نیوز سیتی!
28 فروردین 1402 - 14:51

آغاز ریل‌گذاری برای تحقق شعار سال در تنها واحد بیوتکنولوژی غرب کشور/ طرح توسعه کارخانه «خمیرمایه» اجرایی می‌شود

کارخانه‌ای در شهرستان اسلام‌آباد غرب به عنوان تنها واحد بیوتکنولوژی غرب کشور در سال جدید در راستای تحقق شعار سال «مهار تورم و رشد تولید» با اشتغالزایی 170 نفر که 63 درصد آن‌ها بومی شهرستان هستند، به خوبی فعالیت خود را شروع و ادامه خواهد داد.

خبرگزاری فارس_کرمانشاه؛ زهرا میرزایی: خمیرمایه یا مخمر یک موجود زنده ذره‌بینی با نام علمی ساکارومایسس سرویزیه است که در طبیعت به صورت وحشی یافت می‌شود و به‌عنوان یکی از چهار عنصر اصلی تولید نان در کنار آرد، آب و نمک به شمار می‌رود.

تولید این محصول با کنترل و نظارت شدید کیفی و استاندارد بهداشتی بسیار بالا صورت می‌گیرد.

کارخانه تولید خمیرمایه «پاک مایه»، تنها واحد بیوتکنولوژی در غرب کشور بود که قرار بود در شهرک صنعتی اسلام‌آباد با ظرفیت تولید سالانه سه هزار و ۲۰۰ تن خمیرمایه خشک فوری، فعالیت کند.

کارخانه تولید خمیرمایه در شهرک صنعتی اسلام آبادغرب در سال ۱۳۸۸ به بهره‌برداری رسید که یکی  از چهار طرح بزرگ صنعتی کرمانشاه محسوب می‌گردید.

در طول سالیان ۱۳۹۰ الی ۱۴۰۰ پاک مایه مدوام در حال متوقف شدن و فعالیت‌های مجدد اندک بود، از اوایل سال ۹۳ فعالیتش به طور کامل متوقف شده و متروک باقی می‌ماند، کارخانه پاک مایه از خرداد ماه ۱۳۹۴ با تهیه مواد اولیه مدت کوتاهی فعالیت مجدد خود را آغاز کرد ولی با تمام شدن این مواد اولیه مجدد تعطیل شد.

مالکان جدید کارخانه که از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی هستند که در راستای رفع موانع تولید در سال ۱۴۰۰ مجتمع را نوسازی و مجدد راه‌اندازی کردند.

حجم زیادی از پسآب صنعتی  این کارخانه به‌علت نداشتن تصفیه‌خانه در زمین‌های اطراف شهرک و رودخانه فصلی بره‌سیله می‌ریخت که بعلت مواد شیمیایی بوی نامطبوعی و آلودگی زیست محیطی، خساراتی به اکوسیستم منطقه وارد می‌کرد، ورود این پساب صنعتی باعث مرگ ماهی و دیگر جانداران رودخانه می‌شد.

شهروندان بسیاری از آلودگی بسیار زیادی که روزانه از طریق کارخانه‌ها وارد هوا و محیط می‌شد نارضایتی بودند، جدای از آلودگی بوی نامطبوع ایجاد شده توسط کارخانه‌ زندگی و رفت و آمد در منطقه را برای ما سخت کرده بود.

کرمی، مدیر سلامت محیط مرکز بهداشت استان کرمانشاه درخصوص اقدامات انجام شده جهت رفع مشکل بوی بد ناشی از پساب کارخانه خمیرمایه اسلام‌آباد غرب گفته بود؛ چندین سال از راه‌اندازی کارخانه تولید خمیرمایه اسلام آباد غرب می‌گذرد، بوی بد ناشی از این پساب زندگی مردم  شهرستان را مختل کرده و اگر از نزدیکی این کارخانه عبور کرده باشید، بوی نامطبوع متساعد شده از این واحد تولیدی بسیار آزاردهنده است. به طوریکه در سال‌های گذشته همکاران ما در مرکز بهداشت شهرستان اسلام آباد غرب در این خصوص مکاتبات لازم را با فرمانداری و محیط زیست انجام دادند و منجر به تعطیلی و پلمب کارخانه در چند سال گذشته شد.

به گفته کرمی، متأسفانه علی‌رغم مکاتبات انجام شده تاکنون این مشکل حل نشد و در حال حاضر نیز  با راه‌اندازی مجدد این کارخانه، بوی بد ناشی از عدم تصفیه پساب آن موجب گلایه مردم شهرستان شده است.

مدیر سلامت محیط مرکز بهداشت استان کرمانشاه با بیان اینکه در این خصوص تذکرات لازم از سوی مرکز بهداشت اسلام آباد غرب به مسؤولان کارخانه داده شده، گفت: این مسؤولان بروز این مشکل را از کار افتادن سیستم تصفیه پساب داخلی عنوان کرده‌اند و اظهار داشته‌اند سیستم تصفیه خریداری شده و به زودی از گمرک ترخیص و مورد استفاده قرارخواهد گرفت.

همچنین جلیلیان مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه نیز با اشاره به صدور اخطار برای واحد صنعتی خمیرمایه شهرستان اسلام آبادغرب، از مسؤولان کارخانه خواست علاوه بر راه‌اندازی تصفیه‌خانه، مسیر تولید خود را اصلاح کند.

احد جلیلیان با اشاره به اعتراض مردم اسلام آبادغرب به آلودگی کارخانه پاک مایه ایجاد می‌کند، گفت: اعتراض مردم را به حق می‌دانیم و پیگیری‌های لازم برای تعیین تکلیف وضعیت این واحدها انجام شده است.

وی دلیل آلودگی ناشی از این واحدها و بوی بدی که در محدوده ورودی شهر اسلام آبادغرب ایجاد کرده را عدم رعایت استانداردهای محیط زیستی دانست و تأکید کرد: این امر ناشی از دفع پساب و پسماند ناشی از این واحد و در نتیجه بروز آلودگی و بوی بد است.

به گفته جلیلیان، اگر این واحدها به تعهداتشان در زمان مقرر عمل نکنند، اقداماتی قانونی با همراهی دستگاه‌های مربوطه برای تعلیق فعالیت آن‌ها تا زمان استانداردسازی و رعایت قوانین زیست محیطی انجام خواهد شد.

اما بازدید امروز بنده به عنوان خبرنگار خبرگزاری فارس اینگونه آغاز شد که در ابتدای جاده اسلام آبادغرب به کرمانشاه و ورودی شهرک صنعتی این شهرستان هیچگونه بوی بد و زننده‌ایی حس نکردم با خود گفتم اندکی پیش روم شاید اتفاقات دیگری افتد اما همچنان بوی زننده‌ایی به مشامم نرسید انگار که واقعا رسیدگی‌ها و تلاش کل نیروها و مسؤولین نتیجه داده بود بعد از کلی بازدید از محوطه و داخل ساختمان پیشرفت‌های قابل توجه مشاهده کردم‌، نیروهای این شرکت با روی باز و چهره ایی به دور از خستگی به استقبالمان آمدند، بازدید از بخش  تصفیه‌خانه خیلی خوب بود چون نیروها با جدیت و توان مضاعف کار می‌کردند و استخرهای متفاوتی را برای پسآب‌ها و هدایت به تصفیه‌خانه آماده کرده بودند همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند؛ نقدها که گفته شد خدمات و تلاش‌ها هم بایستی گفته شود خداروشکر که تنها واحد بیوتکنولوژی غرب کشور در شهرستان اسلام‌آباد غرب به خوبی فعالیت خود را شروع و ادامه خواهد داد.

مدیرعامل شرکت خمیرمایه اسلام‌آباد عرب در نشست خبری با خبرنگاران استان کرمانشاه در ابتدای سخنان خود گفت: تاریخچه شرکت خمیرمایه برتر در سال ۱۳۸۲ تحت عنوان پاک‌مایه در زمینی به مساحت ۲۵ هزار متر احداث و در سال ۸۸ با به کارگیری پیشرفته‌ترین تجهیزات و ماشین‌آلات صنعت اروپای شرقی با هدف تأمین خمیرمایه خشک فوری مورد نیاز کشور توسط متخصصین آلمانی راه‌اندازی و بهره‌برداری رسید، اما پس از قریب به یک سال تولید از فعالیت بازماند و عملا ورشکسته شد، راه‌اندازی مجدد شرکت در شهریورماه ۱۴۰۰  پس از ۱۰ سال رکود و مستهلک شدن بسیاری از تجهیزات گران قیمت آن به بخش خصوصی واگذار شد که خوشبختانه با حمایت مسؤولین استان، دعای خیر مردم شریف منطقه و تلاش شبانه‌روزی متخصصان ارزشمند کشورمان به رغم محدویت‌های بسیار در کمتر از ۶ ماه راه‌اندازی و محصولات آن با کیفیت لازم راهی بازار داخلی و خارجی شد.

زمان خسروی تاکید کرد: تسهیلات ارائه شده به کارکنان سرویس ایاب‌ذهاب برای همه کارکنان پیش بینی شده،  نهار و شام برای کارکنان طبخ و ارائه می‌شود، برای اکثر کارکنان بیمه تکمیلی برقرار شده است که ۵۰ درصد سهم آن را شرکت پرداخت می‌کند،  علاوه بر پرداخت بن غذا در فیش یک بن کالای فوق‌العاده در پایان هر فصل به کارکنان اهدا می‌شود، در همه مناسبت‌ها و اعیاد روز ،زن روز مرد عید نوروز عید فطر، شب یلدا و... هدایایی به کارکنان تقدیم می‌شود، شرکت با تقل هزینه حق عضویت خانه کارگری تمامی کارکنان عضو خانه کارگری شدند ساز و کار مالی برای پرداخت وام با درصد پایین تعیین شده است.

وی ادامه داد: ترکیب نیروی به کارگرفته از حیث بومی و غیربومی بودن و میزان تحصیلات از مجموع ۱۷۰ نفر کارکنان شرکت ۱۵۰ نفر در شرکت و ۲۰ نفر در دفتر مرکزی هستند، از مجموع ۱۵۰ نفر شاغل در شرکت ۱۳ درصد خانم و ۸۷ درصد آقا هستند، از مجموع ۱۵۰ نفر شاغل در شرکت ۹۱.۳ درصد بومی استان و ۸.۷ درصد از استان‌های هم‌جوار هستند، از مجموع ۱۳۷ نفر بومی استان ۶۳ درصد آن بومی شهرستان اسلام‌آباد غرب هستند، از مجموع مدیران و سرپرستان ۷۵ درصد بومی و ۲۵ درصد غیربومی هستند، اغلب نیروهای شاغل در شرکت دانش آموختگان رشته‌های شیمی برق، مکانیک صنایع غذایی و ... هستند.

مدیرعامل شرکت خمیر مایه افزود: ما در بازار هدف ۳۱ استان کشور نمایندگی فعال داریم و مازاد بر نیاز کشور را به کشورهای آسیایی، اروپایی و آمریکای شمالی صادر می‌کنیم خوشبختانه محصول این شرکت مورد استقبال تمام خریداران داخلی و خارجی قرار گرفته است، اهمیت خمیرمایه در تأمین و سلامت بهداشت نان به عنوان قوت غالب مردم مؤثر است، از بروز بیماری‌های گوارشی کم خونی و پوکی استخوان جلوگیری می‌کند، از هدر رفت سرمایه ملی جلوگیری می‌کند و دورریزی نان را کاهش می‌دهد، از بیات شدن سریع نان جلوگیری کرده و ماندگاری نان را افزایش می‌دهد و همچنین طعم رنگ و عطر مطبوع به نان می‌دهد.

خسروی اظهار کرد: ظرفیت اسمی تولید شرکت ۱۰ تن در روز و ۳۰۰ تن در ماه است که به لطف خداوند و همکاران ارزشمندم این ظرفیت را به ۳۶۰ تن رساندیم. خوشبختانه طرح توسعه در بخش‌های مختلف شرکت توسط سازنده پیش‌بینی شده در بخش روتاری خشک کن و مخازن ملاس انجام شده فقط در بخش فرمانتورها محدویت داریم که در صورت اضافه کردن ۲ فرمانتور به مجموعه می‌توانیم ظرفیت خودمان را تا ۳ برابر افزایش دهیم، افزایش ظرفیت یعنی افزایش استحصال، افزایش رونق اقتصادی؛ که با توجه به اینکه سال‌جاری از سوی رهبر انقلاب اسلامی به سال مهار تورم و افزایش تولید نام گرفته به جهت لبیک گفتن به این فرمان حتما طرح توسعه را اجرایی خواهیم کرد.

وی در پایان به نکته مهمی اشاره و گفت: بارها و بارها به خاطر بوی نامطبوع حاصل از پسماند عذرخواهی کردیم و معتقدیم اگر روزی هزار بار تکرار شود کم است و همه تلاش ما بر این است که در حداقل زمان ممکن یعنی حداکثر تا یاپان خردادماه سال‌جاری تصفیه‌خانه به کاملا مجهز بهربرداری برسد، بیش از ۸۰ درصد ساخت فیزیکی  از تصفیه خانه پیش رفته است.

پایان پیام/پ

منبع: فارس
شناسه خبر: 1156034

مهمترین اخبار ایران و جهان: