نیوز سیتی!
24 خرداد 1402 - 14:23

فرصت طلایی گیلان در فرزندآوری

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، جمعیت فعال در استان را فرصت طلایی برای فرزندآوری دانست و گفت: پیش‌بینی می‌شود با توجه به جمعیت سالمندی، این پنجره تا سال 1430 بسته شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، جشنواره علمی آموزشی شهید مطهری، فرصتی برای شناسایی و معرفی فرایندهای آموزشی مطلوب کشوری، دانشگاهی و همچنین نوآوری، ابداع و معرفی فرایندهای جدید به‌منظور ارتقای آموزش پزشکی است.

امروز جشنواره علمی آموزشی شهید مطهری در سالن همایش‌های دانشکده پرستاری و مامایی شهید بهشتی رشت، برگزار و از بیش از ۹۰ استاد نمونه، بازنشستگان، کارشناسان و فرایندهای برگزیده آموزشی دانشگاه، ایده‌های نوآورانه و پایان‌نامه‌های برتر آموزشی، استارتاپ آموزشی و برندگان مسابقه تجلیل شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این جشنواره با اشاره به جایگاه رفیع معلمی اظهار کرد: به فرموده امام حسین علیه‌السلام، هر فردی، انسانی را از گمراهی به‌سوی شناخت حق و حقیقت راهنمایی کند و او نیز پاسخ مثبت دهد، به‌اندازه آزادی یک بنده، پاداش خواهد گرفت.

محمدتقی آشوبی با اشاره به نصایح امامین انقلاب در رابطه با مقام معلم و استاد افزود: از منظر امام خمینی رحمه الله علیه، «معلم» امانت‌داری است که غیر از همه امانت‌ها، انسان نیز امانت اوست و همچنین امام خامنه‌ای مدظله‌العالی، معلمان و اساتید را پایه ریز تمدّن نوین می‌داند چراکه اگر نیروی انسانی شایسته نباشد، تمدّنی به وجود نخواهد آمد.

وی، جشنواره آموزشی شهید مطهری را فرصتی برای تجلیل و تکریم اساتید عرصه آموزش پزشکی دانست و بیان کرد: این جشنواره مجالی برای شناسایی و معرفی فرایندهای آموزشی مطلوب کشوری، دانشگاهی و همچنین نوآوری، ابداع و معرفی فرایندهای جدید به‌منظور ارتقاء آموزش پزشکی است.

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، القای رفتار و کردار حسنه را یکی از پیامدهای معلم و استاد خوب دانست و افزود: استاد آن‌کسی نیست که آموخته‌ها را به شاگردان و دانشجویان بیاموزد، بلکه استاد آن‌کسی است که چگونه آموختن، چگونه زیستن و چگونه رفتار کردن را به دانشجو و متعلم، القا و منتقل کند.

آشوبی با اذعان به اینکه شهید استاد مرتضی مطهری و همچنین شهید دکتر مصطفی چمران الگوی کاملی برای اساتید و معلمان ما هستند، گفت: این شهیدان بزرگوار، اساتیدی هستند که در درست اندیشیدن، درست عمل کردن، درست زیستن و درست آموختن، خبره و در تراز انقلاب و اسلام و عالمی عامل در قول و فعل بودند.

وی با بیان اینکه امروزه قشر دانش‌آموز و دانشجو بیش از هر زمان دیگری نیاز به راهنمایی و الگوپذیری از قشر نخبه و فرهیخته جامعه ازجمله اساتید، اعضای هیئت‌علمی، پزشکان، معلمان و مربیان دارد، تصریح کرد: اساتید اگر متشرع باشند، دانشجویان و پرورش‌یافتگان دیندار خواهند شد، اگر سخت‌کوش باشند، آن‌ها نیز اهل تلاش و ممارست خواهند بود و یا اگر در حوزه آموزش و خلاقیت و نوآوری پیشگام باشند، یقیناً نسل پیش رو اهل‌فن، درایت، فناور و روشنفکر خواهند بود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان یکی از برجستگی‌های شهیدان مطهری و چمران را توجه به مقوله جمعیت و فرزندآوری برشمرد و افزود: این اساتید در کنار علم، تهذیب، تزکیه نفس، تعلیم و خلق نیکو در حوزه جوانی جمعیت و فرزندآوری نیز برای ما نمونه و مثال‌زدنی هستند؛ الگویی که امروزه بیش از هر زمان دیگری آحاد جامعه به‌ویژه قشر فرهیخته اساتید دانشگاه، به آن نیازمند است.

آشوبی، وضعیت جمعیتی در استان گیلان را بسیار بحرانی توصیف کرد و گفت: اساتید و اعضای هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی شرعاً و قانوناً مکلف بر ترویج و تسهیل فرزندآوری و حمایت از خانواده هستند.

وی با اعلام اینکه نرخ رشد جمعیت در گیلان تقریباً برابر ۰.۰۱ و این شاخص در کشور حدود ۱/۰ است، بیان کرد: استان گیلان ازنظر تراکم جمعیت رتبه دوازدهم را در کشور دارد و می‌طلبد در حوزه جمعیت، زادآوری افزایش پیدا کند.

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه جمعیت جوان (۲۹-۱۵ سال) و میان‌سال (۶۴-۳۰ سال) جز جمعیت فعال محسوب می‌شوند، افزود: بر اساس آخرین آمارهای جمعیتی، در حال حاضر، بیش از ۷۳ درصد از جمعیت استان گیلان جزو جمعیت فعال هستند.

وی جمعیت فعال در گیلان را پنجره جمعیتی و فرصت طلایی دانست و گفت: استان گیلان از حیث جمعیت فعال، در وضعیت بهتری قرار دارد که ناشی از افزایش جمعیت موالید دهه ۱۳۵۵-۱۳۶۵ است که می‌توان آن‌ها را به‌عنوان یک فرصت طلایی یا به عبارتی پنجره جمعیتی نامید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اذعان به اینکه پنجره جمعیتی استان گیلان از سال ۱۳۷۵ شروع‌شده، بیان کرد: بنابر کارشناسی‌های سازمان ثبت‌احوال گیلان، پیش‌بینی می‌شود با توجه به جمعیت سالمندی، این پنجره تا سال ۱۴۳۰ بسته شود.

آشوبی بابیان اینکه می‌توان به‌سرعت، غفلت صورت گرفته را در جمعیت ازدست‌رفته گیلان، جبران کرد، افزود: تلاش برای تغییر اندیشه در رابطه با «ازدواج‌هراسی»، «مسئولیت‌گریزی» و همچنین «فرزندآوری» در جامعه، اساسی  بوده و نقش اساتید و اعضای هیئت‌علمی در آن، بسیار پررنگ و مؤثر است.

به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، موضوع جمعیت و فرزندآوری بافرهنگ، اقتصاد، سیاست، قدرت، توان دفاعی، صنعت، کشاورزی و تاب‌آوری اجتماعی کشور مرتبط و ترویج این فریضه واجب و فوری توسط اساتید و نخبگان دانشگاهی مورد انتظار است.

پایان پیام/۸۴۰۰۸

منبع: فارس
شناسه خبر: 1284908

مهمترین اخبار ایران و جهان: