نیوز سیتی!
09 مهر 1402 - 22:25

صرفه‌جویی 11 میلیون دلاری با راه‌اندازی خط تولید «لوله خلأ خون‌گیری»

با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری،خط تولید کاملا بومی و تمام‌ خودکار لوله‌ خلأ خون گیری در یکی از دانشگاه‌های کشور افتتاح شد.

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری،  لوله‌های خلأ خون‌گیری یکی از مهم‌ترین ابزارها برای نمونه‌برداری مایعات و خون‌گیری هستند که به دلیل ویژگی‌هایشان، فرآیند کار خون‌گیری را تسهیل و تسریع می‌کنند. نیاز مبرم حوزه سلامت و آزمایشگاهی کشور به این محصول موجب شده که سالیانه حجم قابل توجهی از اندوخته‌های ارزی صرف واردات آن شود اما با تلاش و تخصص گروهی از متخصصان دانشگاهی فعال در یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان، خط تولید کاملا بومی و تمام خودکار لوله خلأ خون‌گیری راه اندازی و از این پس نیاز کشور با تولیدات ساخت داخل تامین می‌شود.

متخصصان یک شرکت فناور با بهره‌گیری از دانش و فناوری بومی، خط تولید تمام خودکار لوله خلاء خون‌گیری با ظرفیت تولید 60 میلیون عددی در سال را برای اولین بار در کشور و منطقه راه‌اندازی کنند. این خط تولید صبح امروز با حضور روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری، منصور انبیاء رییس دانشگاه علم و صنعت، جواد مشایخ، معاون توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و میثم فرج اللهی، رییس مرکز مدیریت طرح‌های کلان و پیشران معاونت علمی، افتتاح شد و به بهره‌برداری رسید.

این دستاورد که با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان به مرحله نهایی رسیده است، به دلیل بهره‌مندی از پیشرفته‌ترین فناوری های روز دنیا، یک دستاورد بزرگ برای صنعت تجهیزات پزشکی مصرفی قلمداد می‌شود.

در حال حاضر سه تولید کننده دیگر در بازار کشور فعالیت دارند اما با وجود سرمایه‌گذاری‌های سنگین انجام گرفته برای تولید این محصول، به علت بومی نبودن فناوری تولید و وارداتی بودن خط تولید، همچنان حدود 90درصد از نیاز کشور از محل واردات تامین می‌شود اما با راه‌اندازی و توسعه خط تولید این شرکت‌ دانش‌بنیان، زمینه و ظرفیت‌های لازم برای تامین نیاز حوزه آزمایشگاهی و سلامت از طریق تولیدات داخلی فراهم شده است.

نیاز کشور به لوله خلأ خون‌گیری میانگین 380 میلیون عدد در سال است که حدود 40 میلیون عدد آن به صورت داخلی و مابقی از محل واردات تامین می‌شود. با راه‌اندازی فاز نخست خط تولید تمام خودکار و بومی شرکت دانش‌بنیان شرکت فناوران طب حیان، امکان تامین 60 میلیون لوله خلأ خون‌گیری کاملاً بومی ایجاد شد.

گفتنی است، واردات لوله خلأ خون‌گیری بیش از ۱۱ میلیون دلار ارزبری به دنبال دارد که با تولیدات این شرکت‌ دانش‌بنیان، حجم واردات کاهش 30 درصدی خواهد داشت.

در این خط تولید برای نخستین بار در خاورمیانه از فناوری پوشش دهی مواد شیمیایی در لوله ها از نازل‌های مبتنی بر امواج فراصوت استفاده شده است که یک تکنیک منحصر به فرد، کاملاً بومی و منطبق با فناوری‌های روز دنیا به شمار می‌رود. نازل های فراصوت نوعی از نازل های اسپری هستند که از امواج صوتی با فرکانس بالا، فراتر از محدودهی شنوایی انسان، برای اتمیزه کردن و اسپری محلول ها استفاده می کنند.

این نازل ها جایگزین بسیار مناسبی برای نازل های معمولی هستند؛ زیرا به جای استفاده از یک گاز فشرده، از امواج فراصوت جهت اتمیزه کردن ذرات مایع استفاده می کنند. در نتیجه اندازه ذراتی که با استفاده از نازل فراصوت به دست می آیند بسیار ریزتر و توزیع آن ها بسیار یکنواخت تر از نازل های معمولی هستند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری در ادامه حضور خود در دانشگاه علم و صنعت، از دستاوردهای نوآورانه شرکت‌ها و واحدهای فناور مستقر در مرکز نوآوری دانشگاه بازدید کرد و با فعالان فناور و متخصصان این شرکت‌ها به گفت‌وگو نشست. 

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1522158

مهمترین اخبار ایران و جهان: