نیوز سیتی!
21 آذر 1402 - 01:07

نگاه متفاوت نمایندگان مجلس به روایت سینمایی نفوذ در اوایل انقلاب

فیلم سینمایی سیاسی «ضد» روایتگر نفوذ در اوایل انقلاب است، فیلمی که از منظر نمایندگان مجلس تعریف متفاوتی دارد.

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس، با گذشت بیش از چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی، همچنان رویدادهای پُررنگی در تاریخ معاصر انقلاب اسلامی وجود دارد که تصویری از آن بر پرده سینما نقش نبسته است. یکی از این رویدادهای مهم و چه بسا سرنوشت‌ساز، حادثه انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی در هفتم تیرماه بود که منجر به کشته شدن ۷۴ نفر از اعضای حزب شد.

سال ۱۴۰۰ بود که فیلمسازی جوان در دومین تجربه کارگردانی خود تصمیم گرفت نخسین اثر سینمایی را در بستر حادثه انفجار دفتر حزب به تصویر بکشد. این اثر «ضد» نام دارد که به تهیه‌کنندگی محمدرضا شفیعی با شعار «زندگی بی‌عشق، مردگی است ...» از ۱۵ آذرماه اکران خود را در سینماهای سراسر کشور آغاز کرده است. این اثر، محصول سازمان سینمایی سوره، به قلم حسین تراب‌نژاد که تریلر سیاسی-عاشقانه است، قصه خود را در بستری ملتهب از زمستان سال ۵۹ تا تابستان سال ۶۰ روایت می‌کند.

یکی از نقاط قوت اثر این است که فیلمنامه‌نویس آن تلاش داشته در طول داستان با نگاهی جدی به روابط درون سازمان مجاهدین، هویت واقعی و چهره بدون نقاب این سازمان را و امتداد خط نفوذ آن‌ها را در ساختار حاکمیت برای مخاطبان به نمایش بگذارد.

همزمان با گذشت یک هفته از اکران این اثر، نظر معاون امور مجلس رییس جمهور سیزدهم و چهار نماینده مجلس را درباره این اثر جویا شدیم که در ادامه این گزارش می‌خوانید.

نمایش چهره پلید منافقان در «ضد»

سیدمحمد حسینی معاون امور مجلس رییس دولت سیزدهم با اشاره به اینکه فیلم سینمایی «ضد» که به حادثه تلخ هفتم تیرماه می‌پردازد، بخشی از مطالبه رهبری را که می‌گفتند هنرمندان باید به شخصیت شهید بهشتی در فیلم و سریال بپردازند، بود، گفت: این اثر علاوه بر به تصویر کشیدن بخشی از منش و رفتار شهید بهشتی و همچنین شهادت ایشان، چهره پلید منافقان را به درستی به تصویر کشید و باید سازندگان این اثر را تحسین کرد.

وی ادامه داد: منافقان که خود را مجاهد فی سبیل الله معرفی می‌کردند اما به چه وضعیتی افتادند که ابرار و نیکان را به شهادت رساندند. این اثر نشان داد سازمان مخوف و پیچیده‌ مجاهدین خلق چگونه آدم‌ها را وادار به انجام هرکاری می‌کردند و هرکسی هم تخطی می‌کرد، حذف می‌شد.

نماینده سابق مجلس در پایان خاطرنشان کرد: عظمت امام خمینی (ره) و انقلاب باعث شد از چالش‌های سخت عبور کنیم. ناگفته نماند که تماشای این اثر برای نسل جوان که این صحنه را ندیده است، نمی‌داند در اوایل پیروزی انقلاب چه اتفاقاتی افتاده است و ما چه حوادث سخت و ناگواری را پشت سر بگذاریم، توصیه می‌شود.

«ضد» باید زودتر از اینها ساخته می‌شد

مرتضی آقاطهرانی؛ نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم و رییس کمیسیون فرهنگی با بیان اینکه فیلم سینمایی «ضد» باید زودتر از این‌ها ساخته می‌شد چراکه به عمق ماهیت اعضای سازمان مجاهدین خلق می‌پردازد، بیان کرد: این اثر نشان داد دروغ و نفاق آن قدر زشت و پلید است که قول و قرار، فرهنگ، روابط اجتماعی و انسانی و... باقی نمی‌گذارد و همه زیر سوال می‌رود.  این اثر به خوبی توانسته است که این پیام را القا کند.

وی خاطرنشان کرد: این اثر به درستی نشان داد که سازمان مجاهدین خلق در اشکال مختلف می‌تواند باعث نابودی نسل جدید می‌شود چراکه رحمی به زن و مرد و حتی کودک به دنیا نیامده نیز ندارد. فقط ای کاش شهید بهشتی و نقشی که در جامعه داشت بیشتر نشان داده و پرداخته می‌شد.  

«ضد» مانع تطهیر چهره منافقان می‌شود

امیرحسین بانکی‌پور نماینده مردم اصفهان در مجلس یازدهم با اشاره به اینکه وقایع سال 59 و 60 که مرتبط با ریاست جمهوری بنی صدر و شهادت شهید بهشتی و... است، مورد غفلت سینما قرار گرفته اما خوشبختانه در سال‌های اخیر سینما به آن توجه شده است، بیان کرد: نمونه آن فیلم سینمایی «ضد» است که کار ارزشمندی‌ست؛ به ویژه که این روزها منافقان مشغول تطهیر خود هستند و جنگ جدیدی راه انداختند.

وی ادامه داد: این اثر تلاش کرده است چهره کثیف، پلید، غیرانسانی و داعش‌گونه منافقان را به درستی به تصویر کشیده بود. در نگاه این افراد، خانواده و محبت و عشق معنا ندارد و ارزشی برای انسان قائل نیستند. اسم سازمان آن‌ها مجاهدین خلق ست اما ماهیت ضدخَلقی داشتند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس یازدهم خاطرنشان کرد: در این فیلم، گوشه‌ای از منش و رفتار شهید بهشتی و نگاه انسانی ایشان به خوبی ترسیم شده بود. این اثر در عین حال که سوژه خوبی بود اما انتظار این بود که فیلمنامه قوی‌تری داشته باشد و بیشتر به شخصیت شهید بهشتی بپردازد. ساخت این فیلم توسط سازمان سینمایی سوره حوزه هنری اتفاق خوبی بود و تماشای آن برای همه افراد جامعه لازم و ضروری است.

«ضد» یادآور التهابات اوایل سال 60 است

زهره سادات لاجوردی؛ نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم و عضو شورای مرکزی جبهه پایداری با بیان اینکه فیلم سینمایی «ضد» یادآور روزهای تلخ سال 60 و فجایع رخ داده توسط سازمان مجاهدین خلق است، مطرح کرد: این اثر به درستی ماهیت و خوی پلید افراد سازمان را به تصویر کشیده البته جنایات منافقین بیش از اینها بود و این فیلم بخشی را به تصویر کشید.

وی ادامه داد: در ابتدای دهه 60 روزهایی بود که بیش از 30 ترور در تهران انجام می‌شد و مردم در کوچه و خیابان در امان نبود. منافقان به خیال خام خود می‌خواستند جمهوری اسلامی را از بین ببرند اما روز به روز و سال به سال متوجه شدند اینها خوابی بیش نبود و ثمره خون شهیدان که به پای انقلاب ریخته شد، باعث تنومندتر شدن نهال انقلاب اسلامی شد.

این نماینده مجلس در پایان خاطرنشان کرد: نفوذی‌ها از همان ابتدای انقلاب  در نظلم رخنه کرده و خسارت‌هایی را به بار آورده بودند. ناگفته نماند که بحث نفوذ همچنان جدی است و باید دقت داشته باشیم که این مساله دوباره به ما لطمه نزند. فیلم‌هایی شبیه «ضد» نیز باید بیشتر ساخته شود تا ماهیت پلید منافقان را به مردم نشان دهد.

تصویر نفاق روی پرده سینماها

علی خضریان نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم با بیان اینکه یکی از نقاط قوت فیلم سینمایی «ضد» این بود که بعد از سال‌ها توانست به درستی واژه نفاق و معنا و مفهوم آن را که برآمده از نفوذ جریان سازمان مجاهدین در درونه بدنه تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز سیاسی کشور بود، در سینما به نمایش بگذارد، مطرح کرد: نقطه برجسته این اثر ضدیت این فرقه تروریستی با رویکردهای انسانی است؛ به معنای اینکه هر آنچه بدنه تشکیلات غیردینی و تروریستی دارد آن را دیکته و اجرا می‌کند تا اینکه فرد را در مقابل عشق دیرینه خود قرار می دهد.

وی خاطرنشان کرد: عمل ضدانسانی که در این فیلم شاهد آن هستیم، نماد ضدیت تشکیلاتی است که بر مبنا و پایه یک حلقه مرکزی سازمانی در نگاه رفتارهای ایدئولوژی غیردینی حاکم شده است. این اثر به درستی این مساله را به نمایش گذاشت.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1601866

مهمترین اخبار ایران و جهان: