نیوز سیتی!
09 مرداد 1402 - 16:09

مهارت آموزی گامی در جهت توسعه و استقلال کشور

رشته‌های مختلف فنی و حرفه ای که امروز تقریبا بر نیاز های بازار کار مبتنی است ظرفیت‌های مغفول مانده‌ای هستند که می تواند در جهت اشتغال و تربیت نیروی کار ماهر و در نتیجه دستیابی به تحقق حماسه اقتصادی از آن‌ها بهره برد.

به گزارش خبرگزاری فارس، از فیروزآباد از نیروی انسانی متخصص و با مهارت به عنوان با ارزش ترین و مهمترین منابع اقتصادی  نام می برند، در جهان فرا صنعتی امروز همه کشورها تلاش می‌کنند با ارتقای دانش و مهارت این نیرو به بهره‌ وری بیشتر و توسعه دست یابند، بدون شک توسعه آموزش های فنی و حرفه ای یکی از راه هایی است که می تواند در این امر راهگشا باشد.

در شرایط فعلی کشور ما نیز که شاهد نرخ بیکاری بالای جوانان هستیم و فقدان مهارت یکی از مسایل و مشکلاتی بوده که جامعه با آن دست به گریبان است به همین دلیل این آموزش‌ها اهمیت دو چندانی می‌یابد، آموزشهای فنی و حرفه ای انجام  فعالیتهایی است که می تواند فرد را برای احراز شغل ، حرفه و کسب و کار آماده نماید یا کارایی و توانایی وی را در انجام آن افزایش دهد.

این آموزشها کسب مهارتها را در راستای تکنولوژی و علوم وابسته به همراه دانشهای خاص مربوط به شغل و در بخشهای مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ارائه می‌دهد.

توسعه آموزشهای فنی و حرفه ای در شرایط کنونی برای اقتصاد و فرهنگ و به ویژه شتاب دهی به فرایند تولید و تحقق حماسه سیاسی  که پیام رهبری برای سال جاری است امری حیاتی باشد؛ زیرا سرمایه گذاریهای زیربنایی و افزایش ابزار و تجهیزات و به طور کلی سرمایه فیزیکی بدون سرمایه انسانی بلااستفاده مانده و یا به نحو اقتصادی و کارآمد مورد بهره برداری قرار نمی گیرد. 

در این میان آموزشهای به روز که فنی و حرفه ای در مراکز دولتی خود به صورت رایگان آموزش می دهد ظرفیت هایی است که شاید کمتر در کشور و همچنین استان فارس برای جوانان معرفی شده است.

امروز تنها راه پیشرفت کشور، توسعه مهارت‌آموزی و بالا بردن توانمندی جوانان است.

غلامرضا محمدی‌فرد در گفت و گو با خبرنگار فارس در فیروزآباد اظهار داشت: مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای فیروزآباد با ۱۲ واحد کارگاهی فعال در حوزه خواهران و برادران و ارائه آموزش بیش از ۴۰ حرفه آموزشی در گروه‌های صنعت ، خدمات و کشاورزی فعالیت می‌کند.

وی افزود: در کنار آموزش‌های بخش دولتی، ۱۸ واحد آموزشگاه بخش خصوصی فعال بوده که در رشته‌های صنعت و خدمات به جوانان جویای کارآموزش های لازم را ارائه می‌دهند

رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای شهرستان فیروزآباد ادامه داد: در مرکز برادران رشته‌های ابزار دقیق، پی‌آی‌سی، نقشه‌برداری، اچ‌اس‌ای، ایمنی در کار، اتومکانیک ، تعمیرکار برق خودرو، جوشکاری، لوله‌کشی گاز خانگی، انرژی خورشیدی وتعمیرکار موتور سیکلت ارائه می‌شود.

محمدی فرد اضافه کرد: در واحد خواهران رشته‌های زیرمجموعه مشاغل خانگی و صنایع‌دستی از قبیل طراحی پوشاک، مُعرّق‌کاری کاشی شکسته، مُعرّق‌کاری ساقه گندم، کیف‌دوز چرم ، نقاشی روی سفال و شیشه ، بافنده پوشاک ، دوخت لباس سنتی قشقایی، نقاشی زیر لعابی و... ارائه می‌شود.

مدرک گرایی از آفات اصلی نظام آموزشی حاکم‌ بر جامعه بوده

وی بیان داشت: آموزش‌های فنی و حرفه‌ای فیروزآباد در قالب گروه‌های ثابت شهری و سیار ویژه روستائیان و عشایر، پادگانها ، زندان و مددجویان کمیته امداد و بهزیستی، دانش آموزان ، اصناف و صنایع انجام می‌شود.

رئیس مرکز فنی و حرفه ای شهرستان فیروزآباد با بیان این‌که مدرک گرایی از آفات اصلی نظام آموزشی حاکم‌ بر جامعه بوده گفت: مهارت پروری و گرایش به مهارت به عنوان موتور محرک توسعه و اشتغال پایدار هر جامعه است.

محمدی فرد با اشاره به این که توسعه فرهنگ مهارت آموزی، از ضروریات پیشرفت هر جامعه‌ای بوده ابراز داشت: سازمان آموزش فنی و حرفه ای بخوبی توانسته گامهای مهمی در این راستا بردارد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به درصد قابل توجه افراد تحصیل کرده بیکار و اهمیت آموزش‌های مهارتی ویژه دانشجویان مرکز فنی حرفه ای این شهرستان اقدام به تاسیس مرکز جوار دانشگاهی(t.m.c) در دانشگاه آزاد واحد فیروزآباد نموده تا بر اساس تقاضای دانشجویان آموزش‌های مورد نیازشان ارایه شود.

رئیس مرکز فنی و حرفه ای شهرستان فیروزآباد افزود: همچنین باتوجه به اهمیت مهارت آموزی از دوران نوجوانی طرح تابستانه مهارت ویژه افراد ۱۲ تا ۱۸ سال درتمام مراکز انجام می‌شود.

تقسیم کاراموزان مرکز فنی و حرفه ای

محمدی فرد با تقسیم کارآموزان فنی و حرفه ای به سه دسته کلی گفت: عده ای با هدف اشتغال جذب دوره ها می شوند و عده ای دیگر هدفشان تثبیت شغل فعلی ‌شان است.

وی در رابطه با دسته سوم از کار آموزان تصریح کرد: این افراد برای خودشکوفایی و افزایش مهارت ها خود جذب این دوره‌های آموزشی می‌شوند.

رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای شهرستان فیروزآباد درپایان گفت: در سال پیش به ۸۵۰ نفر کارآموز بیش از ۳۲۴ هزار نفر ساعت در بخش دولتی آموزش لازم ارائه شد.

مراکز فنی و حرفه ای مجهز تر از دانشگاه ها

 در بازدید از مرکز فنی و حرفه ای این شهرستان یکی از کارآموزان که فارغ التحصیل دانشگاهی بود و کارگاه تعمیر موتور سیکلت در گفت و گو با خبرنگار فارس، نحوه آشنایی اش با این مرکز اظهار داشت: با تجهیزات و امکانات موجود در مرکز فنی و حرفه ای اموزش و کار عملی در این مرکز تجربه کافی را در این رشته کسب و شانس بکار گیری در رشته مورد علاقه خودم بالا میبرد.

وی کیفیت دوره را به طور نسبی خوب ارزیابی کرد و افزود:‌ هم دوره ای های من در رشته فنی بیشتر از اینکه بخواهند استخدام شوند خودشان تمایل دارند  در بازار کار برای خود شغلی راه اندازی کنند.

یکی از کارآموزان کارگاه جوشکاری و لوله کشی گاز نیز با ابراز رضایت از این دوره گفت: ‌به این نیت برای آموزش آمدم تا بتوانم خودم کسب و کاری راه اندازی کنم.

کسب تجربه های عملی در دوره های مهارت آموزی

یکی از دانشجویان رشته کارشناسی ازار دقیق که در کلاس های این مرکز فنی و حرفه ای شرکت کرده بود می گوید: در اینجا به راحتی می توانیم با دستگاه ها کار کنیم و  و تجربه عملی کسب کنیم.

وی در پایان با بیان اینکه اکثر مهارت دیدگان این دوره جذب بازارکار می شوند، گفت: در دانشگاه بیشتر به مسائل تئوری پرداحته می شود که با شرکت در این گونه دوره ها می توانیم آموخته هایمان را عملیاتی کنیم.

این کاراموز افزود: شهرستان فیروزآباد با توجه به نزدیک بودن به منطقه پارس جنوبی موقعیت مناسبی برای اموزش نیروی انسانی و تامین نیروی کار دارد .

بازدید از مرکز در حالی پایان گرفت که اطمینان بافتیم وجود چنین مراکزی می تواند باعث حرکت به سوی بهره وری،  خود اشتغالی و توسعه با گام های جدیدتر ‌شود.

انتهای پیام/خ

منبع: فارس
شناسه خبر: 1420234

مهمترین اخبار ایران و جهان: