نیوز سیتی!
17 اردیبهشت 1402 - 16:12

هنرستان‌های سیریک جای خالی اداره فنی و حرفه‌ای را پر کردند

سیریک - رئیس آموزش و پرورش سیریک گفت: در سیریک، مدارس هنرستانی فنی و حرفه‌ای و کاردانش توانسته اند جای خالی اداره فنی و حرفه‌ای را پر کنند.

حسین ذاکری در گفتگو با خبرنگار مهر، با گرامیداشت هفته معلم و یاد و خاطره ۳۶ هزار شهید دانش آموز و ۵ هزار معلم شهید کشورمان اظهار کرد: هدف اصلی اداره آموزش و پرورش سیریک، حرکت به سمت مهارت آموزی و هنرستان‌های فنی‌وحرفه‌ای و کار و دانش است، همچنین باید به سمت تأسیس مدارس هنرستان و فنی‌وحرفه‌ای وابسته به مهارت آموزی برویم که این موضوع با نبود اداره فنی و حرفه‌ای در شهرستان دو چندان نیازمند است.

ذاکری با بیان اینکه، در صورتی هنرستان می‌تواند جای خالی اداره فنی و حرفه‌ای در شهرستان را پر کند که اداره کل حمایت‌های خود را بیشتر کند، افزود: نیاز است که از سمت اداره کل آموزش وپرورش کمک‌های بیشتری به هنرستان‌های شهرستان شود و حمایت‌های خود نیز بیشتر کنند. البته ما درخواست‌هایی داشتیم و در ایام اخیر کمک‌هایی هم داشته‌اند.

وی با بیان اینکه، هنرستان به ما سود آور بود، تصریح کرد: نیاز است که متناسب با نیاز پروژه‌های که در طرح توسعه سواحل مکران مشخص شده است، مهارت آموزی کنیم. مانند پرورش میگو که استارت آن از امسال در شهرستان زده شد و نیاز است اداره کل شیلات هم سهم خودش در ایجاد اینگونه مهارت‌ها را بیشتر کند.

ذاکری با بیان اینکه اصلی‌ترین روش مهارت آموزی توسعه هنرستان‌های فنی‌وحرفه‌ای و کاردانش شهرستان است، خاطرنشان کرد: با رفع مشکلات و توجه به این هنرستان‌ها می‌توان گامی اساسی در ارتقای آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و مهارت آموزی نیروی کار در این شهرستان برداشته شود.

رئیس آموزش و پرورش سیریک با تاکید بر اینکه دانش آموزان را به سمت تحصیل در هنرستان‌ها سوق دهید، تصریح کرد: با توجه به پتانسیل موجود در شهرستان به واسطه طرح توسعه سواحل مکران و با ایجاد شورای مهارت و تدوین سند مهارتی برای شهرستان و منطقه، تحولی در آموزش‌های مهارتی و جهت‌گیری آموزش‌ها در بازار کار ایجاد شده است.

وی افزود: تدوین چشم‌انداز نیروی انسانی مورد نیاز طرح توسعه سواحل مکران و الزام شرکت‌هایی که در آینده‌ای نزدیک در منطقه مستقر می‌شوند و همچنین تأمین ردیف‌های استخدامی از همین دانش آموزان مدارس هنرستان است.

خیران و گروه‌های جهادگران علمی در سیریک

وی با تاکید بر اینکه اولیا و مربیان در مدارس مشارکت و حضور فعال داشته باشند، افزود: انجمن اولیا و مربیان و مشارکت آنها قانونی است، و به واسطه این تشکیلات می‌توانیم جذب کرد و مشارکت گرفت ولی هیچ گونه الزام و اجباری نیست و انتظار داریم که مشارکت اولیا بیشتر باشد و کاری بدون مشارکت یقیناً ناتمام می‌ماند.

ذاکری با اشاره به اینکه، کلاس‌های تقویتی، کلاس‌های فوق برنامه و خارج از وظیفه آموزش و پرورش است، و در صورتی وظیفه می‌شود که متقاضی و مشارکت داشته باشد، که یقیناً این کلاس‌ها هزینه‌های برای خودش دارد.

وی اضافه کرد: البته به کمک حوزه معاونت آموزشی این اداره کلاس‌های تقویتی به صورت خیری داشتیم و معلمانی هستند که پیش قدم شدند بخصوص در مقطع متوسطه خیلی از معلمان به صورت خیری کلاس‌های تقویتی برگزار می‌کنند و خارج از وظیفه و از وقت خودشان زدند و کلاس‌های تقویتی برگزار می‌کنند.

امسال ۴۳ دانش آموزان جامانده از تحصیل به تحصیل بازگردانده شد

رئیس اداره آموزش و پرورش سیریک اشاره‌ای کرد به ترک تحصیل دانش آموزان و خاطر نشان کرد: ترک تحصیل یک پدیده زشتی است که در سرا سر کشور است، البته نسبت به جذب و برگشت به تحصیل دوباره در شهرستان سیریک نسبت به دیگر شهرستانها بهتر است.

ذاکری با بیان اینکه، البته مسائل و مشکلات موجود در شهرستان دخیل در این پدیده بوده و تأثیر داشته است بخصوص مشکلات اقتصادی دانش آموزان و خانواده‌های آنها، افزود: ولی با این وجود ما یک ستادی تشکیل دادیم و گروهی مأمور کردیم که افراد بازمانده از تحصیل جذب کنند و با خیلی از اولیا خانه به خانه رفتیم و جلسه گرفتیم و موفق شدیم تعداد ۴۳ نفر از دانش آموزان که ترک تحصیل کرده بودند جذب کنیم و به تحصیل بازگردانیم و اکنون در جذب جز سومین شهرستان در استان هستیم.

وی گفت: البته باید فرهنگ سازی شود و عزیزان علما امام جماعت روستاها و اولیا به کمک ما بیایند و به خانواده‌ها بفهمانند که شغل‌های کاذبی که وجود دارد پایدار نیست.

منبع: مهر
شناسه خبر: 1194727

مهمترین اخبار ایران و جهان: