نیوز سیتی!
07 تیر 1402 - 11:34

اولین میز کشور ترکیه در ارومیه برگزار شد

استاندار آذربایجان‌غربی گفت: باید با قدرت و سرعت به سمت روان‌سازی مبادلات با کشور ترکیه حرکت کنیم.

به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، محمد صادق معتمدیان استاندار آذربایجان‌غربی اولین میز کشوری ایران و ترکیه با اشاره به اینکه ما تنها استان دارای مرز مشترک با ترکیه هستیم، اظهار داشت: باید با قدرت و سرعت به سمت روان‌سازی مبادلات با این کشور حرکت کنیم که ساماندهی مرز‌ها مهمترین گام در این بخش است.

معتمدیان در جلسه میز کشوری ترکیه در ارومیه افزود: نقش آفرینی آذربایجان غربی با توجه به زیرساخت‌ها و وجود مرز طولانی افزایش می‌یابد که در این خصوص، اقداماتی هم صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه ترکیه جایگاه سوم تجارت ایران را دارد، اظهار کرد: باید برای ارتقای سهم این کشور در حوزه تجارت بویژه صادرات، زمینه ارتقای سهم استان در حوزه تصمیم‌گیری‌های تجاری در مرز‌ها بیشتر فراهم شود.

استاندار آذربایجان‌غربی در خصوص زیرساخت‌های توسعه استان ادامه داد: بیش از ۲۵ درصد از پایانه‌های مرزی کشور در این استان وجود دارد، زیرساخت‌های تجاری استان ما تاریخی است و علاوه بر وجود مرز بازرگان که از بزرگترین مرز‌های کشور است، ۹ گمرک دیگر هم داریم.

معتمدیان درخصوص مشکلات مرز‌های آذربایجان‌غربی گفت: مسیر نامناسب در مرز‌های مختلف بویژه بازرگان، مشکلات مربوط به حوزه حمل و نقل ریلی و نبود زیرساخت‌های حمل و نقل، نداشتن قدرت رقابت برای تولیدکنندگان استان به دلیل بالا بودن قیمت تمام شده و کرایه، تمرکزگرایی و تصمیم‌گیری در خصوص حوزه‌های تجاری مرز در مرکز از جمله این مشکلات است.

وی اضافه کرد: البته ما بدنبال چهار بانده کردن همه مسیر‌های منتهی به پایانه‌های مرزی در آذربایجان‌غربی هستیم که در این خصوص مسیر منتهی به مرز سرو در ارومیه به اتمام رسیده و زیربار ترافیک رفته است.

معتمدیان یادآور شد: در مسیر‌های بازرگان، رازی و تمرچین هم اقدامات لازم صورت گرفته و سعی داریم تا پایان این دولت، این مسیر‌ها هم ساماندهی شده و چهاربانده شود.

استاندار آذربایجان‌غربی تاکید کرد: ما باید به سمت روان سازی مبادلات حرکت و توجه داشته باشیم که با ساماندهی مرز‌ها بسیاری از مسایل حل می‌شود.

معتمدیان با اشاره به تجربه خوب در حوزه تسهیل مراودات با اقلیم کردستان عراق گفت: سال گذشته بیش از یک میلیارد دلار صادرات به این منطقه از مرز تمرچین داشتیم که بیشتر از صادرات ما به ۲۷ کشور اروپایی است.

مدیرکل غرب آسیای سازمان توسعه تجارت کشور نیز در این جلسه با اشاره به اینکه این سازمان روی کشور‌های همسایه تمرکز قابل توجهی دارد، گفت: جایگاه ترکیه در این حوزه بسیار ویژه است.

فرزاد پیلتن افزود: ما با اکثر کشور‌های همسایه تراز تجاری نداریم، ولی با ترکیه این تراز وجود دارد و همین امر زمینه ساز بهبود تجارت به شمار می‌رود.

وی اضافه کرد: در حال حاضر ۱۴ درصد صادرات ایران به ترکیه است و این کشور از شرکای تجاری مهم ما به شمار می‌رود.

مدیرکل غرب آسیای سازمان توسعه تجارت ادامه داد: متوازن شدن تجارت با ترکیه، زمینه را برای همکاری بیشتر ایجاد کرده و استان‌های مرزی هم در این خصوص اهمیت بسیار زیادی دارند.

پیلتن اظهار کرد: سازمان توسعه تجارت روی ظرفیت استان‌ها تمرکز کرده و در همین راستا میز کشوری سازمان توسعه تجارت ایران را در آذربایجان‌غربی برگزار کردیم.

وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای رفع مشکلات تجاری به‌ویژه در مرز‌ها گفت: این امر می‌تواند در رفع مشکلات بسیار اثرگذار باشد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی نیز در این جلسه با اشاره به اهمیت توسعه تجارت با ترکیه گفت: استان آذربایجان غربی در صادرات غیرگازی به ترکیه، رتبه اول را دارد و این امر، نشان دهنده نقش بسیار مهم استان است.

عبدالحمید سرتیپی تاکید کرد: دنبال تعمیق همکاری‌ها، رفتن به سمت کالا‌های با ارزش افزوده بالاتر و زمینه سازی برای تولید مشترک با استفاده از ظرفیت‌های دو طرف بین ایران و ترکیه هستیم.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر میزان تجارت ایران و ترکیه حدود ۱۳.۵ میلیارد دلار است که از این میزان حدود ۷.۵ میلیارد دلار صادرات ایران است البته بخشی از این صادرات را گاز تشکیل می‌دهد.

مدیرکل صمت آذربایجان غربی تصریح کرد: هدف گذاری انجام شده در این خصوص ۳۰ میلیارد دلار است که هنوز در تجارت با کشور ترکیه به این رقم دست پیدا نکردیم و باید برای رسیدن به این مهم همه مدیران اهتمام ویژه داشته باشند.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1314922

مهمترین اخبار ایران و جهان: