نیوز سیتی!
12 اسفند 1401 - 08:30

خبر خوب‌/ اینجا ایرانه، ایران خودمون!/ پرواز میش‌مرغ‌های نادر بر فراز بوکان

حالتان که حتماً خوب خوب است. مگر می‌شود شعبان باشد و جمعه و ذکر اللهم عجل لولیک الفرج و حال آدم خوب نباشد؟ تازه وقتی شور و حال روزهای پایانی سال و عطر بهار هم به آن اضافه شود که دیگر نور علی نور است و فقط می‌ماند شکر خدا و لذت بردن از تمام آنچه خداوند بی‌منت نثارمان کرده، پس روزتان به خیر و ایام به کام.

گروه خبر خوب: خبرهای خوب ما هیچ وقت تمامی ندارد؛ درست مثل خوبی های همه شما که حواستان به دور و برتان است و در این ایام میانی اسفندماه که همه جا حرف از احسان و نیکوکاری است، بیشتر از همیشه تلاش می کنید برای آنکه دستی بگیرید و سهمی در شاد کردن دل ها داشته باشید. قطعا برای انفاق و احسان، نیاز نیست گنج قارون داشته باشیم و به قول امروزی ها پولمان از پارو بالا رود، همین که بتوانیم بخشی هرچند کوچک از آنچه خداوند روزی مان کرده را برای نیازمندان کنار بگذاریم کافی است. اصلا بگذارید با زبان ساده تر بگویم. همه ما می توانیم با هرآنچه در توانمان است، از یک جفت جوراب گرفته تا یک بسته شکلات و حتی یک بسته حبوبات، شادی را به دیگران هدیه دهیم و خودمان هم حسابی از این خیرخواهی، سرشوق بیاییم.

حالا هم می خواهیم مثل همیشه کمی از خبرهای خوب این سرزمین برایتان بگوییم تا بدانید که خوبی ها تمامی ندارد، درست مثل خوبی ها شما.

ما هم لیتیوم دار شدیم

نام لیتیوم را که شنیده اید؟ بله همان فلز استراتژیک و باارزشی که به عنوان یکی از نیازهای تکنولوژی روز محسوب می شود و نقش بسیار مهمی در صنعت الکترونیک ایفا می کند. اصلا چرا راه دور برویم، باطری همین گوشی هایی که هر روز با آن سر و کار داریم و متاسفانه نمی توانیم ثانیه ای از خودمان دورش کنید، از لیتیوم است. حتما حالا که پای گوشی ها به میان آمد، گوش هایتان را تیزتر کردید تا بدانید می خواهیم چه بگوییم؟ خب حق هم دارید، بالاخره با فلزی ارزشمند طرف هستیم؛ فلزی که به تازگی خبر رسیده در ایران ما هم وجود دارد و مقدارش آنقدری هست که هم قابلیت استفاده داخلی داشته باشد و هم صادرات. اصلا بگذارید خبر را کامل و شسته رفته برایتان بگوییم.

به تازگی و البته بعد از 4 سال تلاش اکتشافی، دو معدن لیتیوم در قهاوند کشف شده که به گفته معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان، «گستره آن ها معادل 5 تا 6 کیلومتر مربع و به اندازه مساحت دشت قهاوند با ذخیره 8 میلیون و 500 هزارتن کانسنگ لیتیوم است که متولیان امر، در حال بررسی بهره‌گیری از تکنولوژی دوکشور توسعه یافته برای استخراج آن هستند.» دقیقا اینجاست که بایدگفت به امید روزهای خوش استخراج و صادرات و اثرگذاری آن در بهبود اوضاع اقتصادی کشور.

پیروز نماند اما میش مرغ های نادر چرا

حالا که حفاظت از محیط زیست و گونه های نادر و درحال انقراض حیوانات، اینقدر موردتوجه تان است و اخبار این چنینی را بادقت هرچه تمام دنبال می کنید، بگذارید بعد از خبر بد تلف شدن پیروز که احتمالا هنوز هم درموردش حرف می زنید، برایتان خبری خوب از یک گونه نادر پرندگان یعنی میش مرغ ها بگوییم تا شیرینی این خبر، از تاثر تلف شدن پیروز کم کند. پرنده ای که تا همین چندوقت پیش درحال انقراض بود و اگر تمهیدات حفاظتی محیط زیست انجام نمی شد، معلوم نبود چه بر سر این گونه نادر که حالا فقط بوکان، زیستگاه آن است، می آمد.

 اما خبرخوب اینکه در حفاظت از این پرندگان موفق عمل کرده ایم و با اقدامات صورت گرفته طی یک سال اخیر، جمعیت میش مرغ ها در دشت سوتاو و حمامیان شهرستان بوکان، ۳۰ درصد افزایش یافته. سعید شهند مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌غربی گفته:«در راستای برنامه ملی حفاظت از این گونه در معرض انقراض، معادل ۱۷ میلیارد ریال برای خرید مستثنیات به میزان ۲۴ هکتار و تملک آن برای تامین زیستگاه این پرنده با ارزش هزینه شده که امید است با مشارکت و همراهی هر چه بیشتر مردم منطقه، شاهد افزایش جمعیت این پرنده مهم و خروج آن از لیست سرخ IUCN در آینده نزدیک باشیم.»

درخشش نام ایران، اینبار با نقاشان کوچک

از حق نگذریم کانون های پرورش فکری کودکان و نوجوانان در دوره های مختلف، موفقیت چشم گیری داشته و توانسته اند با برنامه ها و آموزش های متنوع و البته دریافت کمترین هزینه ممکن از دانش آموزان، بخش مهمی از نیازهای اوقات فراغت این رده سنی را پاسخ دهند که معمولا هم با استقبال قابل توجهی مواجه شده و بسیاری از خانواده ها ترجیح می دهند فرزندانشان در فضای شاد و سالم این مراکز، اوقات فراعتشان را بگذرانند.

 این مقدمه را گفتیم تا برسیم به یک خبرخوب از دل کانون ها و افتخارآفرینی ۹ نفر از دانش آموزان این سرزمین در بیست‌ و دومین مسابقه بین‌المللی نقاشی محیط زیست ژاپن. بله درست متوجه شدید؛ تعدادی از فرزندان ایران زمین از طریق کانون های پرورش فکری در مسابقات بین المللی نقاشی شرکت کرده و در بین ۶ هزار و ۳۹۰ اثر از ۶۱ کشور جهان، موفق به کسب مقام شدند که واقعا باعث افتخار است. حلما حسن‌زاده ۷ ساله از مازندران، اسما نجفی ۱۲ ساله از آذربایجان‌شرقی و ستاره شاویسی ۱۲ ساله از کرمانشاه جایزه اول بخش بین‌الملل را کسب کرده اند و ۶ نفر دیگر یعنی ایلیا قربانی ۸ ساله از مازندران، زهرا خرم‌دل و نازلی جام لو ۱۱ ساله از آذربایجان‌شرقی، الناز خدابخشی ۱۱ ساله از اصفهان، معصومه قاسمی ۱۱ ساله از تهران و ثنا عبدالله‌زاده ۱۵ ساله از آذربایجان‌غربی موفق به دریافت دیپلم افتخار بخش بین‌الملل این مسابقه شدند. با این تفاسیر باید گفت بی سبب نیست شاعر می گوید:

«ای ایران ای مرز پر گهر

ای خاکت سرچشمه هنر

دور از تو اندیشه بدان

پاینده مانی و جاودان»

اینجا ایران خودمونه!

دیدید بعضی ها تا یک منظره ناب و زیبا از کشورهای دیگر می بینند، سریع دست با کار می شوند و با اشتراک گذاری آن تصویر و مقایسه اش با نازیبای های ایران! به هر دری می زنند تا بگویند آن ها در بهشت زندگی می کنند و ما نه؟ حتما دیده اید و حتما هم به آسمان ریسمان بافتنشان توجهی نکرده اید، چون زیبایی های منحصر به فرد ایران را باور دارید و این نمایش های نخ نما را جدی نمی گیرید، پس حالا که این همه عرق ملی دارید و از آوازه ایران و زیبایی هایش سرکیف می آیید، لطفا به بادقت به تصویر بالا نگاه کنید و حسابی از آن لذت ببرید. به قول نگارنده کپشن همان عکس«اینجا یه خیابون وسط ایالات نوادا تو آمریکا یا جاده مرزی شیلی به آرژانتین نیست؛ اینجا سیلوانا در ارومیه خودمونه!» بله، جاده سیلوانا کلکسیونی از جذابیت های طبیعت گردی شمال غرب کشور است که نباید دیدنش را از دست دهیم، خصوصا در این ایامی که طبیعت جانی دوباره می گیرد و زیبایی هایش را به رخمان می کشد.

به وقت و مالمان برکت بدهیم

در این روزهایی که همه مشغول خانه تکانی هستیم و احتمالا خریدهای عیدانه، ممکن است تا حدی از بزرگ ترهایمان غافل شویم و حواسمان نباشد که پدر و مادرها و حتی پدربزرگ و مادربزرگ هایمان هم در انتظار نوروزند و پایبند به سنت هایی چون خانه تکانی؛ بنابراین خوب است در بین تمام سرشلوغی های آخر سال، زمانی را هم به آن ها اختصاص دهیم و یا برایشان کارگری دست و پا کنیم تا باری از دوششان برداشته باشیم. مطمئن باشید که نه تنها در وقت و مال مان با کمبودی مواجه نمی شویم، بلکه خداوند به وقت و زندگی مان برکت هم می دهد. احتمالا تا به حال چنین برکتی را تجربه کرده اید، اما اگر تجربه اش را نداشته اید، همین حالا دست به کار شوید تا نتیجه آن را ببینید! این برکت را رسول خدا(ص) در بحارالانوار وعده داده و فرموده اند:«هر کس می خواهد عمری طولانی، گشایش در زندگی، وسعت رزق و روزی فراوان داشته باشد، به پدر و مادرش نیکی و احسان نماید، چرا که این عمل بخشی از اطاعت خداست.»

*خوش‌خبر باشید! 

و اما سخن پایانی، خبرهای خوب‌تان را در قالب دلخواه خود (عکس، متن، فیلم، صوت و…) تولید کنید و آن را با هشتگ #خبر_خوب در شبکه‌های اجتماعی منتشر کنید تا هم دیگران را در حال خوش خودتان شریک کنید و هم ما بتوانیم اخبار شما را بازنشر کنیم. اگر هم تمایل داشتید در هر یک از شبکه‌های اجتماعی که فعال هستید، خبرتان را از طریق اکانت khabar_khoub_iran@ یا شماره تلفن ۰۹۳۳۰۸۲۶۳۱۲ برای ما بفرستید. در این جشنواره فرقی نمی‌کند در ایتا و بله و روبیکا و گپ باشید یا در تلگرام و اینستاگرام و توییتر و واتس‌اپ؛ مهم این است که سهمی در حال خوش اطرافیان‌تان داشته باشید. منتظر خبرهای خوب شما هستیم. خوش‌خبر باشید.

منبع: فارس
شناسه خبر: 1069292

مهمترین اخبار ایران و جهان: