نیوز سیتی!
24 خرداد 1402 - 13:55

روایت ثبت رکورد فتح «اورست» و «لوتسه» در ۲۴ ساعت توسط کوهنورد قمی

قم- «روح الله کاظمی » کوهنورد قمی توانست با فتح قله های«اورست» و «لوتسه» طی ۲۴ ساعت رکود تازه ای در کشور را به نام خود ثبت کند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- مهدی بخشی سورکی: اورست را به عنوان بام دنیا می‌شناسند، قله‌ای با ۸۸۴۸ متر ارتفاع، بلندترین کوه جهان که جزو رشته کوه هیمالیاست و در کشور نپال قرار دارد. هر ساله کوهنوردانی از سراسر دنیا به صف می‌شوند تا شانس خود را برای فتح آن امتحان کنند و البته برخی‌ها هم در این مسیر پرچالش و پرخطر که با ریزش بهمن و طوفان‌های سخت و طاقت فرسا و کمبود اکسیژن همراه است و دمای آن در برخی از اوقات به منفی ۶۰ درجه نیز می‌رسد جان خود را از دست می‌دهند.

آنان که رشته کوهنوردی را به عنوان ورزش حرفه ای دنبال می‌کند، هدف نهایی آنها رسیدن به اورست است و می‌گویند فتح این قله به دلیل سختی‌های بسیاری که به همراه دارد؛ به اندازه کسب مدال طلای المپیک ارزشمند است.

در اولین ساعت‌های روز سی ام اردیبهشت ماه امسال یکی از کوهنوردان قمی پایش به بام دنیا باز شد، روح الله کاظمی که در حرفه وکالت فعالیت دارد توانست پرچم جمهوری اسلامی را در این نقطه به اهتزاز دربیاورد و افتخار آفرینی کند برای ایران و البته شهر مقدس قم.

او البته یک رکورد ملی را هم به ثبت رساند که قبل از آن ایرانی دیگری کمر همت به انجام آن نبسته بود و آن اینکه روح الله کاظمی توانست در ۲۴ ساعت هم موفق به صعود بلندترین قله دنیا اورست با ۸۸۴۸ متر شود و هم لوتسه با ارتفاع ۸۵۱۶ متر به عنوان چهارمین قله مرتفع جهان را فتح کند.

روح الله کاظمی در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: کوهنوردی را ۷ سال پیش شروع کرده است و از ۲ سال قبل نیز به صورت حرفه ای در این ورزش فعالیت می‌کند به گونه‌ای که روزانه تا ۷ ساعت وقت خود را برای ورزش و آماده سازی جهت کوهنوردی صرف می‌کند.

روایت ثبت رکورد فتح «اورست» و «لوتسه» در ۲۴ ساعت توسط کوهنورد قمی

وی گفت: فروردین ماه سال گذشته به قله آیلندپیک به ارتفاع ۶۱۸۹ متر صعود کردم و مهرماه سال ۱۴۰۱ توانستم به قله ماناسلو به ارتفاع ۸۱۶۳ متر صعود کنم و از همان زمان فتح قله اورست را در سر داشتم و برای رسیدن به این هدف بزرگ تمرینات خود را مضاعف کردم.

کاظمی افزود: تاکنون حدود سی نفر از کوهنوردان کشورمان توانسته اند به قله اورست صعود کنند که همه این افراد ورزشکاران حرفه ای بودند که سال‌ها در رشته کوهنوردی فعالیت داشتند و من نیز تلاش کردم طی یکسال آمادگی صعود به اورست را در خودم ایجاد کنم که به گفته ورزشکاران حرفه ای این رشته، برای صعود به بام دنیا حداقل باید ۷ سال تمرین و تلاش کرد.

این کوهنورد قمی می‌گوید: برای صعود به اورست باید آمادگی جسمانی افراد در سطح بسیار عالی باشد چرا که شرایط صعود به این قله سخت و دشوار است و بسیاری از افرادی که پا در مسیر صعود به اورست می‌گذارند در میانه راه به دلیل اینکه بدنشان آمادگی‌های لازم برای ادامه مسیر را ندارد انصراف می‌دهند و باز می‌گردند.

تمرین روزانه ۷ ساعت برای آماده سازی صعود به اورست

وی با اشاره به تمرینات آماده سازی خود گفت: از یکسال پیش همه برنامه‌های خود را تعطیل و روزانه حدود ۷ ساعت در دو وعده تمرین کردم که تمرینات قبل از ظهر دویدن و دوچرخه سواری و بعد از ظهر هم کار با دستگاه برای تقویت عضلات بوده است.

این هیمالیا نورد می‌گوید: در صعود به قله‌ها انگیزه رقابت با افراد دیگر نداشتم و تمام تلاشم تمرکز بر روی برنامه‌های خودم بوده است و در این مسیر خانواده ام بسیار مرا حمایت کردند که اگر همراهی‌های آنان نبود نمی‌توانستم در این رشته موفقیتی کسب کنم.

کاظمی می‌گوید: خودم را فردی قوی نمی دانم و ورزشکاران بسیار دیگری هستند که از قدرت جسمانی و شرایط بدنی بالاتری برای صعود به اورست برخوردار هستند؛ اما آنچه که مرا در این صعود بیش از همه چیز یاری کرد انگیزه و روحیه بالا بوده است.

روایت ثبت رکورد فتح «اورست» و «لوتسه» در ۲۴ ساعت توسط کوهنورد قمی

وی با اشاره به برنامه صعودش به قله اورست ابراز داشت: ۲۳ فروردین ماه امسال برای صعود به قله اورست حرکت کردم و ابتدا به فرودگاه دبی و از آنجا به سمت نپال رفتم و بعد از ۶ روز پیمایش به بیس کمپ اورست رسیدم.

فاتح قله اورست افزود: پس از چند روز حضور و استراحت در بیس کمپ، برای تطابق آب و هوایی یک شب را در کمپ یک و ۲ شب را در کمپ ۲ بودم که این کمپ در ارتفاع ۶۵۰۰ متری قرار دارد و مجدد برای ریکاوری به بیس کمپ برگشتم و با مساعد شدن شرایط جوی صعود نهایی به اورست را آغاز کردم.

او می‌گوید: ۲۵ نفر دیگر نیز برای صعود اورست با او همراه بودند و البته بسیاری از آنان نتوانستند به قله برسند و با اینکه در ابتدای راه از آنان عقب افتاده بود؛ اما اولین نفر از آن جمع توانست قله را فتح کند و نفر دوم یک ساعت و نیم بعد از او به قله رسید.

کاظمی این صعود خود را به شهدا و خانواده‌های معظم آنان تقدیم کرد و پرچم ایران اسلامی را بر فراز این بلندترین قله جهان برافراشت.

روایت ثبت رکورد فتح «اورست» و «لوتسه» در ۲۴ ساعت توسط کوهنورد قمی

۵ هزار دلار هزینه صعود به اورست

صعود به قله اورست برای این کوهنورد قمی ۵ هزار دلار هزینه در برداشته است که البته در این راستا حمایتی از وی صورت نگرفته است و به گفته کاظمی تمامی این هزینه‌ها به صورت شخصی پرداخت شده است و انتظار او از مسئولان ورزش کشور این است که باید نگاه عادلانه ای به ورزش‌های مختلف داشت و نباید بر فقط بر روی رشته‌های خاصی همانند فوتبال سرمایه گذاری انجام شود و سایر ورزش‌هایی که به نوبه خود موجب افتخار آفرینی برای کشور هستند نیز حمایت شوند.

روح الله کاظمی این هیمالیا نورد قمی وکیل دادگستری است و کانون وکلای دادگستری استان قم نیز برای تجلیل از این کوهنورد افتخارآفرین مراسمی برپا کرد و از او تجلیل کردند.

اسماعیل اسماعیل زاده رئیس هیئت کوهنوردی استان تهران در حاشیه برپایی این مراسم گفت: کاظمی کار بزرگی انجام داده است و صعود طی یک روز به دو قله مرتفع دنیا کار بسیار سخت و دشواری است که از عهده ان به خوبی برآمده است.

وی عنوان داشت: در مسیر صعود به اورست در همین امسال ۱۴ نفر جان خود را از دست دادند و این امر بیانگر آن است که برای صعود به این قله باید آمادگی جسمانی فوق العاده ای داشت.

رئیس هیئت کوهنوردی استان تهران بیان داشت: فتح قله اورست در حقیقت معادل مدال طلای المپیک است و صعود این قله توسط روح الله کاظمی در مدت زمان فعالیت کوهنوردی کم تحسین برانگیز و مایه افتخار است.

منبع: مهر
شناسه خبر: 1284664

مهمترین اخبار ایران و جهان: