نیوز سیتی!
13 دی 1401 - 16:25

توزیع ۲۸۸ پنل خورشیدی بین عشایر همدان

مدیر امور عشایری همدان از توزیع و نصب ۲۸۸ پنل خورشیدی بین عشایر خبر داد و گفت: ۹۰۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی کم‌بهره، ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات بلندمدت، ۹۵ واحد دامدارکارت، یک‌هزار و ۹۱۰ تن جو و ۶۱۰ تن کنسانتره بین عشایر توزیع کردیم.

به گزارش خبرگزاری فارس از نهاوند، جعفر کاویانی‌دلشاد ظهر امروز در شورای برنامه‌ریزی امور عشایر نهاوند اظهار کرد: مطابق اعلام مرکز امور عشایری کشور سرانه آرد در نظر گرفته شده برای هر نفر از عشایر ماهانه ۱۲ کیلوگرم است که این میزان در نهاوند بیش از پنج و نیم کیلوگرم است که باید این سهمیه اصلاح شود.

وی افزود: خانوارهای عشایری برخلاف خانوارهای شهری هر چیزی را که مصرف می‌کنند عمدتا وابسته به آرد است که سهمیه مورد نظر کفاف آنها را نمی‌دهد و باید از سوی اداره غله استان و یا جهاد کشاورزی در آن تجدید نظر صورت گیرد.

مدیر امور عشایری استان همدان گفت: در حال حاضر ۳ هزار و ۵۰۰ خانوار با ۱۴ هزار نفر جمعیت عشایری در قالب چهار طایفه در ۷۲ سامانه عرفی استان مستقر هستند که از اواسط آبان به این مناطق کوچ می‌کنند.

وی افزود: امسال در شهرستان نهاوند ۳۰ کیلومتر راه عشایری ترمیم و ۲۳ هزار متر مکعب آب شرب برای عشایر و دام‌های آنها عرضه شده است.

کاویانی‌دلشاد توزیع و نصب ۲۸۸ پنل خورشیدی را از دیگر اقدامات اداره امور عشایری نهاوند دانست و گفت: از ابتدای سال تاکنون ۹۰۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی کم‌بهره، ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات بلندمدت، ۹۵ واحد دامدارکارت، یک‌هزار و ۹۱۰ تن جو و ۶۱۰ تن کنسانتره بین عشایر منطقه نهاوند توزیع شده است.

وی از تخصیص ۹۳۳ میلیون تومان اعتبار از محل سفر ریاست جمهوری به شهرستان نهاوند خبر داد و گفت: ۸۰ میلیون تومان از این اعتبار برای تعمیر ساختمان اداری، ۲۹۳ میلیون تومان برای مرمت راه‌های روستایی و ۵۶۰ میلیون تومان نیز برای آبرسانی تخصیص داده شده است.

مدیر امور عشایری همدان از تخصیص اعتبارات ملی در سال جاری خبر داد و گفت: از محل اعتبارات ملی نیز ۲۰ میلیارد تومان برای نهاوند منظور شده که ۱۰ میلیارد تومان آن برای ترمیم راه‌های روستایی و عشایری و مابقی برای بهسازی چشمه‌های آب، برگزاری دوره‌های آموزشی و آبرسانی هزینه می‌شود.

وی کوچ زودهنگام عشایر به استان را یکی از مشکلات فعلی عنوان کرد و گفت: با وجود اینکه عشایر مستقر در مناطق قشلاقی باید ۱۵ اردیبهشت وارد استان شوند اما زودتر از موعد وارد منطقه شده و باعث تخریب مراتع می‌شوند.

کاویانی‌دلشاد افزود: در این رابطه نیاز به هماهنگی با مسئولان لرستان است تا طی برگزاری جلساتی با مسئولان ذیربط آن هماهنگی‌هایی برای جلوگیری از هدایت عشایر قبل از موعد مقرر به عمل آید.

معاون عمرانی فرماندار نهاوند نیز گفت: بیش از ۶۰ درصد جمعیت عشایری استان در سامانه‌های عرفی نهاوند مستقر هستند که باید مطابق با این تعداد جمعیت امکانات لازم در اختیار شهرستان قرار گیرد.

جعفر سلگی افزود: در شهرستان نهاوند یک‌هزار و ۸۵۰ خانوار عشایری با جمعیت ۹ هزار و ۲۰۰ نفر و ۳۲۰ هزار راس دام وجود دارد که بیشترین آمار جمعیتی استان است.

وی از توزیع ماهانه ۳۴ تن آرد یعنی به ازای هر نفر ۶ کیلو بین عشایر منطقه خبر داد و گفت: با توجه به پیگیری‌های صورت گرفته توانستیم سرانه آرد را افزایش دهیم که البته با حد استاندارد کشوری خیلی فاصله دارد.

معاون عمرانی فرماندار نهاوند با تاکید بر اینکه ۶۰ درصد جمعیت عشایر در نهاوند مستقر هستند و لازم خدمات بیشتری به آنان ارائه شود گفت: شهرستان نهاوند فاقد تانکر آبرسانی است در حالی که سه تانکر در اختیار استان است و بهتر است حداقل یکی از آنها به طور دائم به نهاوند اختصاص یابد.

وی با بیان اینکه سال گذشته ۱۶۰ میلیون تومان در اختیار اداره امور عشایری نهاوند قرار گرفته است افزود: طی سال جاری کار واکسیناسیون دام‌ها با همکاری دامپزشکی شهرستان انجام شده است.

سلگی در ادامه به ورود زودهنگام عشایر از سمت لرستان اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه فروردین مراتع شهرستان آماده پذیرش دام نیستند ورود زودهنگام آنها باعث تخریب مراتع می‌شود که از مسئولان لرستان انتظار همکاری بیشتر در این زمینه داریم.

وی به پیگیری‌ها برای رفع مشکل حق‌چرای چند روستا که از سوی لرستان صادر شده بود اشاره کرد و گفت: در دوران گذشته برای چند روستای نهاوند در نزدیکی مرز لرستان از سوی مسئولان این استان به طور غیر قانونی پروانه حق‌چرا صادر شده بود که این موضوع به چالش تبدیل شده بود که سال گذشته با پیگیری این مشکل رفع و پروانه چرای آنها باطل شد.

معاون عمرانی فرماندار نهاوند در پایان سخنانش تأکید کرد: امیدواریم امسال شاهد وقوع مشکلاتی در این زمینه نباشیم.

پایان پیام/ 3140/

منبع: فارس
شناسه خبر: 952748

مهمترین اخبار ایران و جهان: