نیوز سیتی!
09 مرداد 1401 - 11:33

۶ نذری محبوب و پرطرفدار در ایران / چند نذری ساده که سریع آماده می‌شوند

معمولاً به محض این که تصمیم می‌گیرید غذای نذری بپزید، با یک سوال پررنگ مواجه می‌شوید: غذای نذری چی بپزم؟ این مقاله با انواع نذری ساده و محبوب به این سوال جواب می‌دهد. پختن غذای نذری یکی از محبوب‌ترین سنت‌های مسلمانان به‌ویژه مسلمانان ایرانی است که در جشن‌ها یا سوگواری‌های مذهبی به اوج می‌رسد. این رسم محبوب و پسندیده، با نیت رفع مشکلات، کمک به مستمندان و برآورده شدن آرزو‌ها برگزار می‌شود و باعث صمیمیت و نزدیک‌تر شدن افراد جامعه به هم می‌شود. معمولا به محض اینکه تصمیم می‌گیرید غذای نذری بپزید، با یک سوال پررنگ مواجه می‌شوید: «غذای نذری چی بپزم؟» این مطلب با انواع نذری ساده و محبوب به این سوال جواب می‌دهد. همچنین در ادامه مواد اولیه غذای نذری برای ۱۰۰ نفر بیان شده است، می‌توانید با توجه به تعداد مهمان‌ها مقدار مواد اولیه را کم و زیاد کنید. مثلاً مواد لازم برای قیمه نذری برای ۲۰۰ نفر، دو برابر مقدار زیر است. محبوب‌ترین غذا‌های نذریخورش قیمهمواد لازم برای خورش قیمه (۱۰۰ نفر) محبوب‌ترین غذا‌های نذریخورش قیمهمواد لازم برای خورش قیمه (۱۰۰ نفر)گوشت ۱۰ کیلوگرمسیب‌زمینی ۷ کیلوگرملپه ۳ کیلوگرمروغن ۴ کیلوگرمرب گوجه فرنگی ۵/۲ کیلوگرمپیاز ۵ کیلوگرمزعفران ۱ مثقالهل و گلاب به میزان لازمبرنج ۱۵ کیلوگرم چند نکته برای پختن قیمه نذری چند نکته برای پختن قیمه نذریچند نکته برای پختن قیمه نذری۱- لپه را از روز قبل خیس کنید تا سریع‌تر بپزد. ۲- از دارچین برای خوش‌طعم‌تر شدن غذا استفاده کنید. ۳- خورش قیمه باید حداقل ۴ ساعت روی شعله کم بماند. ۴- رب را با کمی روغن تفت دهید، تا خورش خوش‌طعم‌تر شود. ۵- گوشت را به‌خوبی با ادویه و پیاز تفت دهید. خورش قورمه سبزیمواد لازم برای خورش قورمه‌سبزی (۱۰۰ نفر) خورش قورمه سبزیمواد لازم برای خورش قورمه‌سبزی (۱۰۰ نفر)گوشت ۸ کیلوگرملوبیا ۵/۲ کیلوگرملیموعمانی ۲ کیلوگرمپیاز ۱۰ کیلوگرمسبزی قورمه ۱۰ کیلوگرمروغن ۵ کیلوگرمبرنج ۱۵ کیلوگرمنمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم چند نکته برای پختن قورمه‌سبزی نذری چند نکته برای پختن قورمه‌سبزی نذری۱- سبزی قورمه را زیاد سرخ نکنید، چون خورش را تلخ می‌کند. ۲- لوبیا‌ها را از شب قبل خیس کنید و همزمان با سبزی به خورشت اضافه کنید. ۳- برای خوش‌طعم‌تر شدن خورشت، می‌توانید کمی ترخون به سبزی قورمه اضافه کنید. ۴- سبزی را با روغن جامد سرخ کنید تا خورش روغن بیشتری بیندازد. زرشک پلو با مرغمواد لازم برای زرشک پلو با مرغ (۱۰۰ نفر) زرشک پلو با مرغمواد لازم برای زرشک پلو با مرغ (۱۰۰ نفر)مرغ ۳۵ کیلوگرمپیاز ۷ کیلوگرمرب گوجه‌فرنگی ۳ کیلوگرمزرشک ۲ کیلوگرمزعفران ۱ مثقالروغن ۳ کیلوگرمبرنج ۱۸ کیلوگرمروغن ۳ کیلوگرم چند نکته برای پختن زرشک پلو با مرغ نذری چند نکته برای پختن زرشک پلو با مرغ نذری۱- به ازای هر یک مرغ، یک پیاز اضافه کنید. ۲- معمولاً برای مراسم رسمی پوست مرغ را نمی‌کنند، ولی بهتر است پوست مرغ را جدا کنید تا غذای نذری سالم‌تر باشد. ۳- برای چیدن مرغ‌ها، اول سینه‌ها را در قابلمه بچینید، بعد ران‌ها را در لایه‌ی بعدی بگذارید، چون ران‌ها زودتر می‌پزند. ۴- رب را در روغن تفت بدهید و بعد به مرغ اضافه کنید، این کار باعث خوش‌رنگ و خوش‌طعم شدن غذای نذری می‌شود. ۵- برای خوش‌طعم‌تر شدن مرغ، از هویج یا سیب درختی استفاده کنید. ۶- به زرشک کمی شکر اضافه کنید تا ترشی‌اش رقیق‌تر شود. عدس پلومواد لازم برای عدس‌پلو (۱۰۰ نفر) عدس پلومواد لازم برای عدس‌پلو (۱۰۰ نفر)عدس ۴ کیلوگرمگوشت چرخ‌کرده ۷ کیلوگرمروغن ۴ کیلوگرمکشمش ۳ کیلوگرمزعفران ۱ مثقالهل و دارچین به میزان لازمنمک و فلفل به میزان لازم چند نکته برای پختن عدس پلو نذری چند نکته برای پختن عدس پلو نذری۱- برنج را از شب قبل در آب و نمک خیس کنید. ۲- زعفران باعث خوش‌رنگ‌تر و خوش‌طعم‌تر شدن عدس‌پلو می‌شود. ۳- می‌توانید برای تزئین عدس‌پلو از خلال پسته و خلال بادام استفاده کنید. آش رشتهمواد لازم برای آش رشته (۱۰۰ نفر) آش رشتهمواد لازم برای آش رشته (۱۰۰ نفر)لوبیا ۵/۱ کیلوگرمنخود ۵/۱ کیلوگرمپیاز ۵ کیلوگرمسیر ۲ کیلوگرمسبزی آش ۲۰ کیلوگرمکشک ۲ کیلوگرمرشته آش ۶ کیلوگرمنعنا به میزان لازم چند نکته برای پختن آش رشته نذری چند نکته برای پختن آش رشته نذری۱- نخود و لوبیا را از ۲۴ ساعت قبل در آب خیس کنید. ۲- قابلمه‌ای با سایز مناسب انتخاب کنید تا رشته‌ها خمیر نشوند. ۳- اندازه‌ی سبزی آش باید دو برابر اندازه‌ی حبوبات باشد. ۴- صبر کنید آش کمی سرد شود، بعد تزئینش کنید. شله زردمواد لازم برای شله زرد (۱۰۰ نفر) شله زردمواد لازم برای شله زرد (۱۰۰ نفر)برنج نیم‌دانه ۳ کیلوگرمشکر ۶ کیلوگرمزعفران ۵/۱ مثقالگلاب ۴ پیمانههل یک‌چهارم پیمانهکره ۳۰۰ گرمخلال بادام ۷۰۰ گرمدارچین به میزان دلخواه چند نکته برای پختن شله زرد نذری چند نکته برای پختن شله زرد نذری۱- برای خوش‌طعم‌تر شدن شله‌زرد، بهتر است از برنج نیم‌دانه ایرانی استفاده کنید. ۲- شکر را بعد از پختن برنج اضافه کنید. ۳- اگر شله‌زرد سفت شد، کمی آب اضافه کنید و بگذارید بجوشد. این غذا‌ها جز محبوب‌ترین غذا‌های نذری هستند، با این حال در این زمینه محدودیتی وجود ندارد. می‌توانید با توجه به شرایطتان، هر غذایی را به‌عنوان نذری درست کنید. مثلا انواع غذای نذری با مرغ مانند فسنجان و جوجه‌کباب یا چلوکباب و سایر غذا‌ها مثل آش شله قلمکار. چند نذری ساده که سریع آماده می‌شوند چند نذری ساده که سریع آماده می‌شوندنوشیدنی‌ها: نوشیدنی‌ها پای ثابت مراسم و آیین‌های سنتی و مذهبی هستند. چای، شربت زعفران، شربت آبلیمو، شیرکاکائو… از نوشیدنی‌های محبوب برای نذری هستند. انواع لقمه نذری: یکی از گزینه‌های مناسب برای نذری، لقمه‌ها هستند. لقمه هم به‌سرعت آماده می‌شوند و هم باعث سیری می‌شوند. از انواع لقمه نذری می‌توانیم به لقمه نان و پنیر و گردو، لقمه فلافل، لقمه کوکو، لقمه سالاد الویه و… اشاره کنیم. حلوا: حلوا به‌نوعی پیشکسوت عرصه نذری‌هاست و در این زمینه قدمتی طولانی دارد. حلوا یکی از محبوب‌ترین نذری‌هاست و در زمان کوتاهی آماده می‌شود. منبع: همشهری آنلاین باشگاه خبرنگاران جوانوب‌گردیوبگردی
شناسه خبر: 504471

مهمترین اخبار ایران و جهان: