نیوز سیتی!
02 اسفند 1402 - 12:12

نظری: منتقدان "روزنه‌گشایی" هیچ راه‌حلی ایجابی برای مشکلات ندارند/ هدف ما حضور در مجلس برای تغییر وضع موجود است

عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی با بیان اینکه وجود نگاه‌های متفاوت در جریان اصلاحات باید به رسمیت شناخته شود، گفت: ای کاش منتقدین بیانیه روزنه گشایی، پیشنهاد ایجابی خود را هم برای برون‌رفت از وضعیت فعلی ارائه می‌کردند.

حجت‌ نظری عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی و از امضاکنندگان بیانیه موسوم به "روزنه‌گشایی" در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری تسنیم، با اشاره به انتشار بیانیه‌ 110 نفر از چهره‌های سیاسی و رسانه‌ای اصلاح‌طلب مبنی بر لزوم حضور فعالانه در عرصه انتخابات گفت: هیچ انسانی برای اینکه کار عبث انجام بدهد، اقدامی را شروع نمی‌کند و اگر اقدامی را انجام می‌دهد به طور طبیعی محاسباتی را پیش‌بینی کرده که این اقدام قرار است منتج به یک نتیجه‌ای در عالم واقع شود. 

 

وی افزود: اینکه گفته شود امضاکنندگان این بیانیه هیچ هدفی از انتشار آن دنبال نمی‌کردند از اساس مردود است چراکه ما معتقدیم از قِبَل فعالیت‌های اینچنینی می‌توان اقداماتی ولو محدود یا در فواصل زمانی بلند مدت انجام داد که منجر به تغییرات مثبتی در جهت منافع ملی شود.

عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی خاطرنشان کرد: عمده تفاوت موافقان و مخالفان حضور فعالانه در عرصه‌های سیاسی در درون جریان اصلاحات در این است که ما برخلاف دوستان‌مان معتقدیم هیچ اقدامی را نمی‌توان پیش‌گویی کرد و گفت که حتماً اهداف و اراده ما را محقق خواهد کرد. ما بر اساس واقعیت‌های موجود و سابقه ذهنی که داشتیم مسیری را پیشنهاد کردیم که امکان گشایش روزنه‌هایی را ایجاد کند. 

نظری گفت:‌ ما در توصیف وضع موجود چندان تفاوتی با دوستان‌مان نداریم و عمده تفاوت ما در  تشخیص و انتخاب راه حل  است. لااقل اقدام ما از این جنبه باید مورد توجه قرار گیرد که برای برون‌رفت وضعیت راه حل عملی پیشنهاد دادیم. ای‌کاش دوستانی که در توصیف وضع موجود و بیان شرایط با ما تقریباً هم‌راستا هستند، پیشنهاد ایجابی خود را هم برای برون‌رفت از وضعیت فعلی ارائه می‌کردند. 

عضو سابق شورای شهر تهران در واکنش به منتقدان بیانیه 110 نفر که معتقدند "بیانیه روزنه‌گشایی و حضور فعالانه اصلاح‌طلبان در انتخابات پیش رو بی‌اعتمادی بدنه اجتماعی حامی جریان اصلاحات را تشدید می‌کند"  گفت: من واقعاً نمی‌دانم این اظهارنظرات بر چه اساسی گفته می‌شود چرا که ما نمی‌توانیم از جانب مردم حرف بزنیم. آنچه که مسلم است اینکه مردم با هیچ جریانی عقد اخوت نبستند و به هیچ کس چک سفید امضا نداده‌اند و اگر شرایط زندگی عادی برای آحاد جامعه بهتر شود طبیعتاً منجر به افزایش اعتماد آنها خواهد شد. 

وی افزود: ما تلاش می‌کنیم راهی که طی می‌کنیم شرایطی را برای مردم رقم بزند که کمی اوضاع اقتصادی آنها بهتر شود. اگر بتوانیم بر اساس اقداماتی که انجام می‌دهیم کرسی‌هایی را در مجلس کسب کنیم و از طریق این کرسی‌ها تغییر ریلی را ایجاد کنیم، این کار می‌تواند منجر به افزایش اعتماد عمومی هم بشود. 

نظری تصریح کرد:  سوابق و رویه آقای خاتمی نشان می‌دهد که از هر گونه فرصت به وجود آمده در درون چارچوب نظام برای ایجاد تغییر و پیاده‌سازی گفتمان اصلاحات بهره می‌گیرند. مشابه این موضوع رای ایشان در سال 90 در شهرستان دماوند است. اتفاقاً خیلی از کسانی که امروز به بیانیه 110 منتقد هستند آن روزها هم به آقای خاتمی انتقاد داشتند که چرا چنین کاری را انجام داده است اما در ادامه دیدیم که همین کنش آقای خاتمی اتفاقاً موجب گشایش‌هایی در انتخابات‌های 92، 94 و 96 شد. بنابراین نظر ما این است که رویه ایشان خلاف رویه امضا کنندگان بیانیه 110 نفر نبود.

عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی در واکنش به اظهارات اخیر محسن آرمین که گفته است "رویه‌ای که از طرف بخش اقلیت جریان اصلاحات دنبال می‌شود در نهایت منجربه ایجاد انشقاق در بدنه این جریان خواهد شد" خاطرنشان کرد: من فارغ از اظهارات آقای آرمین می‌خواهم بگویم که وجود نگاه‌های متفاوت در درون یک جریان اصلاً اتفاق عجیب و حتی  مذمومی نیست.

وی ادامه داد: همین الان ما شاهد وجود ائتلاف‌های متعدد در جریان اصولگرا هستیم که این ائتلاف‌ها بعضاً مواردی را نسبت به هم نیز مطرح می‌کنند. بنابراین اختلافات در اردوگاه رقیب هم وجود دارد و نمی‌توان گفت که نگاه‌های متفاوت در یک جریان واجد اشکال است.  وجود تشتت و نگاه‌های متفاوت نه‌تنها ایرادی ندارد بلکه ما باید به آن به دید فرصت نگاه کنیم و فارغ از اینکه انشقاقی بشود یا نشود ما باید از وجود نگاه‌های متفاوت در جریان‌های سیاسی دفاع کنیم و آن را به رسمیت بشناسیم. 

انتهای پیام/

منبع: تسنیم
شناسه خبر: 1674166

مهمترین اخبار ایران و جهان: