نیوز سیتی!
26 تیر 1402 - 11:40

برگزاری آئین فاخر «اذن عزا» در زاهدان

آئین فاخر «اذن عزا» در تالار فردوسی دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان به نقل از روابط عمومی تبلیغات اسلامی سیستان و بلوچستان، در آستانه فرارسیدن ایام عزای سید و سالار شهیدان آقا اباعبدالله الحسین علیه السلام، شامگاه یک شنبه، گردهمایی بزرگ ارکان هیئات، مادحین و مبلغین شهرستان زاهدان به عنوان «اذن عزا» در تالار فردوسی دانشگاه سیستان و بلوچستان، برگزار شد.

استاندار سیستان و بلوچستان در ادامه این آئین سنتی با بیان اینکه صحرای کربلا تبلور موضوع عشق و دلدادگی امام حسین (ع) به خدای متعال است، گفت: امام حسین (ع) فرمودند «آنچه در کربلا دیدیم چیزی جز زیبایی نبود»، این زیبایی در عاشقی خدا بود کربلا تفسیری از آیات الهی است.

محمد کرمی بیان کرد: در دعای عرفه امام حسین (ع) مدام به موضوع عاشقی خدا اشاره شده است و این مهم نشان می‌دهد این امام همام در اوج بندگی خدا به شهادت رسید.

وی با بیان اینکه سر امام حسین (ع) بر روی نیزه قرآن می‌خواند و این مهم یعنی اجرای فرمان الهی یعنی توجه به کلام قرآن، تاکید کرد: این حرکت نشان مس دهد امام حسین (ع) برای نجات بشریت آمده است، و هم اینک امام زمان (عج) هم همین راه امام که راه دلدادگی و عاشقی خدا است را طی می‌کند، یعنی برای نجات بشریت و اجرای فرمان الهی می‌آید.

این مقام عالی دولت در استان اظهار کرد: شما مداحان و مادحین رسالت خیلی مهم و سنگینی بر عهده دارید چرا که در ذهن‌ها تأثیرگذار هستید، هر کلامی بیان و هر نوحه و مدحی که قرائت می‌کنید این‌ها مهم است.

کرمی تاکید کرد: ماه محرم بهترین فرصت برای تبلیغ و تشریح عظمت امام حسین (ع) است.

*ایام محرم فرصتی برای تحکیم وحدت و اخوت اسلامی است

مدیرکل تبلیغات اسلامی سیستان و بلوچستان در ابتدای آئین برگزاری اذن عزا با اشاره به اینکه این آئین سنتی به نشانه اعلام آغاز ماه محرم و شروع ویژه برنامه‌های عزاداری ایام شهادت امام حسین (ع) است، گفت: عزاداری‌ها از مهم‌ترین سرمایه‌های ما در جامعه تشیع و جهان اسلام به شمار می‌روند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین مصطفی جهانشاهی با اشاره به برگزاری این آئین برای اولین بار در سیستان وبلوچستان، افزود: هرچه برای امام حسین (ع) تلاش کنیم و این اتفاق مهم یعنی عزاداری را مهم جلوه دهیم باز هم کم است.

وی ادامه داد: عزاداری امام حسین (ع) در استانی مانند سیستان و بلوچستان به دست شما مادحین و ذاکرین اهمیت دوچدانی نسبت به سایر نقاط کشور دارد، و از این حیث شکر گزاری مردم این خطه فهیم و با بصیرت هستند که برای عرض ارادت به امام حسین (ع) و اهل بیت ایشان با حساسیت و ریزبینی عمل می‌کنند.

این مقام مسئول اظهار کرد: مدال ارزشمند نوکری اباعبدالله الحسین (ع) بر روی سینه خادمین سیستانی و بلوچستانی به یادگار مانده است گواه این مطلب در اوج کرونا است که مراسمات عزای حسینی با بیشترین رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شد، امید که این عرصه همچنان حفظ شود.

جهانشاهی تاکید کرد: دشمن به دنبال شکاف اجتماعی است تا مردم را مقابل هم قرار دهد، محرم بهترین فرصت برای حفط اتحاد، وحدت و همدلی است باید این فرصت را غنیمت دانسته و حول محور امام حسین (ع) بایستیم.

*شور و شعور حسینی باید همراه هم باشد

مدرس حوزه و دانشگاه سیستان و بلوچستان در ادامه این آئین با بیان اینکه مراسم عزاداری فراگیرترین، پایدارترین و هویتی ترین شعائر مذهبی ما است، گفت: چنین مراسماتی پایه‌دار هستند چرا که از صدر اسلام تاکنون نه تنها از آنها کاسته نشده بلکه هر روز پررنگ‌تر و فراگیرتر شده‌اند.

حجت الاسلام والمسلمین حسینعلی رهدار افزود: برخی شعائری دارای نهاد شده‌اند مانند عزاداری که تبدیل به نهادی مانند هیئت شده است اینها بیشترین استبداد تمدنی را دارد.

وی ادامه داد: ضرورت دارد زبان مقام و زبان مقام شعائر را ارتقا دهیم یعنی نظم و محتوایی که در قالب‌های شعائر بیان می‌کنیم از نظر قالب و محتوا هماهنگ و زمان‌ساز باشند.

این مقام مسئول اظهار کرد: باید سقف کنش شعائری و منسکی از ظرفیت ملتی و امتی ارتقا پیدا کند، ما بر این باور هستیم که اسلام دینی جهانی است و باید فراگیر شود گزاره‌های اسلامی، مبانی و ارزش‌های اسلامی این ظرفیت را دارد که از حصار کوچک ملت‌ها به امت‌ها توسعه پیدا کنند.

وی گفت: شعائر باید حاوی مبانی و مقاصد شریعت باشند، از آنجایی که شعائر طریق حرکت ما هستند باید از اسلام ناب و افق دین برخوردار باشند.

این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: شعائر باید نتیجه شور و شعور باشد کار ویژه شعائر باید این باشد که شکاف شور و شعور را که در برخی از عُرف‌ها به وجود آمده پر کند.

به گفته وی، اهمیت شیعه و اسلام به این است که دین عقل و عقلانیت بوده، به ویژه مذهب شیعه به دلیل انتصاب به ائمه اهل بیت عصمت و طهارت (ع) از این عقل و عقلانیت بهره وافر برده است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین رهدار ادامه داد: شعائر باید جمع ظاهر و باطن باشد، مناسک دینی و شعائر ما باید امکان تفسیر و تعلیم داشته باشد مانند قرآن که ظاهر و باطنی دارد، شعائری که آن روی سکه قرآن هستند باید نسبتی با ظاهر و باطن داشته باشند یعنی ظاهر و باطن هیئت باید بتواند یک آورده و کار ویژه داشته باشد.

وی گفت: هر منسکی باید چکیده یک جامعه باشد یعنی به میزانی که مناسک حاوی محتوای جوامع هستند به همان میزان از اعتبار برخوردار بوده و پایه‌دار هستند استعداد تمدنی دارند.

این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه شعائر باید ظرفیت ایجاد وفاق ملی داشته و وحدت زا باشند، تاکید کرد: شعائر باید اصیل و روح قدسی داشته باشند.

شایان ذکر است: مشعل گردانی سادات، گروه سرود، پخش کلیپ، انداختن نمادین شال عزا، تجلیل از مداحان و میدان داران هیئتهای مذهبی، عزاداری و نوجه خوانی بحر طویل و غیره از جمله برنامه‌های این مراسم بود.

پایان پیام/75005

منبع: فارس
شناسه خبر: 1365566

مهمترین اخبار ایران و جهان: