نیوز سیتی!
30 آذر 1401 - 14:40

مستندسازی از اقدامات تأثیرگذار در حوزه اربعین است/ مشارکت ویژه اصفهانی‌ها در بازسازی عتبات عالیات

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان اصفهان گفت: با وجود مشکلات اقتصادی، نذورات مردمی استان در سال ۱۴٠٠، ۹٠ درصد افزایش داشته و برابر مجموع ۹ سال قبل است.

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، جعفر عسگری رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان اصفهان ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) اظهار داشت: یکی از نشانه‌های ابراز ارادت به اهل‌بیت خدمت در عرصه توسعه و بازسازی است که در ابعاد مختلف حائز اهمیت است و در این راستا باید اندیشمندان و محققان بر تاثیرات این اقدام کار پژوهشی انجام دهند و جامعه را متوجه این اقدام ارزشمند کنند. 

وی افزود: از گذشته تاکنون اصفهانی‌ها فعالیت‌های بی‌نظیری در توسعه و بازسازی داشتند و در این راستا با وجود مشکلات اقتصادی، نذورات مردمی در سال ۱۴٠٠، ۹٠ درصد افزایش داشته و برابر مجموع ۹ سال قبل است. 

عسگری با تأکید بر اهمیت دعوت مردم به حوزه توسعه و بازسازی عنوان کرد: اگر جامعه را به پای کار آمدن در این امور دعوت نکنیم در آخرت مؤاخذه می‌شویم و از سمتی اگر مشارکت کنند، در آینده شاهد تاثیرات فرهنگی آن خواهیم بود. 

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان اصفهان یادآور شد: صحن حضرت زهرا(س) در نجف ۲۸۵ هزار متر مربع ظرفیت دارد که شاهکار معماری است و افراد زیادی تمکان اسکان در آن دارند همچنین صحن حضرت زینب در کربلا نیز با وجود اینکه به بهره‌برداری کامل نرسیده اما در اربعین گذشته حدود ۱۵٠ هزار نفر در این صحن اسکان پیدا کردند و باید این موارد را به تجلی گذاشت که عاشقان در این مسیر پای کار ایستادند. 

استان اصفهان دارای حدود ۱۴۵ موکب است

وی با یادآوری اینکه ستادتوسعه و بازسازی عتبات دو مأموریت اساسی دارد، اظهار کرد: مأموریت اول توسعه و بازسازی و مورد دوم هماهنگی و نظارت بر مواکب است که در این راستا استان اصفهان حدود ۱۴۵ موکب دارد که خدمات ارزنده‌ای به ۲۵٠ هزار استان و دیگر زائران جهان ارائه داده است. 

عسگری با بیان اینکه موکب‌هایمان سه مأموریت دارد، گفت: مسؤولیت اول و مهم‌تریت مورد خدمت به زائران، مورد دوم مشارکت دادن مردم در توسعه و بازسازی و آخرین مأموریت کمک در شرایط بحرانی است که بنیان‌گذار این ستاد حاج قاسم سلیمانی بودند. 

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان اصفهان بیان داشت: ستاد اربعین امسال تلاش خوب و ارزنده‌ای داشتند و قابل مقایسه با سال‌های گذشته نبود اما علیرغم این حضور با مشکلاتی مواجه بودیم که باید برای سال آینده از الآن برای آن‌ برنامه‌ریزی شود. 

وی خاطرنشان کرد: می‌توان به اربعین ۲ نگاه داشت، نگاه اول اینکه این مراسم زمینه‌ساز ظهور و تمدن نوین اسلامی است و از سمتی دیگر مراسمی مانند دیگر مراسم‌های مذهبی است که در این راستا نگاه حاکم باید اصلاح شود. 

عسگری با بیان اینکه شیعیان ۱۴٠٠ سال منتظرند ارادت خود را به‌طور شایسته به اهل‌بیت نشان دهند، اظهار داشت: در ستاد اربعین متولی حوزه تغذیه و اسکان هستیم و دیگر حوزه‌ها افراد باید برای به میدان آمدن احساس مسؤولیت کنند و تمام این کارها عاشقانه و نه با کار سازمانی پیش می‌رود. 

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان اصفهان با تأکید بر اینکه یکی از اقدامات تأثیرگذار در اربعین، مستندسازی است، ادامه داد: مستندسازی از سمتی ذخیره معنوی و فرهنگی است و از سمتی برای آیندگان باقی خواهد ماند و در این راستا این کار از امسال آغاز شد که البته محوریت آن با ستاد بازسازی نبوده و باید متخصصان وارد این حوزه شوند. 

وی با بیان اینکه در کنار جشنواره، چند کار ارزشمند قرار است انجام شود، توضیح داد: اقدام اول برگزاری همایش ملی مبنی بر «نقش ایرانیان در توسعه و بازسازی» و مورد دوم برگزاری نمایشگاه عکس و مورد آخر ارائه دستاورهای فرهنگی این حرکت است. 

اصفهانی‌ها ۴٠ درب برای قبور ائمه ساخته‌اند

عسگری پیرامون نقش اصفهانی‌ها در توسعه و بازسازی قبور ائمه عنوان کرد: در قبرستان بقیع توسط اصفهانی‌ها ضریح فولادی در ۱٠٠ سال گذشته ساخته شده بود اما وهابیان به تخریب آن پرداختند و پس از انقلاب اسلامی نیز ۴٠ درب برای حرم‌های ائمه توسط اصفهانی‌ها ساخته شده است. 

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان اصفهان گفت: در آستانه سالگرد شهادت حاج قاسم هستیم که حق فراوانی بر گردن ما دارد و در این بازه باید رفتار و سیره این شهید را برای جامعه بازگو کنیم

وی در پاسخ به سؤالی پیرامون نقش اجتماعی ستاد بازسازی عتبات یادآور شد: یکی از اقدامات ستاد اشتغال‌آفرینی است تا از درآمد آن برای ستاد درآمد ایجاد کنیم و در این راستا در سطح استان ۱۴٠ دار قالی داریم. 

عسگری در پاسخ به سؤالی دیگر در خصوص منبع مالی جایزه جشنواره اعلام کرد: همان‌گونه که برای ساخت ضریح و صحن بانیانی داریم، برای برگزلری چنین جشنواره‌هایی نیز بانی داریم

از دل راهپیمایی اربعین، تمدن نوین اسلامی تحقق پیدا می‌کند

در ادامه این جلسه، محمدعلی احمدی دبیر جشنواره فیلم مستند، عکس و نماهنگ راهپیمایی اربعین حسینی با اشاره به اهداف جشنواره فیلم مستند، عکس و نماهنگ راهپیمایی اربعین حسینی اظهار داشت: دشمنان به‌دنبال‌اند برنامه اربعین اجرا نشود اما ما دنبالیم با مستندسازی و ارائه اطلاعات صحیح کاری کنیم که راهپیمایی مورد نظر حضرت امام حسین(ع) برگزار شود و از دل آن تمدین نوین اسلامی تحقق یابد. 

وی با اشاره به بخش حرفه‌ای جشنواره افزود: بخش حرفه‌ای شامل فیلم مستند، نماهنگ، عکس و مجموعه عکس است که جزئیات آن در سایت ستاد بازسازی عتبات استان اعلام شده است. 

 

احمدی در خصوص بخش مردمی جشنواره نیز عنوان کرد: بخش مردمی نیز شامل عکس، فیلم مستند و نماهنگ است همچنین در بخش ویژه ستادهای توسعه و بازسازی عتبات کشور می‌توانند آثار خود را ارائه دهند. 

دبیر جشنواره فیلم مستند، عکس و نماهنگ راهپیمایی اربعین حسینی یادآور شد: باید تمام ظرفیت‌ها برای اطلاع‌رسانی این جشنواره به میدان آورده شود تا مردم و هنرمندان آثار خود را ارائه دهند. 

وی اظهار کرد: جای جشنواره‌های ارزشی در کشور خالی نیست اما کم است و در این راستا اگر به جشنواره‌هایی مانند عمار و اربعین کمک کنیم ظرفیت خوبی برای آینده خواهد بود. 

جشنواره تولیدات رسانه‌ای اربعین در سطح کشوری و بین‌المللی برگزار خواهد شد

در بخشی دیگر از این جلسه بهرام عبدالحسینی مدیر کل صدا و سیمای استان اصفهان اظهار داشت: پیش از اربعین ایده‌ای مطرح شد تا زائر خبرنگارانی داشته باشیم و در ادامه به تولید آثار بپردازند. 

وی افزود: با وجود محدودیت‌های مطرح در اعزام خبرنگار به عراق، تصمیم گرفتیم جشنواره‌ای برای استفاده از ظرفیت‌ها داشته باشیم که در این راستا امسال این جشنواره استانی و در آینده کشوری و بین‌المللی خواهد بود. 

عبدالحسینی عنوان کرد: استان اصفهان همیشه در حرکت اربعین سرآمد بوده و پس از تهران بیشترین تعداد موکب‌ها را دارد و در این راستا دنبالیم آرشیوی از زیبایی‌های این سفر بی‌نظیر داشته باشیم. 

محمد طباطبایی مدیر انجمن سینمای جوانان اصفهان نیز گفت: ستاد بازسازی عتبات استان حرکتی خوب آغاز کرد که شاید وظیفه نهادهای متولی فرهنگ و هنر بود و در ادامه نهادهای مختلف در این مسیر کمک خواهد کرد. 

وی با بیان اینکه انجمن سینمای جوان به‌نوبه خود برای طراحی این جشنواره کمک کرد و در حوزه مشاوره تلاش‌هایی صورت گرفت، یادآور شد: همچنین در آستانه اربعین یک اتوبوس از عکاسان و مستندسازان حرفه‌ای به کربلا اعزام شد که خروجی آن یک کتاب عکاسی خواهد شد. 

طباطبایی مطرح کرد: در آستانه اربعین به همت حوزه هنری نمایشگاه عاشورایی برگزار کردیم، همچنین در تلاشیم برای برگزاری جشنواره از تمام هنرمندان شهر دعوت کنیم تا آثار وارد جشنواره شود و تمام تلاش این است برای سال‌های آینده ملی و بین‌المللی برگزار شود. 

مدیر انجمن سینمای جوانان اصفهان در خصوص جایزه بزرگ جشنواره اعلام کرد: مبلغ ۵٠ میلیون تومان برای بهترین مستند و اعزام فیلم‌ساز برتر به عتبات عالیات جایزه بزرگ این جشنواره است. 

عرفان امینی رئیس اداره هماهنگی مناطق شهرداری اصفهان با اشاره به بیانات رهبر انقلاب در خصوص اربعین اظهار داشت: تمام جشنواره‌ها برای شهرداری دارای اهمیت است اما این جشنواره از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و در این راستا تبلیغات شهری جشنواره از ۴ دی آغاز خواهد شد. 

وی افزود: همچنین جشنواره به کارکنان شهرداری اطلاع‌رسانی خواهد شد  رسانه‌های مرتبط با شهرداری نیز به جشنواره کمک خواهند کرد. 

پایان پیام/۶۳۱۲۵/آ

منبع: فارس
شناسه خبر: 924804

مهمترین اخبار ایران و جهان: