پنج دستگاه نظارتی بر کیفیت نانواییها نظارت دارند ولی انگار با وجود نظارتهای آنها هنوز کیفیت مورد نظر ایجاد نشده و باید دید آیا کمکاری از این دستگاهها بوده است یا تخلف از سمت نانواییها صورت میگیرد!
خبرگزاری فارس- خراسانجنوبی؛ نان قوت غالب مردم را تشکیل میدهد و بدون آن سفره مردم خالی است لذا تهیه و تأمین آرد برای پخت نان یکی از موارد مهم و ضروری است که در گذشته با سختی بسیار روبرو بوده است.
خبرگزاری فارس- خراسانجنوبی؛خبرگزاری فارس- خراسانجنوبی؛آسیابهای بادی و آبی گندمهای مردم را با کیفیت بسیار خوب به آرد تبدیل میکردند چراکه سبوس گندم در آن وجود داشت که برای سلامتی مفید است و در دستگاههای آسیاب صنعتی این مورد رعایت نمیشود و سبوس گندم گرفته میشود که ارزش غذایی نان را پایین میآورد لذا نانهای سنتی به مراتب مشتریان بیشتری از نانهای صنعتی دارند.
با ورود کرونا به کشور و به ویژه در خراسانجنوبی مردم برای مراقبت از خود، بیشتر خودشان به پخت نان روی آوردند و صفهای نانوایی کمتر شد ولی اکنون وقتی در شهر بیرجند حرکت کنی متوجه صفهای طولانی نانواییها میشوی که افراد باید ساعات زیادی را برای خرید نان وقت بگذارند.
کیفیت نان خوب نیست
کیفیت نان خوب نیستکیفیت نان خوب نیستبا برداشتن ارز ترجیحی و اجرای طرح مردمیسازی توزیع عادلانه یارانهها قیمت هر کیسه آرد به شدت افزایش پیدا کرد و مردم دیگر توانایی خرید آرد را ندارند تا خود به تهیه نان مورد نیاز خود بپردازند و شاید یکی از دلایل طولانی شدن صفها را بتوان این دلیل عنوان کرد.
از طرفی کیفیت نان از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست و این امر مردم را بسیار نگران و ناراحت کرده است چراکه بخش قابل توجهی از نان خریداری شده را باید دور بریزند و این مورد وجه دینی خوبی ندارد.
پنج دستگاه نظارتی بر کیفیت نانواییها نظارت دارند ولی انگار با وجود نظارتهای آنها هنوز کیفیت مورد نظر ایجاد نشده و باید دید آیا کمکاری از این دستگاهها بوده است یا تخلف از سمت نانواییها صورت میگیرد. نان بیشترین سهم را در سفره مردم دارد و انتظار میرود نانواییها بهترین خدمات را به مردم بدهند
یکی از شهروندان بیرجندی در گفتوگو با فارس، گفت: بحث عدم نظارت بر نانواییها معضل جدی جامعه است مشکلات بیشتر از آن است که به نظر میرسد.
قاچاق آرد از نانواییها!
قاچاق آرد از نانواییها!قاچاق آرد از نانواییها!وی با بیان اینکه قاچاق آرد از خود نانواییها انجام میشود، تصریح کرد: در این مورد اگر نظارت وجود داشت نانواییها به راحتی آرد را به فروش نمیرساندند.
این شهروند بیرجندی با بیان اینکه در یک نانوایی آرد به فروش میرسید و به دستگاه مسئول گزارش داده شد، یادآور شد: مقام مسئول بیان داشت آنقدر را باید بفروشند چراکه برای آنها صرف ندارد و وقتی دیدگاه یک مسئول این باشد راه به جایی نمیبریم.
وی با بیان اینکه نظارت در شهر بیرجند خیلی کم است، ادامه داد: در بحث نانواییها به ۳۰ تا ۴۰ سال پیش برگشتیم و صفهای نانوایی دارند طویل میشوند و ساعت پخت و میزان پخت آرد کم شده است.
این شهروند از عدم نظارت مسئولان بر نانواییها به شدت گلایه کرد و افزود: متأسفانه در برخی از نانواییها نان بیکیفیت تولید میشود و این نان را برای خوراک دام به فروش میرسانند.
نانهایی که ضایعات میشوند
نانهایی که ضایعات میشوندنانهایی که ضایعات میشوندوی با بیان اینکه در گذشته شورای آرد و نان بر نانواییها نظارت داشت، خاطرنشان کرد: اکنون نظارت بر عهده چند ارگان قرار گرفته که قصور در این زمینه را روی گردن دیگری قرار میدهند.
یکی از شهروندان فردوسی نیز در گفتوگو با فارس وضعیت پخت نان در فردوس را بسیار بد دانست و گفت: نان از کیفیت خوبی برخوردار نیست و تنها وسط نان قابل خوردن است و بخش قابل توجهی از آن باید به عنوان ضایعات دور ریخته شود.
وی با اشاره به وضعیت اقتصادی جامعه، یادآور شد: در این شرایط که گرانی بیداد میکند نباید نان از این کیفیت برخوردار باشد، یک کارگر ساده با حقوق اندک چگونه میتواند خرج زندگی خود را تأمین کند که هنوز نان را نیز به ضایعات تبدیل کند و هزینه گزافی را متحمل شود.
این شهروند فردوسی با بیان اینکه اکنون نان کیلویی میدهند، افزود: با این شرایط نان سفید دست مردم میدهند و وقتی مردم درخواست برشته شدن نان را دارند باید ۵۰۰ تومان گرانتر بدهند.
وی با بیان اینکه نظارتها کم شده است، اضافه کرد: اگر نظارتها به جا و به موقع صورت گیرد نانواییها نمیتوانند نان بیکیفیت را به دست مردم بدهند.
نظارت کامل بر تولید آرد وجود دارد!
نظارت کامل بر تولید آرد وجود دارد!نظارت کامل بر تولید آرد وجود دارد!«احمد بیکس» معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی جهاد کشاورزی خراسانجنوبی در گفتوگو با خبرنگار فارس، اظهار داشت: کیفیت نان بسیار مهم است و ۸۰ درصد کالری و ۶۰ درصد انرژی بدن را تأمین میکند.
وی با بیان اینکه پنج دستگاه متولی بر نظارت هستند، تصریح کرد: این دستگاهها تمهیداتی را برای بهبود وضعیت کار در نانواییها میاندیشند.
معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی جهاد کشاورزی خراسانجنوبی با بیان اینکه تولید نان مبنای کار ما است و از مزرعه گندم را ما تولید میکنیم، یادآور شد: نظارت کامل برای تولید گندم مرغوب که دارای ارزش غذایی بالا باشد، وجود دارد.
بیکس با بیان اینکه محوریت گندم در وزارتخانه جایگاه خاصی دارد، ادامه داد: میزان کمبود گندم را به صورت وارداتی جبران میکنیم و بر روی آن نیز نظارت وجود دارد و همچنین کیفیت و سلامت در محصولات را در نظر میگیریم و بعد کمیت را مدنظر داریم.
وی با اشاره به تصمیمی که گرفته شده در راستای مردمیسازی یارانهها، اضافه کرد: یکی از هدفهای این طرح رفتن به سمت کیفیت نان است.
پخت نان از ابتدا تا انتها کنترل میشود
پخت نان از ابتدا تا انتها کنترل میشودپخت نان از ابتدا تا انتها کنترل میشودمعاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی جهاد کشاورزی خراسانجنوبی با بیان اینکه نظارتها به صورت ویژه صورت میگیرد، متذکر شد: بازرسین سازمان صمت، تعزیرات و گروههای ویژه به صورت روزانه تلاش و عملکرد نانواییهای استان را بررسی و اول بر کیفیت و بعد کمیت نظارت کامل دارند.
بیکس با بیان اینکه در نانوایی عوامل تشکیلدهنده مختلفی در کیفیت نان مؤثر است، گفت: نیروی انسانی خیلی مؤثر است و شاطر از نظر بهداشتی و تخصصی باید کنترل شود و همچنین مواد نمک مخمر را کنترل میکنیم تا به اندازه کافی باشد.
وی با بیان اینکه سامانه ۱۲۴ آماده دریافت اعتراض مردمی است، ادامه داد: نیروی ما در کنار سازمان صمت مستقر است و گشتهای مشترک در شهرستانها و مرکز استان فعال هستند.
«حسین حسنپور» مدیرکل تعزیزات حکومتی خراسانجنوبی نیز در گفتوگو با فارس، اظهار داشت: اداره کل تعزیرات به عنوان آخرین زنجیره مدیریت تنظیم بازار به عنوان رسیدگی و اجرای احکام فعالیت میکند.
ورود ۱۷۳ فقره پرونده به تعزیرات حکومتی
ورود ۱۷۳ فقره پرونده به تعزیرات حکومتیورود ۱۷۳ فقره پرونده به تعزیرات حکومتیوی با بیان اینکه نظارت با اداره تعزیرات نیست، تصریح کرد: حوزه فعالیت ما رسیدگی و اجرای احکام پروندههای متشکله در حوزههای مختلف است و آرد و نان هم از جمله مواردی است که اداره کل تعزیرات به آن رسیدگی میکند.
مدیرکل تعزیزات حکومتی خراسانجنوبی با بیان اینکه ما از ابتدای امسال تاکنون ۱۷۳ فقره ورودی پرونده داشتیم، ادامه داد: با نظارت سازمان صمت، اتاق اصناف، جهاد کشاورزی، سازمان غله و نیروی انتظامی کشفیاتی داشتند.
حسینپور با بیان اینکه برخی از نانواییها خودسرانه اقدام به تعطیلی میکنند، خاطرنشان کرد: اگر موارد تخلف دیده شد با ۱۳۵ تماس بگیرید.
انتهای پیام/۶۹۰۷۱/ب
شناسه خبر: 373566