نیوز سیتی!
23 اردیبهشت 1402 - 11:33

رتبه 4 ایران در تولید مقالات طب ایرانی در جهان

رئیس فراکسیون طب سنتی در مجلس گفت: ما در عرصه تولید علم در طب مکمل، رتبه۴ را در عرصه جهانی و تولید مقالات در حوزه طب ایرانی کسب کرده‌ایم.

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، نفیسه حسینی یکتا، مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در نشست تخصصی مدیریت درمان بیماری های گوارش در طب ایرانی که با حضور اساتید برجسته گوارش وکبد درفرهنگستان علوم پزشکی برگزارشد با اشاره به دغدغه‌های گروه تخصصی طب سنتی فرهنگستان عنوان کرد: شاید برخی اینگونه تصور کنند که استفاده از ظرفیت طب سنتی مختص کشور ما است، در حالی که اگر در سطح بین‌المللی بنگریم می‌بینیم که بسیاری از کشورهای بزرگ و پیشرفته دنیا به طور گسترده از طبژ‌های سنتی و مکمل در نظام سلامت خود استفاده می‌کنند.

وی تصریح کرد: علاوه بر اسناد بالادستی فراوانی که در حوزه طب سنتی در کشور داریم که بر ترویج و توسعه این طب تاکید می کنند و سازمان جهانی بهداشت نیز راهبرد خود را برای استفاده کشورهای عضو از خدمات طب سنتی مشخص کرده است.

وی افزود: واقعیت این است که همه ما موظف و مکلف هستیم که برای ارتقای توان نظام سلامت کشور تلاش کنیم.

حسینی یکتا تأکید کرد: نقطه عالی استفاده از این ظرفیت،ادغام خدمات تأیید شده طب های سنتی و مکمل در نظام سلامت و اسناد بالادستی است .

در ادامه این نشست تخصصی  زهره الهیان، نماینده مجلس و رئیس فراکسیون طب سنتی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه جایگاه طب ایرانی یک طب مبتنی بر شواهد است عنوان کرد: برای رسیدن به این جایگاه ، مجلس شورای اسلامی پیگیری‌های لازم را انجام داده است و مسوؤلان باید به حوزه طب ایرانی توجه ویژه ای داشته باشند،زیرا حوزه ای بالفعل است و چون به دنبال مرجعیت علمی هستیم، حوزه طب ایرانی مرجع معتبری نسبت به سایر مراجع دارد.

عضو  وابسته فرهنگستان علوم پزشکی خاطر نشان کرد : ما در عرصه تولید علم در طب مکمل ، رتبه۴ را ،در عرصه جهانی و تولید مقالات در حوزه طب ایرانی کسب کرده‌ایم.

الهیان در ادامه افزود : اکنون طب ایرانی یک طب مبتنی بر شواهد است و با توجه به مستندات ،مطالعات و پژوهش‌ها و تحقیقات صورت گرفته قاعدتا با یک رویکرد آکادمیک معرفی می‌شود.

وی افزود: چرا این همه مقاومت هست برای اینکه طب سنتی حذف یا محدود شود؟ چرا دانشجوی پزشکی نسبت به این ظرفیت علمی نباید مطلع باشد که وقتی دو واحد طب ایرانی در کولیکوروم درسی گنجانده می‌شود و اینقدر مقاومت و حتی برخی از جریانات سیاسی به صحنه می‌آیند برای اینکه این حوزه و ظرفیتی که داریم را محدود کنند. اکنون در حوزه آموزش پزشکی جلساتی برگزار شد و باید از این ظرفیت علمی استفاده کرد و در دوره‌های بازآموزی برای پزشکان امتیازی در نظر گرفته شود و دوره‌هایی که کاملا به صورت علمی و آکادمیک به پزشک ارائه شود.


بر اساس این گزارش محسن ناصری، پزشک متخصص فارماکولوژی و عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی با اشاره به نقش مهم آموزش در درمان بیماری‌های گوارشی گفت: استقبال مردم از طب سنتی و مکمل‌ها رو به افزایش است و آموزش مهترین کاری است که باید به آن توجه شود و این امر موجب پیشگیری از بیماری‌های متعدد می‌شود.

 ناصری در پاسخ به اینکه آیا توجه به طب مکمل و سنتی مختص به کشور و جامعه است افزود: این موضوع,علاقه‌ای جهانی است و با توجه به ورود به اسناد سازمان جهانی بهداشت از سال ۱۹۶۴توصیه به کشورها برای گسترش طب سنتی و مکمل صورت گرفته است.

وی با اشاره به دیدگاه طب ایرانی در سبک زندگی و سلامت دستگاه گوارش، عنوان داشت :از دیدگاه طب ایرانی سبک زندگی افراد، تعیین کننده سلامت دستگاه گوارش است و با رعایت توصیه‌های وارد شده می‌توان سلامت سیستم گوارش بدن را حفظ کرد.

 ناصری با اشاره به مسئله خواب و فعالیت بدنی در درمان بیماری‌های گوارشی، اذعان داشت: مسئله خواب در بیماری‌های گوارشی بسیار مهم است و دیر خوابیدن نیز نقش بسیار مؤثری در ابتلای کودکان به یبوست دارد.

 در ادامه این  نشست تخصصی محمد علی محققی، معاون علمی و رئیس گروه حکمت ،طب سنتی و اسلامی فرهنگستان علوم پزشکی گفت: در فرهنگستان علوم پزشکی کشور چندین نشست علمی برگزار شده است و در بین آنها چندین مورد، مستند سازی شده است؛ چراکه سیاست‌های کلی سلامت ابتدا برتبیین و سپس بر ترویج تأکید دارد و این اهداف در گروه‌های متعدد شامل سیاست گذاران به منظور زمینه سازی دستاوردها، گروه جامعه سلامت و.. دنبال می شود.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1208271

مهمترین اخبار ایران و جهان: