نیوز سیتی!
04 بهمن 1402 - 17:27

همه آنهایی که در مدح علی (ع) خواندند؛ از «امیر بی‌گزند» چاووشی تا «قدسیان آسمان» عصار+ صوت

مولا علی(ع) سرمایه نابی برای هنرمندان است تا با وام‌گیری از این نام بتوانندخلق اثر کنند.خوانندگان معتبری همچون محسن چاووشی در مدح امام علی(ع) آثار درخشانی را از خود بر جای گذاشته‌اند.

خبرگزاری فارس ـ گروه موسیقی: نام مولا علی(ع) در طول تاریخ فرهنگ و هنر کشور از زبان هنرمندان این مرز و بوم به گوش می‌رسد. از هنرهای تجسمی گرفته تا موسیقی و باقی هنرها این نام همیشه سرمایه نابی برای خلق آثار هنری برای هنرمندان بوده است و در زمان‌های مختلف برای عرض ارادت به ساحت مقدس امیرالمونین تصنیف‌های زیبایی را هنرمندان خواندند و ساختند.

در طول تاریخ پرافتخار ایران شاعران شیعه و حتی سنی مذهب خالصانه‌ترین شهرهایشان را در رثای اولین امام شیعیان سروده‌اند. در حوزه موسیقی خوانندگانی هستند که هر کدام آثار درخشانی را در وصف مولای ما امام علی(ع) به یادگار گذاشتنه اند.

شاید می‌توان محسن چاووشی خواننده پاپ کشور را پرچمدار اشعار خاص مذهبی و تنظیم‌های خلاقانه دانست. چرا که در بررسی مجموعه آثار او قطعات مذهبی زیادی به چشم میخورد که در رثای بزرگان دین ما خوانده است. نزدیک به ۷ اثر این خواننده در مدح امام علی (ع) با نام های علی، اسدالله، عدل موثق، یا مولا دلم تنگ اومده، تنهاترین، امیر بی گزند، ای عاشقان( قراضه چین) است که مخاطبان زیادی را جذب کرده است.

چاووشی اولین اثر خود درباره امام علی را با نام تنهاترین در سال ۸۳ خواند. این قطعه با آهنگسازی چاووشی و شعری از حسین صفا روانه بازار شد.

 

آهنگ علی محسن چاووشی

آهنگ اسدالله محسن چاووشی

آهنگ امیر بی گزند

آهنگ قراضه چین (ای عاشقان)

آهنگ یا مولا دلم تنگ اومده

آهنگ عدل موثق

ماه غریبستان نام آلبوم محمد اصفهانی است که در سال ۱۳۸۰ منتشر شد. این آلبوم ۱۷ قطعه با کلام و بی کلام دارد که تمامی آن‌ها در وصف حضرت علی (ع) است. قطعه (دیده بگشا) معروف ترین آهنگ این آلبوم است که شعر آن سروده علی معلم و آهنگ علی کهن دیری است.

دیده بگشا ای به شهد مرگ نوشینت رضا
دیده بگشا بر عدم، ای مستی هستی فزا
دیده بگشا، ای پس از سوع القضا، حسن القضا
دیده بگشا از کرم، رنجور دردستان علی
بهر مروارید غم، گنجور مردستان علی
دیده بگشا، رنج انسان بین و سیل اشک و آه
کبر پستان بین و جام جهل و فرجام گناه
تیر و ترکش، خون و آتش، خشم سرکش، بیم چاه
دیده بگشا بر ستم، در این فریبستان علی
شمع شبهای دوژم، ماه غریبستان علی
دیده بگشا، نقش انسان ماند با جامی تهی
سوخت لاله، مرد لیلی، خشک شد سرو سهی
زاگهیمان جهل ماند و جهل ماند از آهگی
دیده بگشا ای سنم، ای ساقی مستان علی
تیره شد از بیش و کم آیینه هستان علی
دیده بگشا ای سنم، ای ساقی مستان علی
تیره شد از بیش و کم آیینه هستان علی

آهنگ «دیده بگشا» محمد اصفهانی

فرزاد فرزین خواننده پاپ کشورمان هم نام خود را با انتشار آهنگ «بی نام تو» در وصف علی (ع) ثبت کرده است. متن این آهنگ در ادامه آمده است:

ای که معنی حماسه تو شبای بی زوالی

ای که ناجی عزیز آرزوهای محالی

بی تو غربت عمیق لحظه های واپسینِ

لحظه لحظه هجرت تو واژه واژه نازنینِ

تو نجابت سکوتو به ترانه ها سپردی

تو نگاه آسمونو به حریق قصه بردی

توی این شبای عشقو تو حریم غربت تو

عاشقی چله نشین دست پر سخاوت تو

تو یه آیه ی شریفی تو علی مرتضایی

تو یه راه بی نشونی تو سرآغاز رهایی

شب با تو شب رویا شب میلاد ستاره

شب معراج سپیده شب آغاز دوباره

آهنگ «بی نام تو» فرزاد فرزین

علیرضا عصار دیگر خواننده ای است که در مدح امیرالمومنین اثری را به نام «قدسیان آسمان» منتشر کرد. این خواننده در اواخر دهه ۷۰ موزیک خود را به علی (ع) تقدیم کرد که باعث محبوبیت بیش از پیش این هنرمند در میان مردم شد. علیرضا عصار این قطعه را به همراهی محمد اصفهانی خوانده است.

ای کاروان ای کاروان!!
من دزد شبرو نیستم
من پهلوان عالمم!!
من تیغ رویارو زنم…
بر قدسیان آسمان
من هر شبی یاهو زنم…

آهنگ «قدسیان آسمان» علیرضا عصار

خشایار اعتمادی «خاک آستان علی» را در کارنامه هنری خود ماندگار کرده است. این خواننده در یکی از مصاحبه‌های خود به این موضوع اشاره کرده است که این قطعه اولین اثر او قبل از گرفتن مجوز بوده و به نوعی این کار سرآغاز کار حرفه‌ای این خواننده است. این قطعه در آلبوم «فصل آشنایی» جای خود را پیدا کرد و پس از مدتی به دست مخاطبان رسید.  

کلیپ ویدیو «خاک آستان علی» خشایار اعتمادی

خوانندگان دیگر هم برای عرض ارادت به امام علی(ع) قطعه‌هایی را به ایشان تقدیم کردند. روزبه نعمت اللهی با قطعه (علی)، فرمان فتحعلیان با قطعه (بابا حیدر مدد)،سعید خلج (مست تولی) و مهرداد کاظمی (مولا علی) از جمله این هنرمندان هستند.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1648653

مهمترین اخبار ایران و جهان: