نیوز سیتی!
29 فروردین 1402 - 10:11

مروری بر یک عمر مجاهدت سردار سربلند، شهید سید محمد حجازی+ عکس نوشت‌

۲۹ فروردین ماه سال ۱۴۰۰ بود که پس از شهادت حاج قاسم خبر شهادت سردار محمد حجازی بار دیگر دلمان را لرزاند؛ امروز به مناسبت دومین سالگرد شهادت این مجاهد خستگی‌ناپذیر و با مرور خاطرات دوستان و خانواده سردارسربلند اسلام برگی از زندگی این شهید والامقام را ورق می‌زنیم.

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، سردار شهید حاج سید محمد حجازی جانشین نیروی قدس سپاه در زمان فرماندهی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی است که بیش از ۴۰ سال از عمر خود را وقف دفاع از انقلاب اسلامی و نیروهای مقاومت کرد و یکی از فرماندهان نام‌آشنا در جبهه مقاومت بود. وی ۲۹ فروردین ماه سال ۱۴۰۰ پس سال‌ها مجاهدت بر اثر عوارض شیمیایی از جنگ تحمیلی به همرزمان شهیدش پیوست و پیکر پاکش در گلستان شهدای اصفهان آرام گرفت.

سردار شهید حاج سید محمد حجازی با وجود مشغله‌های کاری و حضور در مسؤولیت‌های حساسی همچون فرماندهی سازمان بسیج مستضعفین، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران، جانشین قرارگاه ثارالله، معاون آماد، پشتیبانی و تحقیقات صنعتی ستاد کل نیروهای مسلح و  جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه، همواره بخشی از زمان خود را به خانواده اختصاص می‌داد و خانواده دوستی و رسیدگی به امور منزل هم در کلام فرزندان و همسر ایشان و هم در تصاویر به جامانده از این سردار سربلند مشهود است.

گواه این مدعا «سید علی» فرزند سردار شهید حجازی است که می‌گوید: «هیچ‌‌وقت ندیدم پدرم وارد خانه شود و مسائل کاری و درگیری‌های ذهنی را وارد خانه کند و همیشه فکر می‌کردیم همه مسائل روبه‌راه است و پدرم تحت فشار نیست، در صورتی‌که همیشه صبح زود از خانه بیرون می‌رفت و دیر وقت به خانه می‌آمد و این موضوع نشان‌دهنده حجم کار او بود.

من از داشتن نعمت برادر محروم بودم اما پدرم جای همه‌چیز را برایم پر می‌کرد و با وجود خستگی با خوش‌اخلاقی و خوش‌رویی با من بازی‌های مختلف می‌کرد؛ با وجود اینکه سرش همیشه شلوغ بود، هیچ‌گاه کمبود و خلأ حس نکردم و در کنار پدر بودن نقش برادر را برایم ایفا می‌کرد.»

سردار سربلند، سرلشکر شهید سید محمد حجازی در سال‌های اولیه پیروزی انقلاب، در مناطق آشوب‌زده کردستان و آذربایجان غربی حضور داشت و پس از مهار ناآرامی‌های کردستان، با آغاز جنگ تحمیلی به جبهه‌های جنوب رفت. سردار حجازی در طول سال‌های دفاع مقدس، به سازماندهی و اعزام نیروهای مردمی مشغول بود و مدتی نیز مسؤولیت ستاد سپاه منطقه دوم کشور را برعهده داشت.

 شهید حجازی در فرازی از وصیتنامه خود در فراق همرزمان شهیدش اینگونه آرزوی شهادت می‌کند: «از اینکه با شهدای عزیز و بزرگانی همراه بوده‌ام خرسندم ولی بسیار تأسف خورده و می‌خورم که چرا از غافله برادران شهید جامانده‌ام و از خدا خواسته و می‌خواهم که همه لطف و فضل و کرمش را بر من تمام کند و لایق شهادتم نماید و اگر اینچنین کند، بزرگ‌ترین تاج افتخار و سعادت را بر این بنده حقیر سراپا تقصیر ارزانی داشته است و این از فضل او دور نیست»

آری شهادت هنر مردان خدا است آنانی که چون حاج قاسم سلیمانی و حاج سید محمد حجازی اسطوره بوده و هستند و هرگز از یاد نمی‌روند چراکه در راستای تعالی دین اسلام مجاهدانه کوشیدند.

همان‌طور که قرآن کریم می‌گوید شهدا از فضیلتی که خدا نصیبشان کرده شادمان هستند و دراین‌بین حاج سید محمد حجازی که عمر خود را در راه مجاهدت و جهاد گذاشت برای مردم اسطوره‌ای فراموش‌نشدنی است؛ اما باید گفت تداوم راه شهدا از بهترین کارها است.

حال به بهانه فرارسیدن دومین سالگرد شهادت این سردار سربلند، مجموعه عکس نوشت‌هایی از سردارسربلند "شهید سید محمد حجازی" در ادامه مشاهده خواهید کرد:

پایان پیام/ ۶۳۱۳۲/ح

منبع: فارس
شناسه خبر: 1156892

مهمترین اخبار ایران و جهان: