نیوز سیتی!
07 دی 1401 - 14:12

توضیحات رئیس جهاد کشاورزی پیرامون بی‌سر و سامانی بازار میوه در شهرکرد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: باید دستورالعمل قیمت‌گذاری میوه در میدان کاملا تغییر کند و واحدهای بسته‌بندی در مبادی تولید مستقر شوند که در این صورت میادین میوه‌ و تره‌بار از چرخه حذف می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، برای اطلاع از نحوه قیمت‌گذاری در میدان میوه و تره‌بار شهرکرد خبرنگار فارس در یکی از جلسات قیمت‌گذاری حاضر شد اما نماینده و ناظری از سمت جهاد کشاورزی در جلسه حضور نداشت، علت این غیبت از رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری پیگیری شده است.

حسین برزگر امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد گفت: نمایند‌گان جهاد کشاورزی در جلسات نرخ‌گذاری میوه ‌به منظور درجه‌بندی و بررسی کیفیت حاضر می‌شوند و سازمان حمایت از حقوق تولیدکننده و مصرف‌کننده وظیفه قیمت‌گذاری را برعهده دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: نماینده جهاد در این جلسه تا سال گذشته کارمندی بود که متاسفانه فوت کرد و اکنون چند هفته‌ای است که آقایان بابایی و حیدری به عنوان نماینده در این جلسه حاضر می‌شوند و وضعیت میوه را در میدان و بازار کنترل می‌کنند.

میوه استان از سر زمین تا میدان قیمتی ندارد

وی ادامه داد: قیمت‌گذاری که در سازمان میادین‌ استان انجام می‌شود همزمان با سراسر کشور و به صورت از پیش تعیین شده است پس اولین مبدأ قیمت‌گذاری بازرسی میوه در حوزه تعزیرات، نرخ‌گذاری میدان است و نبود قیمت برای میوه از سر مزرعه تا میدان مشکل کشور است که میوه فقط در میدان قیمت‌دار می‌شود.

برزگر بیان داشت: قیمت تمام شده میوه با قیمتی که میدان اعلام می‌کند و قیمت میوه‌ای که از کشاورز خریداری می‌شود با این قیمت‌ها متفاوت است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی در استان توضیح داد: تنها راهکار برای حل این مشکل را در برنامه هفتم توسعه پیشنهاد داده‌ایم که باید دستورالعمل قیمت‌گذاری در میدان کاملا تغییر کند و واحدهای بسته‌بندی در مبادی تولید مستقر شوند که در این صورت میادین میوه‌ و تره‌بار از چرخه حذف می‌شوند.

وی ادامه داد: همچنین فاکتور خرید میوه از کشاورز در سامانه پهنه‌وری ذخیره شود تا چرخه قیمت فقط از میدان کنترل نشود بلکه از سر زمین تا بازار قابل پیگیری باشد تا کشاورز، قیمت، سود و افت ضایعات مشخص و این فرآیند هوشمند شود.

برزگر بیان داشت: در برنامه هفتم به دلیل حذف دلال‌ها و ایجاد سورتینگ قطعا برنده‌ها وارد بازار می‌شود و سلامت میوه ارتقاء و ضایعات کاهش پیدا می‌کند و دست دلال و واسطه‌ها نیز کوتاه می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه مجموعه قوانین در این حوزه بازدارنده نیست و فرآیند قیمت‌گذاری دست دلال را کوتاه نمی‌کند، گفت: در این صورت شرکت در این جلسات کاری بیهوده و بی‌فایده است.

وی ادامه داد: این پیشنهاد ابتدای امسال به وزارت جهاد ارسال شد و از آنجایی که این موضوع کلان است ابتدا باید در اسناد بالادستی برنامه هفتم توسعه گنجانده شود سپس جرم‌انگاری در تعزیرات اصلاح شود و در نهایت ستاد تنظیم بازار کشور این موضوع را ثبت کند و سازمان‌های وزارت اقتصاد، تعزیرات حکومتی و وزارت جهاد کشاورزی دست به دست هم دهند و این طرح جدید را اجرایی کنند.

برزگر در پایان گفت: وظیفه ما مکاتبه و پیگیری در سطح استان بود که انجام شد و اینکه در سطح ملی چگونه اجرا می‌شود از حیطه ما خارج است و تصمیمات کلی‌تری نیاز است تا قیمت‌گذاری و سورتینگ میوه به صورت ساختاری تغییر پیدا کند.

پایان پیام/۶۸۰۳۶

منبع: فارس
شناسه خبر: 940509

مهمترین اخبار ایران و جهان: