نیوز سیتی!
06 اسفند 1401 - 02:30

بررسی راهکارهای رفع چالش قطعی گاز واحدهای صنعتی در مازندران/ خطوط انتقال را دریابید!

قطعی موقت گاز واحدهای صنعتی در مازندران تبدیل به چالشی شده که نیاز به توجه جدی مسؤولان مرتبط دارد، اینکه شب عیدی کارگران بیکار شوند و چرخ تولید از حرکت بایستد با تحقق شعار سال همخوانی ندارد، به اذعان سرپرست سازمان صمت حذف ضعف خطوط انتقال گاز به استان‌های شمالی در سطح ملی مشکل‌گشاست.

خبرگزاری فارس مازندران ـ زری طاهری‌پرکوهی| در استان مازندران، بحث قطعی گاز در شرکت‌های صنعتی از سال گذشته تاکنون عواقبی اعم از تعدیل نیرو، کاهش تولید و تعطیلی موقت در برداشته است، مدیران این بنگاه‌ها بنا به دلایلی تمایلی به استفاده از سوخت دوم را نیز نداشته و ندارند، حل فوری این معضل یا پیش‌بینی برای حل آن برای سال آینده علاوه بر کمک به افزایش تولیدات داخلی و اشتغالزایی روحیه تولیدکنندگان و کارگران را افزایش می‌دهد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی سال ۱۴۰۱ را سال «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» نامگذاری کردند، تکرار واژه تولید برای پنجمین سال متوالی در شعار سال بیانگر اهمیت ویژه این بخش در رشد اقتصادی دارد.

اگر مدیریت در تولید به‌ویژه بخش توزیع انرژی در راستای افزایش تولیدات داخلی با تکیه بر اقتصاد مقاومتی کارآمد باشد، شاهد مشکلات کمتری خواهیم بود، اما همواره شاهد مسائلی آسیب‌زا به روند تولیدات داخلی بوده و هستیم.

در آستانه نوروز، گزارش‌های میدانی حاکی از آن است که مجموعه‌هایی که از انرژی گاز به میزان بیشتری استفاده می‌کنند با تعطیلی موقت و تعدیل نیرو مواجه شدند، کارخانجاتی همچون ایزوگامی‌ها، فعالان تولید پودر مایع‌ها و غیره که در شهرک‌های صنعتی مازندران مشغول فعالیت هستند.

 با توجه به اینکه بیش از ۷۰درصد از مشترکان شرکت گاز مازندران خانگی هستند، این شرکت با هدف عدم قطعی در بخش خانگی در مواقع بحرانی اقدام به قطع یا افت فشار گاز در بخش صنعتی کرده است.

*ضرورت صرفه‌جویی و استفاده از دانش‌بنیان‌ها

محمدحسن صبوری دیلمی سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت مازندران در گفت‌وگو با فارس با بیان اینکه چه خوب است که سازوکاری فراهم کنیم تا گاز واحدهای صنعتی قطع نشود، گفت: یا اینکه گاز برخی از واحدهایی که امکان استفاده از سوخت دوم را ندارند همچون کشتارگاه‌ها، مرغداری‌ها، لبنیات و صنایع وابسته قطع نشود، در این حوزه نیاز به فرهنگ‌سازی درست مصرف گاز در بخش خانگی به شدت احساس می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه با صرفه‌جویی به افزایش ایجاد درآمد و اشتغال منطقه خودمان کمک کنیم، عنوان کرد: اگر قطعی‌ها ادامه‌دار باشد سرمایه‌گذاران ترغیب نخواهند شد.

صبوری خواستار برطرف کردن ضعف خطوط انتقال گاز در بلندمدت شد و تاکید کرد: ما با کمی گاز در کشور مواجه نیستیم بلکه در گازرسانی به استان‌های شمالی مشکل داریم.

*فکری به حال خطوط انتقال گاز در سطح ملی کنید

سرپرست سازمان صمت مازندران تصریح کرد: توصیه‌ام به بنگاه‌های بزرگ این است که با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان از سوخت‌های جایگزین به لحظه استفاده کنند، چرا که هزینه تعطیلی بیش از هزینه سوخت خواهد بود.

وی اعلام کرد: از تمام صنعتگران بابت قطعی برق و گاز در تابستان و زمستان امسال عذرخواهی کردم، البته وظیفه تأمین گاز و برق برعهده ما نیست، فشار روی کارگران وارد شده است، همچنین از صاحبان صنایع خواهش می‌کنم که مصرف‌شان را کنترل کنند.

وی یادآور شد: ما الان وسط بحران هستیم و زمانی نداریم، در کوتاه‌مدت هیچ راه حلی نداریم، در سطح ملی خواهش کردیم فکری به حال شبکه‌های انتقال کنید، نمی‌خواهیم کارگران شب عید بیکار نشوند.

*میانگین کل قطع گاز صنایع عمده کمتر از ۱۵ روز بوده است

قاسم مایلی‌رستمی مدیرعامل شرکت گاز مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با بیان اینکه میانگین کل قطع گاز صنایع مشترکان عمده کمتر از ۱۵ روز بوده است، اظهار کرد: شرکت گاز طی سال‌های متوالی حتی در فصل گرم هشدار و اخطارهای لازم را مبنی بر تهیه سوخت دوم داده است در نتیجه تعطیلی کارگاه‌های مورد نظر معنایی ندارد.

وی افزود: چرا که کمیته سوخت استان و شرکت پالایش پخش همکاری لازم را در زمینه اختصاص سوخت اقدام کرده‌اند، ضمن اینکه پیش‌بینی‌های لازم از سوی ستاد شرکت ملی گاز ایران در خصوص کاهش افت فشار برای سال‌های آتی برنامه‌ریزی شده است.

به گزارش فارس، در حال حاضر شهرک صنعتی مازندران بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ واحد فعال دارد که برخی از آنها در زمستان امسال تعطیلی موقت را تجربه کردند اما خبری از تعطیلی یا رکود نیست، ضروری است که بدون اتلاف وقت تامین انرژی در دستور کار جدی مسؤولان مرتبط قرار بگیرد و بخش خانگی و ا
داری صرفه‌جویی را در دستور کار خود قرار بدهند.

پایان پیام/۸۶۰۴۸/م
 

منبع: فارس
شناسه خبر: 1054957

مهمترین اخبار ایران و جهان: