نیوز سیتی!
10 بهمن 1402 - 12:57

از شرکت پرحاشیه تعاونی روستایی سیاخ دارنگون چه خبر؟

شرکت تعاون روستایی سیاخ‌دارنگون که تا پیش از این اسمی از آن برده نمی شد حالا چند روزی است یکی از صحبت های داغ فضای مجازی شده است شرکتی که قرار بود سه‌شنبه ۱۰ بهمن ماه انتخابات جدید برگزار شود اما با اعتراض برخی سهامداران که مدعی هستند برخی از کاندیدا در این انتخابات تخلفات بسیاری انجام داده‌اند را به دنبال داشته که مدیرکل سازمان تعاون روستایی فارس اعلام کرد: تا سوء پیشینه کاندیداها ارائه نشود ، انتخابات برگزار نمی‌شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز ، تعاونی روستایی به تجمع مردم و اهالی یک روستا در قالب تشکل های تعاونی گفته می‌شود که موضوع فعالیت آنها کشاورزی و فعالیت‌های جانبی مانند خرید و فروش محصولات ،مدیریت مزرعه و تامین نهاده های کشاورزان می‌باشد.

از جمله اهداف از تشکیل تعاونی‌ها روستایی تجمیع سرمایه‌های مردمی ، تأمین نهاده‌های مشترک کشاورزی به صورت عمده و استفاده از تخفیف در خرید آن و هماهنگی و هم افزایی در بازار یابی و فروش محصولات کشاورزی می‌باشد به طوری که بیشترین سود به کشاورزان که زحمت اصلی تولید محصول را برعهده دارند برسد.

اما به تازگی خبرهایی در فضای مجازی به گوش می رسد که مبین انجام تخلف های متعدد در یکی از شرکت های تعاونی روستایی استان فارس در سیاخ دارنگون است از جمله این تخلفات گفته شده می توان به عدم برگزاری انتخابات سالم، عدم عضو گیری جدید طی ۲۵ سال گذشته، عدم توزیع مناسب نهاده های کشاورزی، قاچاق سوخت، معاملات مشکوک به سود مدیران شرکت، عدم پرداخت سود سهام، عدم شفافیت و ارائه موارد مالی و... اشاره کرد.

خبرنگار فارس نیز به گفتگو با مدیرکل سازمان تعاون روستایی فارس پرداخت ، سید کاظم موسوی با بیان اینکه شرکت تعاونی روستایی سیاخ دارنگون بیش از یک سال است فرایند برگزاری مجمع و انتخابات آن در حال پیگیری است که توسط عوامل اجرایی که هیئت مدیره است برگزار شود اظهار داشت: مهم ترین کار انجام شده در آنجا پایش اعضای شرکت تعاونی سیاخ دارنگون بود.

وی عنوان کرد: اعضای سامانه آنجا که نزدیک به ۵۰ سال است قدمت دارد در سامانه اطلاعات وارد شده و احراز هویت شد و در انتخابات شفاف اعضا حضور پیدا می کنند و هیئت مدیره و بازرس را انتخاب می کنند و هر آنچه که از صندوق شرکت تعاونی سیاخ بیرون بیایند و افرادی که انتخاب شدند و بیشترین رأی را آوردند برای همه از جمله دوستان دستگاه ناظر و اعضای شرکت باید قابل اعتماد باشد.


ه تازگی خبرهایی در فضای مجازی به گوش می رسد که مبین انجام تخلف های متعدد در یکی از شرکت های تعاونی روستایی استان فارس در سیاخ دارنگون است

شرکت های تعاونی عضو محور هستند 

وی با بیان اینکه شرکت ها دو دسته هستند افزود: شرکت ها یا سهامی یا تعاونی هستند اگر سهامی باشند بر اساس میزان سرمایه ای که در شرکت سهام خریداری می کنند سود به آنها تعلق پیدا می کند به همین جهت در مجامع شرکت های سهامی افراد به تعداد سهامی که دارند حق و امتیاز رأی دارند ، اما شرکت های تعاونی عضو محور هستند یعنی یک فرد به عنوان عضو شرکت تعاونی به هر میزان که سهام خریده باشد ، حتی ۱۰۰۰ ، ۱۰۰ یا ۱ سهم یک رأی بیشتر در مجمع ندارد به دلیل قانونی که قانون گذار پیش بینی کرده ماهیت تعاونی ها زیرا خدماتی است.

بالاخره سود هست یا خیر؟ 

اما نکته قابل توجه در اینجا این است که خبرنگار فارس در گفتگو با دو نفر از اعضای سهامداران این شرکت ، یکی از اعضا گفته بود تا به حال سودی را ندیدیم و اما یکی دیگر از اعضا گفته بود یک یا دوبار ما از شرکت سود دریافت کردیم ، اما مدیرکل سازمان تعاون روستایی فارس گفته بود سهامی داده نمی شود! 

مدیرکل سازمان تعاون روستایی فارس ضمن بیان اینکه یکی از مشکلات کشاورزان در حوزه سیاخ دارنگون خرید گندم بوده است گفت: یک مجموعه باید ایجاد می شد که گندم را از آنها تحویل گرفته و به دولت به عنوان متولی اصلی و مسوول خرید تضمینی گندم تحویل دهد که شرکت تعاونی سیاخ بوده است ، همچنین تأمین سوخت و آرد کشاورزان و روستاییان ، کارگزاری صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر به نمایندگی از صندوق سازمان بیمه اجتماعی روستایی و عشایر و... ، ماهیت شرکت های تعاونی خدماتی است و هر چه که آنها سود کسب می کردند و وام و تسهیلات می گرفتند معمولا به زیرساخت و دارایی اضافه کردند ، مانند خریداری انبار ، خریداری مرکز خرید ، باسکول ، دفتر کار ایجاد کردند.

موسوی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه توزیع آرد و سوخت میان مردم به طور منظم صورت نگرفته است گفت: آرد بر اساس سرانه هفت کیلو ، اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان فارس به شرکت تعاونی روستای سیاخ تحویل می دهد ، سازمان تعاونی روستایی ، سازمانی است که وظیفه تشکیل و ثبت ، توانمند سازی و پایداری تعاونی در حوزه عمل ماموریت آن است ، شرکت غله و خدمات بازرگانی وظیفه دارد به روستاییان آرد دهد ، سرانه هفت کیلو را تحویل شرکت تعاونی می دهد و بر اساس هفت کیلو آرد را تحویل گرفته تا به افراد دهد و در حال حاضر آرد بر اساس سامانه الکترونیکی در حال توزیع است و کاملا تحت کنترل و نظارت اداره کل غله است.

موسوی افزود : اگر تخلفی صورت بگیرد حتما اداره کل غله با آن برخورد می کند و این شایعات رقابت های انتخاباتی است که کاندید ها و برخی از افراد به این مسئله دامن می زنند که ما هم در جواب گفته این در فضایی کاملا سالم و آرام انتخابات را انجام می دهیم.


مدیرکل سازمان تعاون روستایی فارس گفته: یکی از مشکلات کشاورزان در حوزه سیاخ دارنگون خرید گندم بوده است

مدیرکل سازمان تعاون روستایی فارس در ارتباط با بحث سوخت گفت: سوخت که شامل نفت سفید ، نفت گاز و بنزین می شود متولی سوخت شرکت فرآورده های نفتی استان فارس است و شرکت تعاونی سیاخ به عنوان کارگزار عمل می کند و فروشندگانی را در نواحی روستایی قرار داده که مردم و روستاییان در کوتاه‌ترین زمان ممکن به موارد سوختی دسترس داشته باشند ، اما بعضاً اگر یک فروشنده که نزدیک به ۴۴۰ فروشندگی مواد نفتی در سطح استان فارس است که در حال خدمت رسانی به روستاییان هستند ، اما اگر یک فروشندگی نفتی در جایی از استان تخلف کند شرکت پخش فرآورده‌های نفتی در سامانه ای که سوخت را بر اساس آن عرضه می کند نظارت انجام می شود.

وی ادامه داد: و هر کس بخواهد سوخت جا به جا کند در سامانه ثبت می کند و جهاد کشاورزی به عنوان متولی بخش کشاورزی تایید می کند که بعد از آن تایید شرکت پخش فرآورده‌های نفتی کنترل کرده و اگر مشکلی نداشت تایید می کند و بعد این فرد به فروشندگی مواد نفتی مراجع می کند و سوخت خود را تحویل می گیرد.

عضو گیری بر عهده شرکت است

موسوی تصریح کرد: این فرایند نظارتی کاملا در حال انجام است و اینکه می گویند قاچاق شده اگر چنین اتفاقی بی افتاد شرکت فرآورده های نفتی به عنوان عرضه خارج از شبکه به تعزیرات معرفی می کند و تعزیرات حکم صادر می کند و اگر حکم آن به دست ما برسد که افرادی در این قاچاق سوخت دخل و تصرف داشتند ما اجازه نمی دهیم به عنوان هیئت مدیره قرار بگیرند.


طبق قانون عضو گیری در اختیار هیئت مدیره است و آنها بر اساس امکانات ، تجهیزاتی که شرکت دارد اقدام به عضو گیری می کند

وی در ارتباط با خبرهایی مبنی بر قاچاق سوخت انجام شده گفت: مدیرعامل شرکت این موضوع قاچاق سوخت را در گروه هایی که مطرح شده بود توضیح داده بود که توزیع آرد بر اساس سامانه و با نظارت اداره کل غله و سوخت بر اساس شرکت پخش فرآورده‌های نفتی انجام شده است.

 ادامه داد: در رسانه های استانی کم تر مطرح شده بود اما به مردم منطقه توضیح داده شده و ملاک عمل ما مدرکی که توسط دستگاه نظارتی ارائه شده باشد است و گزارشات هم بررسی می شود و اگر با موردی مواجه شدیم کردیم با آن برخورد خواهیم کرد.

وی در ارتباط با انتخابات صورت گرفته در این شرکت گفت: در قانون گفته شده است در ازای هر سه سال مجمع برگزار شود مردم هیئت مدیره را انتخاب کنند و محدودیتی وجود ندارد و هر هیئت مدیره ای که مردم انتخاب کنند برای ما قابل احترام است.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار فارس که می گوید طی این چندین سال چرا عضو گیری انجام نشده است گفت: طبق قانون عضو گیری در اختیار هیئت مدیره است و آنها بر اساس امکانات ، تجهیزاتی که شرکت دارد یعنی آیا اگر عضو جدید بگیرد شرکت تعاونی می تواند خدمات بهتری به مردم بدهد یا نه.

وی افزود: طی این مدتی که من مدیر عامل بوده ام نیز کسی به این موضوع شکایتی نداشته است که درخواست عضویت در شرکت تعاونی سیاخ دارنگون را داشته باشد اما اجازه به او نداده باشند.

در انتظار سوء پیشینه کاندیدا ها دلیل به تعویق افتادن انتخابات

موسوی در آخر در ارتباط با انتخاباتی که قرار بود ۱۰ بهمن ماه برگزار شود گفت: انتخابات ۱۰ بهمن ماه که از لحاظ بُعد نظارتی سازمان ما ورود کردیم به دلیل اینکه هنوز گواهی سوء پیشینه تعدادی از کاندید ها به دست ما نرسیده بود به همین دلیل انتخابات ۱۰ روز آینده برگزار می شود.

به گزارش فارس ، بر اساس صحبت های گفته شده توسط مدیرکل سازمان تعاون روستایی فارس قاچاقی صورت نگرفته است که اگر گرفته شده بود با آن برخورد می شد اما طبق مستندات موجود چنین تخلفی صورت گرفت و تعزیرات حکومتی به دلیل قاچاق صد هزار لیتر سوخت هفته گذشته رای بر پرداخت هشت میلیارد جریمه داده، اما باز هم همگی برای انتخابات جدید ثبت نام کردند ، این تناقض صحبت مورد توجه قرار می گیرد! 
و همچنان پیگیری های خبرگزاری فارس ادامه دارید.

پایان پیام/پ

منبع: فارس
شناسه خبر: 1654352

مهمترین اخبار ایران و جهان: