نیوز سیتی!
08 دی 1402 - 10:19

در سفر 2 روزه معاون اجرایی رئیس جمهور به اصفهان چه گذشت؟

معاون اجرایی رئیس جمهور چهارشنبه چهارم دی ماه میهمان مردم اصفهان بود، وی در این سفر دو روزه از برخی پروژه‌های کلان عمرانی و زیرساختی بازدید و با تعدادی از علما، نخبگان و جامعه دانشگاهی دیدار کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، محسن منصوری، معاون اجرایی رئیس جمهور در سفر دو روزه خود به اصفهان از برخی پروژه‌های کلان عمرانی و زیرساختی بازدید کرد و مدیران استان گزارشی از آخرین وضعیت پروژه‌ها به وی ارائه دادند تا معاون اجرایی رییس‌جمهور در جریان آخرین اقدامات صورت گرفته قرار گیرد.

وی در بدو ورود به اصفهان به همراه هیأت همراه، استاندار اصفهان و جمعی از مدیران استانی به مقام شامخ شهیدان انقلاب اسلامی و علمای مدفون در گلستان شهدا  و تخت فولاد ادای احترام کرد.

روند اجرای قطار سریع‌السیر تهران ـ اصفهان تسریع می‌شود

منصوری در بازدید از پروژه قطار سریع‌السیر اصفهان_تهران با بیان اینکه مهم ترین مساله این پروژه، تأمین مالی است و دولت همه ظرفیت‌ خود را برای فعال سازی پروژه به کار خواهد بست خاطرنشان کرد: از لحاظ فرایند اجرایی در پروژه قطار سریع‌السیر اصفهان تهران به تازگی در شورای اقتصاد مصوبه‌ای صادر شده است که مسیر فاینانس این پروژه دوباره فعال شود.

وی با بیان اینکه اشکالاتی در حوزه مدیریتی وجود داشته که توسط وزارت راه و شهرسازی در حال رفع است افزود: نارسایی در حوزه تأمین مالی پروژه با مصوبه شورای اقتصاد و صدور تضمین نامه حل و فصل خواهد شد.

منصوری با بیان اینکه از لحاظ اجرایی حدفاصل قم تا اصفهان ۲۴۵ کیلومتر است که از این میزان حدود ۱۵۰ کیلومتر(۷۰ درصد) زیرسازی عملیاتی شده است گفت: پل‌های متعدد، تونل‌های مسیر و عملیات فنی بسیار با کیفیتی در این پروژه در حال انجام است.

معاون اجرایی رییس‌جمهور بیان کرد: جلسه‌ای با حضور همه مسوولان مرتبط تشکیل و در حوزه‌های مدیریتی، تأمین مالی و وظایف دستگاه‌ها تصمیم گیری شد تا پروژه قطار سریع‌السیر اصفهان_تهران با سرعت و جدیت دنبال شود.

سابقه کلان پروژه قطار سریع‌السیر اصفهان-تهران به ۱۰ سال قبل برمی‌گردد. درصورت تامین اعتبار و رفع مشکلات اجرایی، این پروژه در برنامه زمان بندی چهار سال تکمیل می شود. کل اعتبارمورد نیازپروژه حدود۳۷میلیارد یوان است برای فاز اول این طرح ۱۳/۶ میلیارد یوان از طریق فاینانس پیش بینی شده که در مرحله بازگشایی از طریق فاینانس است.

کارفرمای پروژه وزارت راه و شهرسازی است و پیمانکار خارجی آن یک شرکت چینی است و پیمانکاری داخلی آن را قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) برعهده دارد.

اواخر مهرماه امسال استاندار اصفهان خبر از ابلاغ مصوبه شورای‌اقتصاد درخصوص استفاده از تسهیلات مالی خارجی(فاینانس) به‌منظور تکمیل قطار سریع‌السیر اصفهان-قم-تهران داد.

سیدرضا مرتضوی گفت: خوشبختانه با مساعدت وزیر راه و شهرسازی و با پیگیری‌های مجری طرح‌های زیربنایی وزارت راه و شهر‌سازی در استان و تعدادی از نمایندگان اصفهان در مجلس شورای‌اسلامی، مصوبه شورای‌ اقتصاد درخصوص اصلاح مصوبه موضوع استفاده از تسهیلات مالی خارجی (فاینانس) برای احداث قطار سریع‌السیر اصفهان-قم-تهران توسط معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ شد.

تاکید ریاست جمهوری بر اقدام برای کاهش آلودگی هوای اصفهان با قید فوریت

معاون اجرایی رئیس جمهور در این سفر با حضور در قرارگاه مقابله با آلودگی هوای استان اصفهان خبر خوبی از تاکید ریاست جمهوری بر اقدام برای کاهش آلودگی هوای اصفهان با قید فوریت داشت و گفت: اجرای قانون هوای پاک در اصفهان موضوعی فراتر از استان اصفهان و دغدغه‌ای ملی است.

 

وی ادامه داد: تأکید ریاست‌جمهوری بر پیگیری کاهش آلودگی هوای اصفهان است و مجموعه‌های دولتی را مکلف کرده‌اند در این مسیر با تمام توان یاری رسان باشند و هدف این است که با برنامه‌ریزی صحیح و زمان‌بندی شده این معضل جبران شود

تعریف و تدوین بسته جامع رفع معضل آلودگی هوای اصفهان با قید فوریت

وی پیشنهاد داد: مدیریت استان اصفهان بسته جامع قابل اجرا از جنس دریافت مجوز، تسهیل‌گری و حمایت در کوتاهترین زمان ممکن برای حل مشکل آلودگی هوای اصفهان جهت طرح در هیات دولت تهیه کند.

وی تاکید کرد: جلسه رفع مشکل آلودگی هوای اصفهان با روسای دستگاه‌های مربوطه و نیز معاون اول ریاست جمهوری به قید فوریت برگزار و تصمیم جدی برای آلودگی هوای اصفهان گرفته می‌شود.

منصوری با بیان اینکه در دولت نهم و دهم مباحثی از جمله مدیریت حمل‌ونقل، مدیریت سوخت و گازسوز کردن خودروها در دستور کار قرار گرفت اما برخی قوانین و مصوبات سالها معطل مانده است و با مشکلات انباشته مواجه هستیم ادامه داد: مدییریت استان مجوز تسهیل واردات ناوگان حمل و نقلی از جمله وسایل برقی که نیاز به مجوزهای گمرکی دارد در چهار الی پنج بند تهیه کند تا به کمک وزارتخانه‌ها پیگیری شود.

سهم استان اصفهان در توسعه قطار شهری دیده نشده است

معاون اجرایی رئیس‌جمهور اظهار کرد: کمک‌هایی به توسعه قطار شهری در سایر کلانشهرها و استان‌ها می‌شود که در این خصوص سهم استان اصفهان دیده نشده که گلایه به حقی است. این موضوع را نیز می‌توانیم با جدیت در جلسه بررسی معضلات استان اصفهان پیگیری کنیم. مانعی برای واردات اتوبوس برقی نیست.

منصوری در خصوص واردات اتوبوس برقی به اصفهان متذکر شد: در این خصوص مجوزی را دولت صادر کرده که واردات این اتوبوس‌ها هیچگونه مانعی ندارد، در این راستا اگر مانعی بود حاضر به رفع آن هستیم.

معاون اجرایی رئیس جمهور ضمن اشاره به درخواست استاندار اصفهان مبنی بر اجرای مسؤولیت اجتماعی صنایع استان، خاطرنشان کرد: بایستی صنایع نسبت به مسؤولیت اجتماعی خود پای‌بند باشند و سازمان محیط زیست نیز  باید به وظایف خود به خوبی عمل کند.

وی تصریح کرد: شخصاً این موارد را پیگیری می‌کنم تا صنایع فعالیت‌های مستقیمی که برای برای بهبود فرایند خود موظف هستند را به خوبی انجام دهند، همچنین در واردات و بهره‌برداری از اتوبوس‌های برقی یاری رسان استان باشند.

همراهی دولت برای خروج خودروهای فرسوده در اصفهان

معاون اجرایی رئیس‌جمهور در مورد خروج خودروهای فرسوده، بیان کرد: : در مورد خروج خودروهای فرسوده بخصوص تاکسی و اتوبوس در اصفهان غفلت شده است اما باید این چرخه متوقف شده، مجدد به جریان بیفتد و در صورتی که شهرداری اصفهان نیاز به تامین اعتبار از سوی دولت دارد، می‌تواند این تامین اعتبار را با تهاتر و واگذاری ملک اجرایی کند.

وی با اشاره به پاره ای از مشکلات مدیریت شهری اصفهان و نیاز به توسعه ناوگان حمل ونقل ریلی مترو گفت: اوراق مشارکت مترو در راستای حمایت از این پروژه باید افزایش پیدا کند و در این زمینه دولت به دنبال توسعه قطار شهری استان ها است.

منصوری گفت: مجوز واردات اتوبوس برقی و اتوبوس های کارکرده از سوی دولت  قابل حل و فصل است، البته بسیاری از مسائل مربوط به آلودگی هوا به صورت متمرکز و با مدیریت جهادی و استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان در استان‌ها قابل حل است.

سالن همایش های بین‌المللی اصفهان در راستای فاصله از تمرکزگرایی است

معاون اجرایی رئیس جمهور از سالن همایش های بین‌المللی اصفهان بازدید و تصریح کرد: هدف دولت سیزدهم این است که از تمرکزگرایی فاصله بگیرد و ظرفیت‌های استان‌ها را در امور مختلف فعال کند؛ سالن همایش‌های بین‌المللی اصفهان نیز یکی از همین ظرفیت‌ها است.

 

 

استاندار اصفهان نیز در این بازدید با تأکید بر لزوم همت دولت و مدیریت استان برای تکمیل پروژه سالن همایش‌های بین‌المللی امام خامنه‌ای گفت: امیدوارم با ادامه سرمایه‌گذاری در این مجموعه و به پایان رساندن و بهره‌برداری از آن، بتوان از این مجموعه با ظرفیت حداکثری استفاده کرد.

مجموعه سالن‌های مرکز همایش‌های بین‌المللی اصفهان به‌عنوان یک طرح چندمنظوره با هدف میزبانی اجلاس سران کشورهای غیرمتعهد در ایران از سال ۱۳۸۹ آغاز شد. این مرکز در زمینی به مساحت ۷۱ هکتار با ۴۲۵ هزار مترمربع زیربنا در شرق کلانشهر اصفهان ایجاد شده است و سالن اصلی آن ۲ هزار و ۴۰۰ نفر ظرفیت دارد.

مرکز همایش‌های بین‌المللی اصفهان بگونه‌ای طراحی شده که گویای عبارت معروف ”اصفهان، نصف جهان» است زیرا شکل نیم کره آن نماد نصف جهان است، در ساختمان آن از جمله سقف داخلی‌اش  نماد سقف مسجد شیخ لطف‌الله، معماری خاص اصفهان لحاظ شده است.

معاون اجرایی رئیس جمهور در این سفر با تاکید بر عدالت آموزشی  از بورسیه کردن دانش‌آموزان مستعد مناطق محروم هم خبر داد و گفت: دولت دانش آموزان مستعد مناطق محروم را بورسیه می‌کند. 

برغم تشدید مشکلات آبی در استان اصفهان، همچنان طرح های تامین آب پایدار و احیای جریان دائمی زاینده رود معطل مانده و یا با افتتاح غیرقانونی مواجه است.

مصوبات شورای عالی آب مبنی بر بارگذاری نکردن در زاینده رود و جلوگیری از برداشت‌های بی رویه در بالا دست زاینده رود نیز همچنان اجرا نشده است.

اعمال مدیریت یکپارچه زاینده رود، تامین حقابه های قانونی و زیست محیطی و کشاورزی بر اساس طومار شیخ بهایی و احیای زاینده رود و تالاب گاوخونی از جمله مطالبات صریح مدیریت و مردم استان اصفهان است. این مشکل به محیط زیست، اشتغال، معیشت، کسب‌وکار، بهداشت و سلامت مردم ربط پیدا می‌کند، لذا موضوعات آب و تضییع حقوق مردم اصفهان، از نبود جریان مستمر این رودخانه سرچشمه می‌گیرد.

مساله آب استان اصفهان یک موضوع  بین استانی است

منصوری در خصوص مساله آب استان اصفهان تصریح کرد: با توجه به اینکه آب از اهمیت فراوانی برخوردار است لذا این مساله بین استانی بوده و تنها منحصر به یک استان نیست و با توجه به شرایط هر استان با جلسات میان استانی در این رابطه بحث و تبادل نظر می شود. 

معاون اجرایی رئیس جمهور با اظهار تاسف از اینکه آب در برخی مناطق به حوزه شرب اختصاص یافته و در حوزه کشاورزی محدودیت‌های صورت گرفته است گفت: اگر قرار است بین صنعت و آب شرب در حکمرانی تصمیمی در این باره اتخاذ شود، تامین آب شرب مد نظر گرفته می شود و در استان اصفهان که با بیش از یک میلیارد متر مکعب کمبود آب مواجه است، پنج الی شش طرح در حال پیگیری است که یکی انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی کشور بوده و این آب به پنج شهر انتقال می یابد و تاکنون ۱۰ هزار میلیارد تومان هزینه شده است. 

 

منصوری گفت: برای اجرای این طرح ها به کمک صنایع نیازمندیم و با جدیت پیگیر حل این مساله هستیم و دربخشی که مدیریت نیاز به اصلاح دارد، این نواقص باید مرتفع شده و بخشی که مربوط به خشکسالی و بارش‌های کم است، مساله دیگری است که  قطعا مردم متوجه این مساله هستند.

حضور در جلسه پرسش و پاسخ دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان

 معاون اجرایی رئیس جمهور در جلسه پرسش و پاسخ دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان در جواب سوالات متعدد دانشجویان در ابعاد مختلف از جمله تغییر ریاست این دانشگاه، وضعیت ناخوشایند اقتصاد و معیشت، وعده ایجاد یک میلیون شغل و پایان مستاجر نشینی، ضعف و ولنگاری فضای مجازی، فرونشست، از بین رفتن ابنیه تاریخی، خشک شدن زمین‌های کشاورزان، خالی شدن سفره‌های مردم، خشک شدن تالاب گاوخونی و افزایش ریزگردها و در نهایت ضربه زدن به هویت شهر اصفهان و همچنین مشکلات آب اصفهان اظهار داشت: مطالبه‌گری و آرمانخواهی مومنانه در کشور جریان دارد و این جریان با وجود دانشجویان متعهد همیشه در حال پیگیری است و باید بدانید که ما کشور را در چه شرایطی تحویل گرفتیم و اکنون چه شرایطی داریم. مسئله بزرگ کشور ما که منجر به بسیاری از مشکلات در حوزه اقتصاد  شده است، مسئله کسری بودجه است.

دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان،  حضور در مراسم تجلیل از برگزیدگان جشنواره شهید رجایی، بازدید از پروژه کنار گذر شرق از دیگر بخش‌های برنامه سفر دو روزه معاون اجرایی رئیس جمهور به اصفهان بود.

پایان پیام/۶۳۱۳۹/س

منبع: فارس
شناسه خبر: 1619527

مهمترین اخبار ایران و جهان: