پیش. فناوری واقعیت مجازی تماشاچیان را می برد به  نخلستان های اطراف فرات تا شاهد رجزخوانی حضرت عباس(ع) باشند. این انیمیشن گوشه ای از رشادت های حضرت سقای کربلا را در برابر هزاران سرباز سپاه کفر نمایش می داد و فقط باید بودید و می دیدید گریه های بی امان تماشاچیان را. پر بیراه نگفته اند که ما ملت امام حسینیم.

 

پایان پیام/

 

منبع: فارس
شناسه خبر: 1488497

مهمترین اخبار ایران و جهان: