نیوز سیتی!
06 شهریور 1402 - 15:11

انتقاد حداد عادل از چالش جوان‌گرایی احزاب

جوان‌گرایی یا پوست‌اندازی در تشکیلات حزبی؛ موضوعی مهم اما درعین‌حال مغفول مانده است! اینکه چرا احزاب و تشکیلات سیاسی این مهم را نتوانسته‌اند محقق کنند شاید جای سؤال باشد، اما عجیب نیست؛ چراکه فارغ از اتفاق‌ها و انتصاب‌هایی که از شهریور 1400 رقم خورده، عموما همیشه احزاب بیرون از گود مانده‌اند، هم در نظام تصمیم‌گیری هم در نظام سیاست‌گذاری.

فارس‌پلاس؛ دیگر رسانه‌ها - صبح نو نوشت: رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی که ذیل شورای با مدیریت وی، جوانان بسیاری توانستند در پارلمان‌های ملی و محلی جذب شده و مسئولیت‌های مختلف اجرایی را به عهده بگیرند، روز گذشته از اینکه احزاب نتوانسته‌اند جوان‌گرایی کنند به‌شدت انتقاد کرد.

غلامعلی حدادعادل که در نشست ماهانه جامعه اسلامی مهندسین سخنرانی می‌کرد، گفت: «تشکل‌های سیاسی ما پیر شده‌اند و نتوانسته‌ایم جوان‌گرایی کنیم؛ با وجود اینکه منطق انقلاب روشن است و با این منطق می‌توان جوانان را جذب کرد؛ اما زیرساخت‌های صحیح را ایجاد نکرده‌ایم.»

وقتی سخن از جوان‌گرایی در احزاب می‌شود، تصویری از حزب جمهوری اسلامی به دبیرکلی شهید آیت‌الله سید محمد حسینی بهشتی در اذهان تداعی می‌شود که گرداگرد او را جوانان احاطه کرده بودند. جوانانی نظیر، شهید حسن آیت، محمدجواد باهنر و سید اسدالله لاجوردی که بعدها توانستند در اداره و مدیریت کشور نقش بسزایی از خود به نمایش بگذارند.

پشت‌پای احزاب به جوان‌گرایی

البته این موضوع مربوط به زمان حاضر نیست و جریان خاصی را نیز در بر نمی‌گیرد. مثلا همین دو سال پیش بود که «غلامعلی رجایی»، چهره سیاسی اصلاح‌طلب در رابطه با عدم وجود سیاست جوان‌گرایی در جریان اصلاحات و لجاجت بزرگان این جریان بر سر صندلی‌ها، گفت که آسیب لجاجت با جوان‌گرایی در هر دو جناح مشترک است. 

اگر بخواهیم به این موضوع، پلاکارد دو جریان سیاسی کشور را بچسبانیم و شماره بدهیم از جمله مواردی است که در هر دو مشترک است.

وی در آن زمان معتقد بود همه کسانی که در هیأت‌های جناح اصولگرایی هستند، بالای ۶۵ تا ۷۰ سال سن دارند، به‌عنوان مثال آقای عسگراولادی و مرحوم حبیبی با فوت از مسئولیت کنار رفتند و این موضوع متأسفانه حتی در احزاب جدیدی که به نام جوانان ساخته شد، شایع است و در اصلاح‌طلبان هم همین‌طور است.

حداد عادل در بخش دیگری از سخنانش در نشست ماهانه جامعه اسلامی مهندسین با تأکید بر اینکه در انتخابات اسفندماه هم به‌دنبال افزایش مشارکت و هم به‌دنبال تشکیل مجلس انقلابی و کارآمد هستیم، گفت که تلاش می‌کنیم نیروهای مؤمن، متعهد، متخصص، عاقل و خردمند را به مجلس بفرستیم. موضوعی که در زمان حاضر از دوره پیش ضروری‌تر است و استمرار ریل‌گذاری تقنینی را تضمین می‌کند.

اهمیت سهم جوانان در لیست‌های انتخاباتی

رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی در حالی بر تشکیل مجلس انقلابی و کارآمد تأکید کرد که امیرابراهیم رسولی، سخنگوی شورای ائتلاف چندی پیش از تشکیل کارگروه ارزیابی نمایندگان مجلس در شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی خبر داده بود.

رسولی گفته بود که کارگروهی تحت عنوان ارزیابی و نظارت عملکرد نمایندگان در شورای ائتلاف تشکیل داده‌ایم که شامل افراد حقیقی و حقوقی است. شاید به‌نوعی اولین‌بار است، یادم نمی‌آید در هیچ‌کدام از جریان‌ها چنین اقدامی انجام شده باشد. مهم‌ترین وظیفه این کارگروه این است که به‌صورت دقیق برای هر نماینده، کارنامه‌ای از عملکرد او درست می‌کند و حدود ۲۱۰ کارنامه تهیه شده که تقریبا مراحل جدی را پشت سر گذاشته است.

سخنگوی شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی تأکید کرده بود در این کارگروه رفتار نماینده در صحن علنی مجلس، مصاحبه‌های او با رسانه‌ها، عملکرد نماینده در فراکسیون‌های مجلس و همچنین اقدامات او در حوزه انتخابیه تحت نظارت و ارزیابی قرار می‌گیرد. شورای ائتلاف نیروهای انقلاب پای این کارگروه ارزیابی خود ایستاده است، این مهم‌ترین پاسخ شورا به مردم در مورد نظارت بر عملکرد نماینده‌هاست، لذا این کار را بدون اغماض پیش خواهیم برد.

توضیحاتی که در گذشته سخنگوی شورای ائتلاف داده بود و با اظهارات اخیر رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی در خصوص تشکیل مجلس انقلابی و کارآمد، گمان اینکه برخی از نمایندگان فعلی که با حمایت شورای ائتلاف وارد مجلس شده‌اند در لیست نباشند را افزایش می‌دهد؛ اما نکته قابل‌تأمل این است که آیا همچون گذشته در تهیه لیست‌های انتخاباتی سهم جوانان افزایش می‌یابد یا خیر.

پایان پیام/ت

منبع: فارس
شناسه خبر: 1473522

مهمترین اخبار ایران و جهان: