نیوز سیتی!
23 خرداد 1402 - 12:24

آیا شهرداری و شورای شهر اراک به وعده‌های خود عمل کرده است؟

انجام کارهای روزمره شهرداری و شورای شهر از هر کسی بر می‌آید و توقع شهروندان اراکی از شورای شهر و شهرداری انجام کارهای خلاقانه و نوآورانه و ایجاد تحول در سطح شهر اراک است، شورای شهر باید از بعد نظارتی خود بیشتر استفاده کند و با ارائه طرح‌های جدید و تحول‌آفرین در سطح شهر خدمات بهتری را به شهروندان ارائه دهند.

خبرگزاری فارس ـ اراک؛ مطالبه‌گری و پیگیری خواسته‌های قانونی و به حق مردم یکی از موضوعاتی است که در هر جامعه‌ای می‌تواند به رشد و تعالی آن جامعه کمک کند.

رسالت مطبوعات و فعالین حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی همین مطالبه‌گری‌ها است که زبان گویای مردم باشند و بین مردم و مسئولین یک ارتباط تعاملی را برای حل مشکلات برقرار نمایند.

شورای شهر اراک بعد از حدود دو سال فعالیت در دوره ششم زحمات فراوانی را در راستای عدالت شهری و خدمت‌رسانی به شهروندان انجام داده‌اند که جای تشکر و قدردانی دارد، ولی متأسفانه بسیاری از وعده‌های انتخاباتی و شعارها و نیازهای اصلی شهروندان اراکی محقق نشده و انتظار می‌رود که با سرعت بیشتری به خواسته‌ها و دغدغه‌های مردم رسیدگی شود.

به عنوان نمونه بحث آلودگی هوا در کلانشهر اراک، کاهش ترافیک درون شهری، تمرکززدایی از هسته اصلی شهر، افزایش امکانات رفاهی، تفریحی، فرهنگی و ورزشی گسترش فضاهای سبز و پارک‌های محلی، توسعه حمل و نقل عمومی و بی آر تی، تجهیز مبلمان شهری مدرن، عملیاتی شدن پروژه ۲۴ متری و اجرایی شدن میادین میوه و تره بار در نقاط مختلف شهر نمونه‌هایی از مهم‌ترین انتظارات شهروندان اراکی است.

 

در بسیاری از شهر‌های کوچک‌تر مانند قم و بروجرد برای جذب گردشگر پارک‌های آبی و مجتمع‌های تفریحی احداث شده؛ ولی متأسفانه در کلانشهر اراک این امکانات برای شهروندان و جذب گردشگران وجود ندارد.

 

امروزه  با وجود تورم زیاد در کشور هیچ فرد عاقلی پول نقد خود را در بانک نگه نمی‌دارد و آن را تبدیل به سرمایه و کالا می‌کند که ضرر نکند‌. سئوال اساسی شهروندان از شهرداری و شورای شهر این است که چرا طبق اخباری که در رسانه‌ها درز کرده بود، بودجه‌هایی که باید صرف عمران و آبادانی شهر شود‌، در حساب شهرداری بلوکه شده و هیچ فکر و تصمیمی برای هزینه و سرمایه‌گذاری آنها در این دورانی که تورم روز به روز در حال گسترش است، نشده است.

 

انجام کارهای روزمره شهرداری و شورای شهر از هر کسی بر می‌آید و توقع شهروندان اراکی از شورای شهر و شهرداری انجام کارهای خلاقانه و نوآورانه و ایجاد تحول در سطح شهر اراک است، شورای شهر باید از بعد نظارتی خود بیشتر استفاده کند و با ارائه طرح‌های جدید و تحول‌آفرین در سطح شهر خدمات بهتری را به شهروندان ارائه نماید.

حرکت به سمت هوشمند سازی شهرها به ویژه کلانشهر اراک و استفاده از فناوری‌ها و تکنولوژی‌های جدید در اداره و مدیریت شهر، راهکاری بسیار مهم تلقی می‌شود

حرکت به سمت هوشمند سازی شهرها به ویژه کلانشهر اراک و استفاده از فناوری‌ها و تکنولوژی‌های جدید در اداره و مدیریت شهر، راهکاری بسیار مهم تلقی می‌شود.

وقتی شهر اراک به عنوان شهر دوستدار کودک معرفی می‌شود چه کارها و اقداماتی در این زمینه صورت گرفته و برای مناسب سازی مبلمان شهری برای افراد کم توان چه خدماتی ارائه شده است؟

 

مهمترین عنصر پیشرفت در هر شهری همدلی و هم صدایی اعضای شورای شهر با یکدیگر و همراهی شورای شهر با شهردار است. متأسفانه در سال گذشته حرف‌های ضد و نقیض از این همدلی شنیده شد و تهدید به استیضاح شهردار بارها بر سر زبان‌ها افتاد. برخی از اعضای شورای شهر نیز اختلافات درون شورا را رسانه‌ای کرده و این عوامل نشان از عدم تعهد‌های خود در جهت خدمت به مردم شهر اراک است.

 

 تسریع در راه اندازی و افتتاح پروژه‌های نیمه تمام شهرداری، مانند پارکینگ میدان شهدا و پل‌های میدان امام حسین و سه راهی خمین و ... ، سازماندهی دستفروشان درون شهر و وانت و نیسان‌های میوه فروش در خیابان‌ها و میادین، سازماندهی مدیریت پسماند و زباله‌گردها، سازماندهی و مدیریت کودکان کار و تکدی‌گری، برگزاری جشنواره‌ها و مسابقات فرهنگی هنری و بومی محلی، پیگیری فعالیت سینماها و مراکز فرهنگی در سطح شهر و به طور کلی الگوبرداری از شهرداری‌های موفق کشور و حتی شهر‌های منتخب جهان با در نظر گرفتن اصول و مبانی ایرانی- اسلامی، می‌تواند راهگشای بسیاری از مشکلات درون شهری کلانشهر اراک باشد.

شهرداری و شورای شهر می‌تواند با اجرای طرح‌های تشویقی برای مالکین بافت‌های فرسوده و قدیمی، مرکز شهر را نوسازی کند و نمای اصلی شهر را سر‌ و سامان دهد

شهرداری و شورای شهر می‌تواند با اجرای طرح‌های تشویقی برای مالکین بافت‌های فرسوده و قدیمی، مرکز شهر را نوسازی کند و نمای اصلی شهر را سر‌ و سامان دهد.

حل مشکل تعارض‌منافع در شهرداری و شورای شهر، نظارت سازمان یافته شهرداری و شورای شهر اراک بر سازمان‌های مختلف شهرداری در اجرای عدالت شهری و جلوگیری از رانت و فساد و رشا و ارتشا، جمع‌آوری و یا به‌کارگیری کیوسک‌های تلفن عمومی در سطح شهر، استفاده از فضاهای زیر پل‌های درون شهری، نصب المان‌ها و مجسمه‌های هویت بخش و امید آفرین، استفاده از چراغ برق‌های جدید و مدرن در خیابان‌های اصلی شهر،  نورپردازی‌های جذاب، تغییر کاربری اتاقک‌های ایستگاه‌های اتوبوس‌  از فعالیت‌هایی است که شهرداری و شورای کلانشهر اراک می‌توانند در بهبود مدیریت شهری انجام دهند.

 

همچنین تشویق و جذب سرمایه‌گذارها در حوزه‌های مختلف ورزشی، فرهنگی و تفریحی، به‌کارگیری ظرفیت صنایع شهر اراک در مدیریت شهری، انجام پروژه‌های جذب گردشگر، نظارت و رسیدگی به استانداردسازی وسایل بازی در 127 پارک، ارائه گزارش‌کار سالیانه به مردم و استفاده از نظرات و پیشنهادات شهروندان در مدیریت شهری نیز جمله دیگر اقدامات موثر در این زمینه به شمار می‌رود.

راهکارهای موثر در رضایت مردم از عملکرد شهرداری اراک

فعال اجتماعی استان مرکزی با اشاره به راهکارهای موثر در رضایت مردم از عملکرد شهرداری اراک به خبرنگار فارس می‌گوید: در حوزه بهبود خدمات شهری  شهرداری باید تلاش کند تا خدمات شهری را بهبود بخشد، از جمله خدمات پارک‌ها، خیابان‌ها، جاده‌ها، روشنایی معابر و خیایان‌ها، مدارس، بیمارستان‌ها و مراکز خدماتی دیگر.

شهرداری باید برنامه‌های توسعه اقتصادی را پیش بینی و تلاش کند تا اشتغال و رونق اقتصادی را در شهر اراک افزایش دهد

حسین معافی با اشاره به لزوم توسعه اقتصادی بیان می‌کند: شهرداری باید برنامه‌های توسعه اقتصادی را پیش بینی کند و تلاش کند تا اشتغال و رونق اقتصادی را در شهر اراک افزایش دهد، همچنین در حوزه محیط زیست نیز ضروری اس برنامه‌های حفظ محیط زیست را پیش بینی و تلاش کند تا آلودگی هوا، آب و خاک را به حداقل برساند.

وی با اشاره به اهمیت پایداری مالی در مدیریت شهری بیان می‌کند: شهرداری باید برای پایداری مالی شهر تلاش و بودجه شهر را به نحوی تنظیم کند که هزینه‌های شهری به بهترین نحو پوشش داده شود.

شفافیت و ارتباط با مردم از ضروریات‌های مدیریت شهری است

فعال اجتماعی استان شفافیت و ارتباط با مردم را از ضروریات‌های مدیریت شهری برشمرده و خاطرنشان می‌کند: شهرداری باید تلاش کند تا از طریق ارتباط با مردم، نظرات و پیشنهادات آن‌ها را جمع‌آوری کند و برای حل مشکلات شهری بهره بگیرد.

معافی پشتیبانی از فرهنگ و هنر و هویت ملی و محلی را نیز مورد تاکید قرار داده و بیان می‌کند: شهرداری باید برای پشتیبانی از فرهنگ و هنر در شهر تلاش کند و برنامه‌هایی برای ارائه خدمات فرهنگی و هنری و هویت بخشی به مردم راه اندازی کند، در حوزه توسعه گردشگری نیز  برنامه‌هایی برای توسعه گردشگری در شهر اراک پیش بینی و جذابیت‌های شهر را برای گردشگران افزایش دهد.

به گفته وی شهرداری همچنین باید در توسعه فناوری و ارتباطات تلاش و برای توسعه فناوری و ارتباطات در شهر بکوشد و برنامه‌هایی برای بهبود ارتباطات الکترونیکی و توسعه فناوری در شهر اراک ارائه دهد.

پایان پیام/ 

 

منبع: فارس
شناسه خبر: 1282614

مهمترین اخبار ایران و جهان: