نیوز سیتی!
19 مهر 1402 - 14:36

وضعیت سدهای استان مرکزی نامطلوب است

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای مرکزی وضعیت سدهای استان را نامطلوب دانست.

 به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، عزت‌اله آمری صبح امروز در همایش تخصصی آب و آینده در دانشگاه اراک  گفت: در حال حاضر ۷۰ تا ۸۰ درصد ذخایر آبخوان‌های استان پایان رسیده است، این در حالی است که 70 تا 80 درصد منابع استان منابع زیرزمینی است.

وی با بیان اینکه استان مرکزی جزو استان‌های کم بارش است و میانگین بارش 260 میلیمتر است؛ بیان کرد: امیدواریم بارندگی‌های نرمال با مدیریت در استان همراه باشد. 

آمری تصریح کرد: آب این روزها بسیار تأثیرگذار است  و زمینه ساز جنگ بین مردم و بین دولت‌ها شده است. 

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی وضعیت سدهای استان را نامطلوب  اعلام کرد و افزود: امید است که شرایط بهبود پیدا کند. 

وی با اشاره به اینکه طرح‌های بزرگ وزارت نیرو انتقال آب دریا، استفاده از پساب و باروری ابرها است که  مورد نقد قرار می‌گیرد، گفت: باروری ابرها یک پروژه تحقیقاتی است  و استان مرکزی نیز در این راستا گام برداشته است. 

وی بیان داشت: در سال 99، وزارت نیرو موظف بر تنظیم محوریت برنامه‌های خود در مواجه با کم‌آبی شد که برای استان مرکزی 4 برنامه  تصویب شد، این برنامه‌ها در محورهای تعادل‌بخشی سفره‌های زیر زمینی به صورت هفت ساله تدوین شده است و بیش از 70 درصد برنامه‌های هفت‌ساله تاکنون اجرایی شده است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان مرکزی بیان کرد: دولت سیزدهم در حوزه تعادل‌بخشی و تعیین تکلیف چاه‌های کشاورزی گام برداشته است،در استان مرکزی کمترین تعداد چاه‌های غیرمجاز وجود دارد، هم اکنون رسیدگی به حفر چاه‌های غیرمجاز  در دستور کار قرار دارد.

 کشور با ۲۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب کم آبی مواجه است

مدیرکل دفتر مدیریت مصرف و ارتقای بهره‌وری آب و آبفای وزارت نیرو و دبیر کارگروه ملی سازگاری با کم آبی نیز با بیان اینکه کشور با ۲۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب کم آبی مواجه است، گفت: میزان کمبود آب کشور  ۲ برابر مصرف آب در بخش‌های صنعت، آشامیدنی و یک چهارم برداشت در بخش کشاورزی است.

بنفشه زهرایی هدفگذاری‌های کشور در مقوله آب را با محوریت رفع بخشی از تنش‌ها و با هدف اجرای طرح‌های آبرسانی‌های جدید اعلام و تصریح کرد: برخی از استان‌ها با فقر شدید منابع آبی مواجه هستند و تغذیه آبخوان‌ها دچار مشکل شده و افزایش برداشت مستقیم از رودخانه در استانها گزارش شده است.

 

وی با اشاره به وضعیت استان مرکزی گفت: مهاجر فرست بودن و بالای  بودن سرانه منابع آب تجدیدپذیر استان موجب شده این منطقه نسبت به سایر استان‌‌ها وضعیت بهتری داشته باشد.

زهرایی سهم استان در کاهش مصرف آب را ۵۸۵ میلیون مترمکعب  اعلام کرد و بیان داشت: میزان برداشت‌های آب در استان مرکزی از ۲ هزار و ۷۵۹ میلیون متر مکعب در اواخر دهه ۸۰ به ۲ هزار و ۱۰۵ میلیون مترمکعب در دهه ۹۰ رسیده است،، هرچند هدفگذاری برای این بود تا تالاب‌ها و رودخانه‌های استان احیا شود و منابع آب زیرزمینی افت نکند، اما این اتفاق رخ نداد.

 رییس دانشگاه اراک نیز گفت: پژوهشکده آب در سال 1396 در پنج کارگروه تخصصی شامل مدیریت منابع آب، سازه های هیدرولیکی، آبیاری و زهکشی، محیط زیست و آموزشی و فرهنگی در دانشگاه راه اندازی شده است.

ذوالفقاری  مشکل اصلی کشور را مصرف گرایی دانست و بر لزوم کاهش مصرف بی رویه تاکید کرد.

وی گفت: دانشگاه اراک به دنبال این است که در حوزه هایی که نیاز کشور است برای دانشجویان ایجاد جذابیت کند تا بتوان هم برای حل مشکلات گام های بزرگی برداشت و هم سبب پیشرفت در آن حوزه ها شد.  

 

کمبود آب یکی از مشکلات آینده است

 رئیس آب و فاضلاب استان مرکزی نیز گفت: کمبود آب یکی از مشکلات آینده است که باید از هم اکنون به فکر بود.

عباسی با اشاره به جهاد آبرسانی  افزود: با این اقدام ۶۷ روستا در مرحله اول و ۱۱۵ روستا در مرحله دوم را از آب سالم و بهداشتی برخوردار  می‌شوند.

همایش آب و آینده با رویکرد برنامه‌های سازگاری با کم آبی با همکاری دستگاه‌های اجرایی تخصصی آب و دانشگاه اراک با هدف پرداختن به موضوع و اهمیت آب و مورد نقد قراردادن برنامه‌های سازگاری با کم آبی برگزارشد.

پایان پیام

منبع: فارس
شناسه خبر: 1535092

مهمترین اخبار ایران و جهان: