نیوز سیتی!
24 دی 1401 - 16:29

ستاد تنظیم بازار کرمان؛ از اختلالات سامانه بار مجازی تا اخلال‌گری دلالان در بازار سیمان

معاون حمل و نقل اداره کل راهداری استان کرمان با اشاره به اخلال‌ دلال‌ها در بازار حمل و نقل سیمان گفت: ما از برنامه خود در خصوص ثبت بار مجازی کوتاه نیامدیم و گفتیم هرکس بار می‌خواهد باید در سامانه اعلام بار مجازی بار خود را دریافت کند و باید این قضیه دلال بازی برای همیشه جمع شود.

خبرگزاری فارس _ کرمان؛ محبوبه سعیدی: ستاد تنظیم بازار استان کرمان عملا با ضعف‌های متعددی روبه‌رو است و خروجی مناسبی که در سطح جامعه، مردم آن را لمس کنند نداشته است. هرچند این ستاد سعی دارد تا با نظارت و رصد بازار جلوی برخی از تخلفات را بگیرد، اما به‌نظر می‌رسد موفقیت چندانی حاصل نکرده است.

امروز یکی از مباحث مهم مطرح شده در این ستاد موضوع کمبود سیمان در سطح استان کرمان بود، در حالی که استان کرمان سه کارخانه سیمان دارد و در زمینه تولید سیمان مشکلی ندارد. عمده مشکل حال حاضر سیمان استان بحث حمل و نقل آن است.

حسین مهرابی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان در این جلسه اظهار داشت: اداره کل حمل و نقل استان باید شرکت‌هایی که موجب اختلال در حمل و نقل می‌شوند را تا پایان امروز ۲۴ دی‌ماه به تعزیرات معرفی کند و طبق قانون با آنها برخورد شود.

 قوام معاون بازرگانی داخلی اداره کل صمت شمال استان کرمان اظهار داشت: طی۱۰ الی ۱۵روز گذشته اختلالی در زمینه  حمل سیمان به وجود آمد و یکی، دو‌ گزارش در این زمینه به دست ما رسید.

 وی عنوان کرد: همکاران ما در بازرسی اداره کل صمت شمال یک‌سری کارهایی را انجام دادند و یک جلسه‌ای با حضور انجمن صنفی شرکت‌های حمل و نقل برگزار شد. ظاهراً  یک سامانه به نام صبا در زمینه بحث حمل و توزیع سیمان وجود داشته و شرکت‌های حمل و نقل بر اساس این سامانه کار توزیع سیمان را انجام می‌دادند.

قوام ادامه داد: دو‌ ماه این سامانه تغییر کرده و یک سامانه جدید به نام میتا جایگزین آن شده است .

 معاون امور بازرگانی داخلی صمت شمال استان کرمان گفت: در سامانه جدید میتا اختلالاتی وجود دارد و متاسفانه اصلاحاتی در آن انجام نشده و به همین دلیل موجب شده کار توزیع سیمان با مشکل مواجه شود.

سمندری معاون حمل و نقل راهداری شمال استان اظهار داشت: با توجه به اعتصابات سراسری که سال ۹۷ صورت گرفت یکی از مطالبات رانندگان بحث راه‌اندازی سامانه اعلام بار مجازی بود که مشکلاتی که در زمینه بار وجود داشت حل شود که ما از سیرجان این کار را شروع کردیم و با مقاومت‌هایی روبه‌رو شدیم.

 وی ادامه داد: یکسری دلال‌هایی بودند که بارها را خرید و فروش می‌کردند و حتی برای یک‌ مورد بار که راننده می‌خواست بگیرد، از ۵۰۰ هزار تومان تا یک‌میلیون تومان باید به دلال‌ها پرداخت می‌کرد و با ورود دادستان و نهادهای امنیتی این مسئله در سیرجان حل شد و روال کار به حالت عادی بازگشت و در بردسیر هم به همین صورت شد.

 سمندری گفت: از یک سال پیش مشکلات حمل بار در کرمان حل شد اما بحث حمل سیمان باقی ماند، زیرا سیمان یک برنامه نوبت‌دهی داشت و این برنامه وصل به سامانه بار مجازی ما بود که امکان دست زدن به آن وجود نداشت.

معاون حمل و نقل راهداری شمال استان عنوان کرد: طی جلسات کارشناسی که با کارخانه سیمان برگزار کردیم، سامانه اعلام بار مجازی را از ۱۲دی‌ماه سال جاری شروع کردیم.

وی با اشاره به اخلال‌ دلال‌های بازار سیمان، ابراز داشت: ما از برنامه خود کوتاه نیامدیم و گفتیم هرکس بار می‌خواهد باید در سامانه اعلام بار مجازی بار خود را دریافت کند و باید این قضیه دلال بازی برای همیشه جمع شود.

سمندری افزود: الان یک هفته است که شرکت‌های حمل بار وارد سامانه شدند و سامانه روال خود را طی می‌کند و یک‌سری نقص‌هایی دارد که در حال رفع شدن است.

 در ادامه این جلسه بلندنظر فرماندار جیرفت اظهار داشت: عاملان توزیع سیمان در شهرستان جیرفت اعلام می‌کنند که در نوبت‌دهی و اعلام بار مشکلاتی وجود دارد و تقاضا داریم این مشکلات هرچه سریع‌تر حل شود.

کمبود سیمان در جیرفت

 وی با اشاره به اینکه دو هفته سیمان در جیرفت وجود ندارد، گفت:  یک الی دو تن سیمان که در روز وارد شهرستان می‌شود جوابگوی نیاز مردم نیست و موجب یکسری چالش‌ها در منطقه شده است.

یکی دیگر از مباحث مطرح شده در این جلسه تامین میوه تنظیم بازار شب عید بود؛ رئیسی مدیرکل تعاون روستایی شمال استان کرمان عنوان کرد: ۵۰۰ تن پرتقال والنسیا برای شمال استان و ۱۰۰ تن هم برای جنوب استان برای تنظیم بازار میوه شب عید از کشت و صنعت جنوب استان خریداری می‌شود.

 وی افزود: پرتقال تنظیم بازار شب عید را چه از طریق کشت و صنعت جنوب و یا جای دیگر تامین خواهیم کرد، در زمینه تامین سیب درختی رایزنی‌هایی را با باغداران ارومیه‌ای که سال‌های قبل از آنها خرید انجام داده‌ایم، شده اما با توجه به پیگیری‌های صورت گرفته هنوز بحث تامین مالی در زمینه خرید سیب به نتیجه نرسیده است.

حسین مهرابی معاون امور اقتصادی استاندار کرمان اظهار داشت: ۵۵ تن سیب درختی برای تنظیم بازار شب عید جنوب استان همراه با سیب درختی شمال استان تامین می‌شود.

کاهش جوجه‌ریزی به‌دلیل کمبود نهاده مرغداری‌ها

محمد شهرآبادی مدیرعامل شرکت تعاونی مرغداران رفسنجان با اشاره به اینکه وضعیت جوجه‌ریزی دی‌ماه ما نسبت به آذرماه کمتر شده است، گفت: ما در آذرماه دو میلیون و ۷۰۰ هزار جوجه‌ریزی داشتیم که این عدد در ماه جاری یعنی تا دیروز به یک‌میلیون و ۳۶۰هزار قطعه کاهش یافته است یعنی نزدیک به‌۶۰ هزار جوجه‌ریزی نسبت به قبل کمتر بوده است.

 وی خاطرنشان کرد: اگر همین روند ادامه داشته باشد امکان اینکه ما در بهمن و اسفندماه با مشکل در زمینه تامین مرغ در سطح استان مواجه شویم، وجود دارد.

 شهرآبادی بیان کرد: عمده مشکل ما تامین سویا است؛ ۹۰۰ تن سویا خریداری کرده‌ایم اما حمل نمی‌شوند و هنوز به دست ما نرسیده و الان ۴۰۰هزار قطعه جوجه‌ریزی در سطح استان با کمبود خوراک مواجه هستند.

 شهرآبادی افزود: درخواست داریم پشتیبانی امور دام ۳۰۰ تن را به شهرستان اختصاص دهند و ما سهمیه خودمان را به پشتیبانی امور دام اختصاص خواهیم داد.

خیراندیش مدیرکل جهاد کشاورزی شمال استان در این زمینه اظهار داشت:  نامه‌ای به وزارتخانه نوشتیم و درخواست کرده‌ایم تا مجوزی برای سازمان‌های جهاد کشاورزی صادر شود تا حداقل ۱۰ تا ۲۰ درصد ذخایر خود را در اختیار آنها قرار دهند.

 وی اضافه کرد: در حال حاضر ۵ هزار تن کنجاله سویا در استان داریم و اگر وزارتخانه اجازه برداشت ۵۰۰ تن از این کنجاله‌ها را به ما بدهد می‌توانیم مشکل مرغداران را حل کنیم.

 پایان پیام/۸۰۰۱۸/ب

منبع: فارس
شناسه خبر: 976692

مهمترین اخبار ایران و جهان: