نیوز سیتی!
14 بهمن 1402 - 14:28

معنویت سیاسی انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن

معنویت سیاسی یکی از مهم‌ترین ویژگی‌ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران است که می‌توان از آن به عنوان یک شاخص متمایز کننده از سایر انقلاب‌ها و نظام‌های سیاسی مستقر در دنیا یاد کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، معنویت سیاسی یکی از مهم‌ترین ویژگی‌ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران و عنصر مهمی است که برخی از متفکرین و اندیشمندان حوزه انقلاب اسلامی از جمله میشل فوکر به آن اذعان کرده‌اند.

عنصر معنویت سیاسی از ابتکارات حضرت امام رحمه الله علیه است که از دل اندیشه‌های اسلامی استخراج شده و به عرصه عمل رسیده است.

حضرت امام (ره) در وصیت‌نامه سیاسی و الهی خود به این مفاهیم و اندیشه‌ها اشاره کرده‌اند و می توان منبع قدرت و اقتدار نظام سیاسی جمهوری اسلامی را در این وصیت نامه به خوبی شناسائی کرد و آنها را عامل افتخار نظام سیاسی ایران دانست. "و ما مفتخریم که پیرو مذهبی هستیم که رسول خدا‏‎ ‎‏مؤسس آن به امر خداوند تعالی بوده، و امیرالمؤمنین علی‏‎ ‎‏بن ابیطالب، این بنده رها شده از تمام قیود، مأمور رها‏‎ ‎‏کردن بشر از تمام اغلال و بردگیها است.‏.."


  کارآمدی هر نظام سیاسی به دستاوردهای آن بستگی دارد  

مدرس دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان مرکزی در این رابطه به خبرنگار فارس می‌گوید: حضرت امام خمینی (ره) به عنوان مبتکر این نظام سیاسی،غیریت (وجهه متمایز کننده) این نظام را با سایر اندیشه‌های غربی و شرقی در اسلامیت و معنویت سیاسی آن قرار داد، به طوری که مردم‌سالاری دینی را در برابر نظام لیبرال دموکراسی و سوسیال دموکراسی و سایر اندیشه‌های برآمده از تفکرات چپ کمونیستی و سوسیالیستی تعریف کرد و به صراحت فرمودند، یک نظام انسانی باید با مردم‌سالاری دینی تحت هدایت‌های الهی و قرآنی و اراده مردمی تشکیل شود و اداره شود و به پیش برود.

عباس خسروانی افزود: به همین دلیل بود که امام خمینی(ره) با طرح دوگانه‌های مفهومی مثل کاخ‌نشینی در مقابل کوخ‌نشینی، استضعاف در مقابل استکبار، اسلام ناب محمدی(ص) در مقابل  اسلام آمریکایی،‌ جنگ فقر و غنا، وامثالهم نظام‌ها و مکاتب سیاسی پر مدعای عصر حاضر را به چالش کشید و نه تنها ملت مسلمان ایران که ملت‌های آزاده دنیا را نیز به تحرک واداشت.

وی تصریح کرد: همان اندیشه‌های امام راحل امروز در بیانیه گام دوم انقلاب توسط مقام معظم رهبری ترسیم شده است و در سه بعد «خودسازی»،«جامعه‌پردازی» و «تمدن‌سازی» و براساس نظریه نظام انقلابی که آن را بر پایه آگاهی و فطرت انسان‌ها بنا نهاده،ساختاربندی شده است.

مدرس دانشگاه‌ آزاد اسلامی استان مرکزی گفت: این ابتکار در اندیشه سیاسی دنیا که مختص نظام سیاسی ایران اسلامی است دستاوردهای بزرگی داشته که متاسفانه کمتر به آن پرداخته شده است، این دستاوردها نشانه کارآمدی نظام سیاسی جمهوری اسلامی است که با عنصر معنویت سیاسی به آنها دست یافته و به هیچ وجه قابل انکار نیست،کارآمدی هر نظام سیاسی به دستاوردهای آن بستگی دارد و جمهوری اسلامی در این زمینه دست پر و پیمانی دارد.

خسروانی با بیان اینکه ثبات، امنیت، حفظ تمامیت ارضی و دستاوردهای سترگ علمی در همه حوزه‌ها از برجسته ترین این دستاوردهاست که برای کارآمدی نظام سیاسی بر آمده از انقلاب اسلامی کفایت می‌کند، گفت: حرکت در مسیر اجرای عدالت و حمایت از اقشار مستضعف جامعه و بسط و توسعه مشارکت مردم و مسابقه در خدمت‌رسانی به مردم از دیگر دستاوردهای این نظام سیاسی معنوی است.

وی بیان کرد:‌ نقش آفرینی در عرصه‌های بین المللی و تبدیل شده به یک قدرت منطقه‌ ای و ایستادگی در برابر تعدی و تجاوز و زیاده خواهی آمریکائی‌ها و صهیونیسم بین‌المللی از دستاوردهایی است که باعث شده دنیا به ما نگاه ویزه داشته باشد و در معادلات خود برای نظر و عمل ایران حساب ویژه باز کند.

این استاد دانشگاه گفت: آمریکایی‌ها و صهیونیسم بین الملل به این دستاوردها بیش از خود ما اشراف دارند و به همین دلیل است که طی 4 دهه و نیم گذشته لحظه‌ای از توطئه و ضربه زدن به این نظام سیاسی غفلت نکرده‌اند و در قالب یک جنگ ترکیبی سهمگین،همه تلاش خود را کردند تا یک تصویر خسارت‌بار، سیاه و خطرناک از جمهوری اسلامی هم در سطح داخلی کشور و هم در سطح بین الملل به نمایش بگذارند و مانع از دیده شدن دستاوردهای نظام سیاسی اسلامی ایران شوند.

خسروانی با بیان اینکه امروز انقلاب اسلامی ایران به دلیل همین دستاوردهای خود به چنان جایگاهی رسیده که ابرقدرتها نیز آن را به رسمیت شناخته و حاضراند با آن پشت میز مذاکره بنشینند و از سوی دیگر جریان ضد انقلاب دچار چنان ضعفی شده که توان راه اندازی یک جریان اثرگذار و پر قدرت جهت تغییر در مسیر انقلاب اسلامی را ندارد، تصریح می‌کند: وجود این دستاوردها به معنای این نیست که انقلاب به همه اهداف خود رسیده بلکه به این معناست که انقلاب با هدایت‌های امامین انقلاب در مسیر درست خود حرکت می‌کند ولی این حرکت ممکن است گاهی کند و گاهی تند باشد.

وی تاکید کرد: انقلاب یک پدیده دفعی نیست و قرار نیست همه مشکلات و کمبودها یکباره حل شود بلکه انقلاب یک امر تدریجی است و آرمان‌ها و انقلاب به تدریج و متناسب با تلاش‌ها و فعالیت‌های ما در چارچوب اصول انقلاب و نه خارج از آن محقق خواهد شد.

پایان پیام 

منبع: فارس
شناسه خبر: 1658992

مهمترین اخبار ایران و جهان: