نیوز سیتی!
27 دی 1401 - 11:19

راه و رسم آموزگاری از زبان معلمی که ۴۷ سال خدمت کرد

همدان- ۴۷ سال همراه دانش آموزان بود، تمامی روزها را به یاد دارد و در تمام این سال ها راه و رسمی را داشته که هنوز هم بر آن پابرجاست.

خبرگزاری مهر - استان‌ها: یاد کردن از بزرگان و مردان و زنانی که سال‌ها خدمت کرده‌اند و زندگی و عمر پر برکت خویش را صرف فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در این شهر کرده‌اند وظایف همگان است.

این بار به سراغ معلمی رفته‌ایم که پس از ۴۷ سال خدمت در آموزش و پرورش و تربیت کودکان و نوجوانان همدان طعم بازنشستگی را چشید. معلمی که در مکتب او شهدا درس آموختند، معلمان تربیت شدند و پزشکان زیادی اخلاق و علم را توأمان کردند.

علی اکبر آروانه متولد سال ۱۳۱۷ و از جمله آموزگاران موفق مدارس این شهر بود که پس از آنکه در سال ۱۳۳۸ از دبیرستان فارغ التحصیل شد بلافاصله به حرفه شریف معلمی مشغول شد؛ آموزگاری که بخش زیادی از عمر معلمی خود را در مدارس ابتدایی و راهنمایی مشغول بوده است.

شهدا بودند که برای ما معلمی کردند

وی در گفتگو با خبرنگار مهر از خاطرات خود در دوران قبل از انقلاب سخن گفت و به عدم نصب عکس شاه در کلاسهای درس قبل از انقلاب و همچنین خواندن دعای فرج در صبحگاه مدرسه توسط دانش آموزان به جای همخوانی سرود اشاره کرد.

آروانه با بیان اینکه آشنایی اش با مرحوم سیدصادق حجازی به ۱۰ سال قبل از انقلاب بر می‌گردد، از رابطه بسیار عاطفی خود با وی در آن روزگار صحبت کرد.

راه و رسم آموزگاری از زبان معلمی که ۴۷ سال خدمت کرد

وی از شهیدان حجازی، سپهری و مختاری و دیگر شهدای همدان نام برد و با اخلاص تمام گفت: این شهدا بودند که برای ما معلمی کردند. حضور این شهدا در کلاسهای درس مانند نور بود و خاطره‌ای زورگذر. نجابت، ادب و صدق و راستی از ویژگی‌های شاخص رفتاری این شهدا بود.

محصلانی که امانت مسلمانان هستند

این استاد با اخلاق که به گفته بسیاری در تمامی سالهای تدریس با هیچ دانش آموزی برخورد فیزیکی نداشته است، راه و رسم معلمی را در محبت و ابراز عشق به دانش آموزان می‌داند.

آروانه یکی از خاطرات ماندگار دوران معلمی خود را صحبت با آیت الله آخوند همدانی و گوش دادن به سفارش ایشان در ابتدای خدمت خویش بیان کرد و افزود: در ابتدای حرفه معلمی خود، حقوقی که از آموزش و پرورش می‌گرفتم ۳۰۰ تومان بود و بعد از چهار ماه مبلغ ۱,۲۰۰ تومان دریافت کردم و خدمت آقای آخوند رفتم؛ مبلغ دریافتی را خدمت ایشان برای پرداخت وجوهات شرعی عرضه کردم. مرحوم آخوند همدانی درعوض سفارشی به ما کردند و فرمودند:این محصلانی که زیر دست شما هستند، امانت مسلمانانند، مواظب باشید که خوب امانت داری کنید.

این معلم باسابقه همدانی در ادامه صحبت‌های خود با بیان اینکه در تمامی طول خدمت حتی تا این لحظه این جمله را فراموش نکرده و سرلوحه کار خود قرار داده‌ام، اظهار کرد: معلم باید حرفش، رفتارش، کردارش، اعمالش و لباسش معلمی باشد.

معلمانی همچون استاد آروانه در دوران حرفه‌ای معلم خود ترویج دهنده سبک رفتاری و اخلاقی صحیح به دانش آموزان بودند. وی با شجاعت و پیش از انقلاب و در فشارهای دوران شاه تدریس خود را با آیه‌ای از قرآن شروع می‌کرد و بی توجه به نهی دیگران، آن را وظیفه خود می‌دانست.

وی که رفتار و گفتار صحیح را اصل معلمی می‌داند، در ادام گفتگو تاکید کرد: معلم باید حرفش، رفتارش، کردارش، اعمالش و لباسش معلمی باشد، معلم باید علاوه بر تدریس به مشکلات دانش آموزان نیز توجه داشته باشد.

آروانه در بخش پایانی گفتگو توصیه‌ای نیز به معلمان کرد و گفت: هل یستوی الذین یعلمون و الذین لا یعلمون (آیا برابرند کسانی که می‌دانند با کسانی که نمی‌دانند). راز موفقیت، علم آموزی مداوم توسط معلمها است. معلم اگر می‌خواهد موفق باشد اول باید به معلوماتش اضافه کند، اگر معلم اطلاعات و علمش بروز باشد، آنگاه دانش آموزان او نیز خوب بهره مند می‌شوند و با سواد خواهند شد.

منبع: مهر
شناسه خبر: 982148

مهمترین اخبار ایران و جهان: