نیوز سیتی!
25 بهمن 1401 - 22:55

الزام‌آور بودن مصوبات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید/ بررسی مسائل 20 واحد بزرگ تولیدی و صنعتی

معاون استاندار تهران گفت: مصوبات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید الزام آور است و اگر دستگاهی آن را اجرا نکند، به کمیته قضایی معرفی و از طریق دستگاه قضایی پیگیری لازم برای برخود با قصور کنندگان صورت خواهد گرفت.

به گزارش خبرگزاری فارس از پردیس، عصر امروز جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان تهران با محوریت رفع مشکلات صنعتگران و تولیدکنندگان شهرستان پردیس به ریاست محمد علی‌مهری، معاون اقتصادی استاندار تهران در سالن جلسات فرمانداری پردیس برگزار شد.

این جلسه با حضور فرماندار پردیس، مدیران کل حفاظت محیط زیست، جهاد کشاورزی، سازمان صمت و نمایندگان دیگر دستگاه‌های عضو ستاد استانی، اعضای کارگروه تسهیل شهرستان پردیس و جمعی از فعالان اقتصادی برگزار و به صورت تخصصی و موردی مشکلات بیش از ۲۰ واحد بزرگ تولیدی، صنعتی، دانش بنیان و سرمایه‌گذار بخش خصوصی پردیس مورد بررسی قرار گرفت و راهکارهای قانونی برای رفع مشکلات مطرح شده ارائه شد.

برخورد قضایی با مدیران سهل انگار

محمد علی‌مهری، معاون اقتصادی استانداری تهران در پایان جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان تهران در جمع خبرنگاران در خصوص این جلسات و مصوبات آن اظهار کرد: تمام مصوبات این ستاد زماندار بوده و مصوبات کارگروه تسهیل بنا به ماده ۶۱ و ۶۲ قانون رفع موانع تولید الزام آور بوده و تمام دستگاه‌ها ملزم به اجرای این مصوبات هستند.

وی در خصوص مشکلات واحدهای تولیدی شهرستان پردیس گفت: مصوباتی که در کارگروه تسهیل داریم عموماً بر اساس زمان مصوبه پیگیری می‌شوند و سعی می‌کنیم در زمان خود مصوبات به سرانجام برسد.

معاون اقتصادی استانداری تهران افزود: از ابتدای سال تاکنون ۱۸۷ جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در استان تهران برگزار و بیش از ۷۵۰ مصوبه به تصویب رسیده است که بیش از ۶۰ درصد این مصوبات به سرانجام رسیده و مابقی نیز در دست اقدام است.

علی مهری ادامه داد: مصوبات امروز نیز بعد از ابلاغ در دستور کار کمیته پیگیری قرار می‌گیرد و با دستگاه‌های مرتبط جلسات جداگانه‌ای برگزار خواهد شد و در صورتی که مصوبات اجرایی نشود دستگاه‌ها و متقاضی مربوطه دعوت و موضوعات پیگیری می شوند.

وی با بیان اینکه هیچ مصوبه‌ای بلاتکلیف و یا بدون پیگیری باقی نخواهد ماند، ابراز کرد: این مصوبات الزام‌آور بوده و اگر دستگاهی آن را اجرا نکند، به کمیته قضایی معرفی و از طریق دستگاه قضایی پیگیری لازم برای برخود با قصورکنندگان صورت خواهد گرفت.

رفع مشکلات صنایع با تغییر پهنه بندی محیط زیست

ظفر پورابراهیم، فرماندار شهرستان پردیس در پایان این جلسه در جمع خبرنگاران در خصوص مصوبات این نشست اظهار کرد: امروز جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان تهران با حضور مجموعه‌های اقتصادی، بنگاه‌های تولیدی، صنعتی و صنفی شهرستان پردیس و دیگر شهرستان‌های استان با حضور مدیران کل استان و اعضای این ستاد در فرمانداری پردیس برگزار و موضوعات مختلفی توسط حاضران مطرح کردند.

وی گفت: مشکلاتی که امروز در مجموعه شهرستان پردیس وجود دارد، بیشتر به صنایع فعال در پنج لکه صنعتی مرتبط است که تماما به پهنه‌بندی زیست محیطی باز می‌گردد، زیرا بازبینی این پهنه‌بندی که بخش بزرگی از اراضی پردیس و مناطق صنعتی را شامل می‌شوند، بایستی در دستور کار قرار بگیرد.

فرماندار شهرستان پردیس افزود: اگر این مشکل در مجموعه شورای عالی محیط زیست مرتفع شود، بسیاری از موانع موجود صنعتگران و تولیدکنندگان این شهرستان برطرف خواهد شد.

پورابراهیم ادامه داد: باقی مسائل مطرح شده نیز در خصوص ارائه انشعابات و خدمات رسانی به صنایع حاضر در ۵ لکه صنعتی کمرد، خرمدشت، سیاهسنگ، تپه سیف و جاجرود بود که با توجه به اختیارات موجود در حوزه شهرستانی مصوباتی به تصویب رسید.

وی تاکید کرد: باقی مسائل مطرح شده توسط صنعتگران با اختیارات شهرستان همخوانی نداشت و بایستی از رده‌های بالاتر استانی و کشوری پیگیری‌های لازم صورت گرفته و برای رفع این مشکلات اقدام شود.

۸۵ درصد از وسعت پردیس در پهنه محیط زیست است

علیرضا مزینانی، مدیرکل سازمان محیط زیست استان تهران نیز در جمع خبرنگاران در خصوص مشکلات موجود در حوزه پردیس، با بیان اینکه ۸۵ درصد وسعت شهرستان پردیس جز مناطق چهارگانه محیط زیست است، اظهار کرد: ما در کل کشور مناطق حفاظت شده، پارک‌های ملی، اثر ملی طبیعی و پناهگاه‌های حیات وحش داریم که پردیس نیز جز مناطق حفاظت شده این سازمان است.

وی گفت: فازهای مسکونی و مسکن مهر، مناطق صنعتی و مسکونی جاجرود، کمر، تپه سیف که دو مورد آخر اخیرا به شهرک صنعتی تبدیل شده‌اند، تماما در داخل مناطق حفاظت شده این سازمان قرار دارند.

مدیرکل سازمان محیط زیست استان تهران افزود: زمانیکه این مناطق در حوزه مناطق محیط زیست قرار دارند ما به عنوان اداره کل محیط زیست استان تهران نمی‌توانیم تصمیم‌گیری کنیم و تصمیمات در این حوزه باید در شورای عالی محیط زیست اتخاذ شود.

مزینانی ادامه داد: ما در خصوص لکه‌ها و مناطق صنعتی طبق قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست اختیاراتی در تعیین مناطق و مرز مناطق محیط زیستی داریم.

وی اضافه کرد: با توجه به مطرح شدن این موضوع که این مناطق ارزش زیستگاهی خود را از دست داده‌اند و برای اینکه محدوده صنایع از پهنه محیط زیست خارج شوند، نیاز است این موضوع در شورای عالی محیط زیست مطرح شود.

مدیرکل سازمان محیط زیست استان تهران تصریح کرد: سازمان حفاظت از محیط زیست دو بند آیین نامه‌ برای دولت ارسال کرده است تا در صورت تصویب توسط هیئت دولت، شورای عالی محیط زیست اختیار را به سازمان محیط زیست بدهد که این مناطق صنعتی که از نظر زیستگاهی و جانوری پتانسیل خود را از دست دادند را از پهنه بندی خارج کنیم.

مزینانی بیان کرد: ما در مناطق پردیس، پاکدشت و غیره حدود ۳ تا ۴ هزار هکتار از اراضی تغییر کاربری شده داریم که نیازمند تغییر هستند، اما وسعت پهنه محیط زیست استان تهران حدود ۷۴ هزار هکتار است که نیازمند حفظ و حراست است.

پایان پیام/۶۷۰۱۶

منبع: فارس
شناسه خبر: 1038958

مهمترین اخبار ایران و جهان: