نیوز سیتی!
21 اسفند 1401 - 11:20

دیدار دبیرکل سازمان پیمان امنیت جمعی با مقامات قرقیزستان

در دیدار دبیرکل سازمان پیمان امنیت جمعی با مقامات قرقیزستان جایگاه و قدرت این سازمان بررسی شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بیشکک، «ایمانگالی تاسماگامبیتوف» دبیرکل سازمان پیمان امنیت جمعی به طور جداگانه با «سادیر جباراف» رئیس جمهور ،«بکتوبیک بکولوتوف» وزیر دفاع و «جن بیک کولوبایف» وزیر امور خارجه قرقیزستان با یکدیگر دیدار و گفت‌و‌گو کردند.

تبادل نظر در مورد موضوعات تضمین امنیت و ثبات منطقه‌ای و همچنین زمینه‌های اولویت‌دار تعامل در سازمان صورت گرفت.

جباراف آغاز ماموریت تصدی سمت جدید تاسماگمبتوف را تبریک گفت و همچنین ابراز امیدواری کرد که تجربه وی باعث تقویب بیشتر اقتدار سازمان پیمان امنیت جمعی هم در عرصه بین المللی و هم در داخل هر یکی از کشورهای عضو این سازمان خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد که قرقیزستان به عنوان ضامن امنیت در منطقه به همکاری در چارچوب سازمان پیمان امنیت  جمعی اهمیت زیادی می‌دهد. در قلمرو قرقیزستان امسال به منظور هماهنگی اقدامات نظامی، اطلاعاتی و بشردوستانه برنامه ریزی شده است که با نیروهای حافظ صلح سازمان پیمان امنیت جمعی مانور «برادری فنا ناپذیر 2023» برگزار می‌شود.

جباراف گفت: قرقیزستان علاقه مند به تقویت نقش و اقتدار سازمان پیمان امنیت جمعی است. این سازمان فرصت‌های زیادی برای ایجاد شرایط برای تضمین امنیت ملی کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی دارد.

رئیس جمهور قرقیزستان یادآور شد: اهمیت تلاش‌های مشترک برای تقویت مداوم توسعه همکاری‌های منطقه‌ای در همه جنبه‌های صلاحیت سازمان پیمان امنیت جمعی را برای ایجاد پتانسیل به عنوان یک سازمان بین‌المللی نظامی-سیاسی که قادر به پاسخگویی سریع با چالش‌ها و تهدیدهای امنیتی است.

دبیرکل سازمان پیمان امنیت جمعی نیز با «جن بیک کولوبایف» وزیر امور خارجه قرقیزستان دیدار کرد.

کولوبایف خاطر نشان کرد که قرقیزستان عضویت در سازمان پیمان امنیت جمعی را یکی از جهت گیری‌های کلید سیاست خارجی خود می‌داند.

وی اطمینان داد که قرقیزستان از فعالیت‌هایی برای تضمین امنیت جمعی کشورهای عضو در برابر تهدیدها و چالش‌های خارجی حمایت می‌کند.

تاسماگامبیتوف به نوبه خود با اشاره به دیدار با «الکساندر لوکاشنکو» رئیس جمهور بلاروس که ریاست شورای امنیت جمعی را بر عهده گرفته است، از امضا یک برنامه عملیاتی برای اجرای تصمیمات ماه نوامبر سال گذشته شورای امنیت جمعی خبر داد. 

طرفین علاقه متقابل را برای همکاری مؤثر و سودمند متقابل در چارچوب سازمان پیمان امنیت جمعی در همه زمینه‌های تعامل ابراز کردند.

«بکتوبیک بکبولوتوف» وزیر دفاع قرقیزستان در دبیرکل سازمان پیمان امنیت جمعی گفت که وزارت دفاع قرقیزستان آمادگی خود را برای اجرای طرح‌ها و همکاری بیشتر اعلام می‌‌کند.

«ایمانگلی تاسماگامبتوف» سفیر سابق قزاقستان در روسیه در 23 نوامبر 2022 دبیرکل سازمان پیمان امنیت جمعی شد و از اول ژانویه 2023 وظایف خود را آغاز کرد.

تاسماگامبیتوف از اول ژانویه 2023 برای مدت سه سال دبیرکل سازمان پیمان امنیت جمعی است. قبل از وی ریاست سازمان پیمان امنیت جمعی را «استانیسلاو زاس» بر عهده داشت.

معاهده امنیت جمعی در 15 می سال 1992 در تاشکند از سوی سران ارمنستان، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان (این کشور در سال 2012 میلادی پیمان امنیت جمعی را ترک کرد) به امضا رسید.

همچنین در سال 1993 میلادی کشورهای آذربایجان و گرجستان (هر دو این کشور در سال 1999 سازمان مذکور را ترک کردند) اما بلاروس به این سازمان پیوست.

در 14 می سال 2002، شورای امنیت جمعی در جلسه‌ای در مسکو تصمیم گرفت که سازوکارها و ساختارهای همکاری بین کشورهای عضو معاهده امنیت جمعی را به یک سازمان بین المللی منطقه «سازمان پیمان امنیت جمعی» تبدیل کند و به آن وضعیت مناسب بدهد.

در 18 سپتامبر سال 2003 منشور سازمان پیمان امنیت جمعی لازم الاجرا شد. سازمان پیمان امنیت جمعی شامل کشورهای ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه و تاجیکستان است.

پایان پیام/ح

منبع: فارس
شناسه خبر: 1088134

مهمترین اخبار ایران و جهان: