نیوز سیتی!
17 فروردین 1402 - 07:51

۷هزار هکتار از شالیزارهای میاندورود با تنش جدی آب مواجه هستند/ انتقاد از جهاد کشاورزی و آب منطقه‌ای

فرماندار شهرستان میاندورود با بیان اینکه از ۸هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی شالیزاری این شهرستان، ۷ هزار هکتار با تنش جدی آبی مواجه هستند، گفت: آب منطقه‌ای و جهاد کشاورزی مازندران برنامه‌ای برای شرایط بحرانی موجود که از مدت‌ها قبل هم روشن شده بود، ندارند و تنها راهکار آن‌ها، خودداری کشاورزان از کشت طی سال زراعی جدید است.

علی طالبی فرماندار میاندورود در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرستان میاندورود در خصوص آخرین وضعیت تامین منابع آبی اراضی شالیزاری میاندورود، گفت: شهرستان میاندورود ۸ هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی شالیزاری دارد که ۷هزار هکتار از این اراضی از سد شهید رجایی، تامین آب می‌شدند که امسال به دلیل کمبود باران و نبود آب، اراضی ما دچار مشکل جدی هستند.

وی افزود: حدود ۲هزار هکتار از اراضی این شهرستان نیز نظیر اراضی مناطق روستاهای برگه، حسن آباد، تازه آباد و بخشی از روستاهای پایین دست ما جزو اراضی شوره‌زار بوده و در واقع آب این مناطق، شیرین نیست و به شالیکاران این مناطق در دی‌ماه سال گذشته اعلام کردیم که باید به سمت کشت جایگزین اقدام کنند.

فرماندار شهرستان میاندورود خاطرنشان کرد: هر چند بخشی از این شالیکاران به سمت کشت گندم، جو و کلزا پیش رفتند اما به هر جهت این اراضی، شوره زار است و امکان کشت مطلوب وجود ندارد.

طالبی ادامه داد: لذا با توجه به شرایط موجود، اقدام به برگزاری چندین جلسه بحران در فرمانداری کردیم که آخرین جلسه نیز در نهم فروردین ماه امسال که در این جلسه اعلام کردیم که شاید روستاهای بالادست بتوانند با دسترسی آسان تر به آب شیرین اقدام به کشت برنج کنند اما شالیکاران مناطق پایین دست نه دست‌شان به زمین بند می‌شود و نه به آسمان و اگر آب سد شهید رجایی به این مناطق نرسد هیچ محصولی نمی‌توانند بکارند و معیشت یک‌سال‌شان در خطر است.

نماینده عالی دولت در شهرستان میاندورود عنوان کرد: ما همچنان در حال پیگیری با دستگاه‌های متولی هستیم تا اتفاقات خوبی برای شالیکاران این منطقه رخ دهد اما واقعیت این است که تنش آبی در اراضی شالیزاری میاندورود، جدی است و با بحران کم آبی به صورت جدی مواجه هستیم.

عطالبی ورکلایی تصریح کرد: هر چند اطلاع رسانی در خصوص کم آبی و وجود تنش آبی به شالیکاران این منطقه از سوی دستگاه‌های متولی صورت گرفته است اما واقعیت این است که جز آنکه شالیکاران را به سمت کشت جایگزین هدایت کنیم، اقدام دیگری از سوی دستگاه‌های متولی صورت نگرفته است.

فرماندار میاندورود ادامه داد: آنچه مشخص است این است که آب منطقه‌ای و جهاد کشاورزی مازندران، برنامه‌ای برای شرایط بحرانی موجود که از مدت‌ها قبل هم روشن شده بود، ندارند و تنها راهکار آن‌ها، خودداری کشاورزان از کشت طی سال زراعی جدید است.

علی طالبی با گلایه از عدم قرار گرفتن نام شهرستان میاندورود از لیست اعلامی شهرستان‌های درگیر با تنش آبی مازندران از سوی جهاد کشاورزی استان، گفت: شهرستانی که از ۸هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی شالیزاری آن حدود ۷ هزار هکتار با کمبود جدی آب مواجه است، چگونه در این لیست، جای نگرفته است.

مقام عالی دولت در شهرستان میاندورود اذعان کرد: ما به طور میدانی در روستاها حضور پیدا کردیم تا آب‌های کم موجود را به سمت اراضی شالیزاری هدایت کنیم و به نوعی به کشاورزان این مناطق کمک کنیم تا از شدت وخامت این اوضاع بکاهیم.

علی طالبی مطرح کرد: مطالبه شالیکاران این مناطق در دیدارهایی که با روستائیان داشتیم این است که حداقل دستگاه‌های متولی به این کشاورزان، خسارت پرداخت کنند؛ بالاخره خیلی از این کشاورزان ، معیشت‌شان تنها از این اراضی تامین می‌شود و هزینه یکسال آینده شان از این اراضی تامین می‌شود و حق دارند که نگران باشند.

رئیس شورای تامین میاندورود یادآور شد: انتظار ما از مسئولان ذیربط ، نگاه حمایتی به شالیکاران و نیز جبران خسارات وارده به اراضی شالیزاری این مناطق است که امید می‌رود با ورود دستگاه‌های متولی، اقدام موثری صورت گیرد.

پایان پیام/۳۱۴۱/غ

منبع: فارس
شناسه خبر: 1130897

مهمترین اخبار ایران و جهان: