نیوز سیتی!
06 دی 1402 - 09:20

استان اردبیل از کانون‌های اصلی گردشگری سلامت است

دبیر شورای راهبری گردشگری سلامت کشور گفت: با توجه به ظرفیت‌های موجود در استان اردبیل این منطقه یکی از قطب‌ها و کانون‌های اصلی گردشگری مبتنی بر آب‌های درمانی است.

دیاکو عباسی، دبیر شورای راهبری گردشگری سلامت کشور در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در اردبیل اظهار کرد: با توجه به پتانسیل‌های استان اردبیل در حوزه آب‌های معدنی و آب‌های گرم، نخستین سمینار بین‌المللی گردشگری سلامت با محوریت آب‌های گرم درمانی برگزار شد.

وی افزود: استان اردبیل یکی از قطب‌ها و کانون‌های اصلی گردشگری مبتنی بر آب‌های درمانی است، بنابراین ما پایلوت را برای برگزاری این رویداد برای اولین بار این استان قرار دادیم و کیفیت برگزاری سمینار و محل برگزاری، حضار و فعالین حوزه گردشگری بسیار خوب بود و ارزیابی بسیار خوبی نسبت به بقیه کارها داشتیم.

دبیر شورای راهبری گردشگری سلامت کشور تصریح کرد: استان اردبیل یکی از استان‌های بسیار مستعد برای بحث گردشگری سلامت به‌ویژه در حوزه تندرستی است، در حوزه پزشکی و درمانی هم توانمندی خاصی دارد ولی در حوزه گردشگری آب‌های درمانی و گردشگری تندرستی، طبیعت و درمانی، طب‌های جایگزین و مکمل می‌تواند برند خوبی باشد و در این حوزه مزیت‌های رقابتی خیلی خوبی وجود دارد و چنانچه بتواند با این برند پیش برود و پیشانی جمهوری اسلامی ایران در حوزه گردشگری آب‌های گرم و درمانی باشد می‌تواند به عنوان استان پایلوت برای این موضوع قرار بگیرد.

عباسی گفت: برای توسعه گردشگری سلامت در استان باید به مهم‌ترین عوامل در بحث اطلاع‌رسانی، بازاریابی و تبلیغات و بین‌المللی‌سازی محصولات و خدمات توجه کرد و اینکه ما بتوانیم به بازارهای هدف بین‌المللی، و بازارهای بالقوه و بالفعلی که داریم پل بزنیم.

وی ادامه‌ داد: ما بایستی در بحث آموزش، توانمندسازی مدیران سرمایه‌گذاری کنیم و زیرساخت‌های فکری، آموزشی را مهیا کنیم.

دبیر شورای راهبری گردشگری سلامت کشور گفت: ما بیشتر در بخش‌های نرم‌افزاری مشکل داریم و باید زیرساخت‌های بازاریابی، بازارسازی، آموزشی و توانمندسازی و تا حدی موضوعات تکنولوژیکی که در حوزه گردشگری سلامت مطرح هستند مانند‌ ای هلث، سلامت از راه دور، تله مدیسین مورد توجه قرار گیرند.

عباسی با بیان اینکه گردشگری سلامت طی این ۲ سال روند خوبی داشته است، افزود: گردشگری سلامت از نظر مدیریتی و ساختاری در نظام اداره گردشگری سلامت وضعیت خوبی پیدا کرده است؛ نقش بخش خصوصی پررنگ‌تر شده است و در سطح ملی دستگاه‌ها و وزارت‌خانه‌های متولی ارتباطات و تعاملات خوبی دارند و در سطح استانی کمیته‌های مشترک گردشگری سلامت شکل گرفته است.

دبیر شورای راهبری گردشگری سلامت کشور ادامه داد: ما امیدواریم افق ۲ سال آینده روند رو به رشد گردشگری را هم‌چنان داشته باشیم و دنبال این هستیم به بازارهای جدید حوزه CIS، کشورهای‌ تاجیکستان، قرقیزستان، قزاقستان، روسیه و تا حد زیادی هم به کشورهای توسعه یافته‌تر اروپایی ورود کنیم.

وی با بیان اینکه اقدامات زیرساختی و اجرای پروژه‌ها و مشارکت بخش خصوصی در گردشگری سلامت استان اردبیل به خوبی انجام شده است، افزود: ما باید به سمت بین‌المللی شدن پیش برویم؛ تنوع در ارائه خدمات بسیار شود و خلاقیت و نوآوری باید نقش پررنگ‌تری در طراحی محصول گردشگری سلامت داشته باشد.

عباسی گفت: محصولات گردشگری سلامت باید تبدیل به ارزش افزوده اقتصادی شوند. هنر ما این‌است که با خلاقیت و نوآوری بتوانیم یک مقصد رقابت‌مند و در عین حال در بلند مدت قابلیت پایداری را حفظ کنیم و به این ظرفیت‌ها و منابعی که داریم لطمه نزنیم.

پایان پیام/۳۸۸۶/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1617366

مهمترین اخبار ایران و جهان: