نیوز سیتی!
27 خرداد 1402 - 12:51

در جلسه مدیریت بحران شهرستان آبیک چه گذشت؟

در جلسه مدیریت بحران شهرستان آبیک از لزوم تعیین زمین برای سایت اسکان اضطراری در زمان بلایای طبیعی و غیرطبیعی و ساماندهی بخشی از رودخانه زیاران و افزایش دمای هوا سخن به میان آمد.

به گزارش خبرگزاری فارس از آبیک، جلسه مدیریت بحران در سالن اجتماعات فرمانداری شهرستان آبیک برگزار شد.

حجت الله مددخانی سرپرست فرمانداری شهرستان آبیک در این جلسه بر اختصاص مکان برای استقرار قایق بادی جمعیت هلال احمر از سوی مسئولان منابع امور آب در نقطه ای مناسب در رودخانه زیاران اظهار کرد: در خصوص بررسی وضعیت رودخانه زیاران با همکاری دستگاههای ذیربط، جلسه ویژه ای باید برگزار و مسائل این رودخانه باید پیگیری شود.

وی افزود: مسئولان منابع امور آب باید مصوبات شورای تامین شهرستان آبیک در خصوص ساماندهی رودخانه زیاران را پیگیری و اجرای مصوبات را استمرار بخشند و نسبت به نصب بنرهای هشداردهنده اقدام کنند.

این مسئول ادامه داد: با توجه به بخشنامه وزارت کشور مبنی بر ایجاد سایت اسکان اضطراری در شهرستان آبیک در زمان وقوع بلایای طبیعی و غیرطبیعی، با نظر کارشناسی مسئولان زمین لازم برای اسکان 2000 نفر  تعیین خواهد شد.

سرپرست فرمانداری شهرستان آبیک اضافه کرد: جان مردم برای ما مهم است و مسئولان باید در راستای جلوگیری از غرق شدگی افراد گام های موثری بردارند و رسانه ها هم برای آگاه سازی مردم اطلاع رسانی داشته باشند.

مددخانی خاطرنشان کرد: طی مکاتبه با ستاد مدیریت بحران استانداری قزوین و نشست با مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان قزوین مسائل مربوط به رودخانه زیاران بررسی و پیگیری می شود.

افزایش دمای هوا از فردا تا آخر هفته

محمد مافی مسئول ایستگاه هواشناسی شهرستان آبیک گفت: با توجه به پیش بینی های صورت گرفته امروز هوای خوبی در شهرستان آبیک داریم اما از فردا تا آخر هفته، شاهد افزایش دما هستیم.

وی از خنک تر شدن هوا در روز دوشنبه این هفته با توجه به جریان های شمالی افزود: طی سه ماه اخیر و در فصل تابستان در شهرستان آبیک افزایش دما را داشته و داریم.

این مسئول ادامه داد: میزان بارش در سال زراعی امسال 191 میلیمتر بوده که نسبت به سال زراعی سال گذشته حدود 40 میلیمتر بیشتر بوده اما نسبت به بلندمدت میزان بارش، 83 میلیمتر کاهش بارش داشته ایم.

ابوترابی مدیر منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان آبیک با بیان اینکه این شهرستان شاهراه اصلی استان قزوین است و میزان و تعداد حریق در اراضی ملی طی آمار 10 سال اخیر قابل توجه بوده است، گفت: در خصوص اطفای حریق کلاس های آموزشی برای دهیاران، شوراها و بهره برداران برگزار شده اما مشکلی که در حوزه اطفای حریق داریم بازه زمانی تا رسیدن به محل حریق و دسترسی به اراضی دشوار و رساندن تجهیزات زمان بر است که از سوی منابع طبیعی تجهیزات تهیه شده و آمادگی وجود دارد.

وی بهترین راه اطفای حریق در باغها و اراضی را ایجاد آتش بر دانست و افزود: اگرچه ماشین آلات دمنده و آتش کوب موجود است و با توجه به کمبود نیرو هرکسی بخواهد در زمان اطفای حریق ما را یاری رساند،  استقبال می کنیم.

اختصاص مکان برای قایق

محمدرضا رحیمی رییس شعبه جمعیت هلال احمر شهرستان آبیک با اشاره به فعالیت 11 خانه هلال در این شهرستان گفت: در روستاها برای راه اندازی خانه هلال با نبود فضا مواجه ایم.

وی با اشاره به خرید یک قایق بادی طی دو سال گذشته و عدم تحویل آن به دلیل نداشتن مکان افزود: با اختصاص مکان توسط اداره منابع امور آب شهرستان آبیک نسبت به استقرار قایق اقدام می کنیم و برای غواصان به دو ست لباس غواصی نیاز داریم تا سه غواص کشوری که داریم بتوانند در زمان بروز
حادثه اقدام لازم را انجام دهند.

این مسئول با اشاره به دو مورد غرق شدگی طی سه ماهه امسال در رودخانه زیاران ادامه داد:هنوز رودخانه زیاران آب ندارد و لازم است اقدامات پیشگیرانه صورت گیرد.

شناسایی 6 نقطه حادثه خیز در رودخانه زیاران

فضلعلی عبدالهی مدیر اداره منابع امور آب شهرستان آبیک در ادامه این جلسه گفت: در رودخانه زیاران به سهم خود آبی وجود ندارد و آب سد طالقان که برای دشت قزوین تا تاکستان می رود به عنوان آب مصنوعی وارد رودخانه زیاران می شود و زمانی که منشعب می شود و مردم وارد رودخانه می شوند سبب ایجاد بحران می شود.

وی با اشاره به شناسایی نقاط حادثه خیز رودخانه زیاران پس از تصویب مصوبه شورای تامین و پیش بینی حدود سه میلیارد تومان اعتبار برای ساماندهی این رودخانه و جذب بخشی از این بودجه تاکنون تصریح کرد: طول رودخانه زیاران 6 کیلومتر است و عملا نمی شود طول مسیر را فنس کشی کرد که در حال جاضر اخطارها صادر و فنس کشی لازم صورت گرفته و برای ادامه عملیات ساماندهی رودخانه به اعتبار نیاز داریم.

مدیر اداره منابع امور شهرستان آبیک بیان کرد: بیش از ۱۷٠ کیلومتر رودخانه فصلی و جاری در شهرستان آبیک وجود دارد که سال گذشته 6 هکتار از رودخانه زیاران آزادسازی شد که برای آزادسازی تصرفات رودخانه آبیک علیا مشاور اخذ شده و کار نقشه تکمیل شده و با توجه به شناسایی متصرفین، مردم باید مساعدت کنند.

رضا کرمی زیارانی بخشدار بخش مرکزی شهرستان آبیک گفت: رودخانه زیاران سال 1350 شکل گرفته و جز درآمدزایی اقدامی در رودخانه انجام نشده است.

وی افزود: در خصوص ساماندهی مناسب و کامل رودخانه زیاران، باید در سطح ملی توجه و از سوی وزارت نیرو و اختصاص اعتبارات ملی تعیین تکلیف شود.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1290327

مهمترین اخبار ایران و جهان: