نیوز سیتی!
10 اردیبهشت 1402 - 15:55

۳ هزار کیلومتر رودخانه چهارمحال و بختیاری نیازمند لایروبی است

شهرکرد_مدیرعامل آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری گفت: ۳ هزار و ۲۰۰ کیلومتر رودخانه در استان وجود دارد که باید لایروبی شود.

به گزارش خبرنگار مهر، فردوس کریمی ظهر یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: وزارت نیرو سالانه عدد قابل توجهی برای مصارف شرب، صنعت و کشاورزی اختصاص می‌دهد.

وی افزود: در چهارمحال و بختیاری ۹۰ درصد مصارف آبی مربوط به کشاورزی، ۱۰ درصد مربوط به صنعت و ۲ درصد مربوط به شرب است که توزیع هر کدام از آن‌ها با ضوابط خاص خود انجام می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری با اشاره به رودخانه زاینده‌رود و قرارگیری ۸۷ درصد این رودخانه در استان اصفهان و ۱۳ درصد آن در چهارمحال و بختیاری، ادامه داد: حدود ۱۰ سال پیش یعنی در سال‌های پُر بارش، آورد رودخانه زاینده‌رود ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب و آورد کارون ۷.۵ میلیارد مترمکعب بود.

کریمی عنوان کرد: با توجه به شرایط خشکسالی آورد هر دو رودخانه زاینده رود و کارون کم شد و به ترتیب به کمتر از یک میلیارد مترمکعب و ۴.۹ میلیارد مترمکعب رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: وزارت نیرو تلاش می‌کند تا عرضه و تقاضا در زمینه آب را تنظیم کند و رفع نیاز آبی مردم باید متناسب با شرایطی باشد که در طبیعت اتفاق می‌افتد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: با توجه به برداشت‌های بی‌رویه از منابع آبی استان، مشکلات عدیده‌ای برای دشت‌های آن ایجاد شده است، در حال حاضر چهار دشت ممنوعه بحرانی و هفت دشت ممنوعه در استان وجود دارد که ۵۶۰ میلیون مترمکعب تراز منفی دارند.

کریمی با تاکید بر اینکه منابع آبی باید به‌صورت مدیریت شده استفاده شود، بیان کرد: آب به‌ویژه منابع زیرزمینی و دشت‌هایی که اکنون به وضعیت ممنوعه و ممنوعه بحرانی رسیده، متعلق به همه نسل‌ها است و باید از آن مراقبت نمود.

وی تاکید کرد: تراز سطح ایستابی آب‌های زیرزمینی در چهارمحال و بختیاری ۱۹ متر منفی است، امسال با بارش‌های زمستان این سطح دو متر جبران شد و به ۱۷ متر رسید.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه اگر دشتی به دلیل خشکسالی یا برداشت بی‌رویه به مشکل برخورد کند به راحتی نمی‌توان آن را احیا کرد، یادآور شد: امسال ۷۱۰ میلی متر بارندگی در استان به‌وقوع پیوست، این میزان نسبت به بلندمدت ۲۲ درصد و نسبت به سال گذشته نیز ۲۲ درصد رشد داشت.

کریمی تصریح کرد: ۱۸۴ رودخانه به طول ۳ هزار و ۲۰۰ کیلومتر در چهارمحال و بختیاری وجود دارد و با توجه به این حجم از رودخانه زیرساخت لازم برای خدمت‌رسانی به مردم وجود نداشت، همانگونه که در سال‌های گذشته شاهد مشکلات آبی بسیاری برای شهرهایی مثل شهرکرد و بروجن بودیم.

وی افزود: یک خط انتقال آب از سد باباحیدر به خط انتقال آب کوهرنگ متصل می‌شود تا اگر برای آب شرب مرکز استان مشکلی پیش آمد بتوان از این خط استفاده کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری ادامه داد: اگر اعتبارات لازم که معادل ۵۰۰ میلیارد تومان است تأمین شود پروژه انتقال آب بن به بروجن که پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصد دارد تا دو ماه آینده به اتمام می‌رسد، تاکنون یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان صرف اجرای این طرح بزرگ شده است.

کریمی عنوان کرد: در چهارمحال و بختیاری در درازمدت فکر اساسی برای تأمین زیرساخت‌های انتقال آب نشده است، نباید اینگونه باشد که اگر در کوهرنگ چشمه گل‌آلود شد آب مرکز استان قطع شود.

وی خاطرنشان کرد: از ۱۵ سال پیش آب با مبلغ پایین در اختیار پتروشیمی لردگان قرار می‌گرفت در حالی که در استان‌های دیگر قیمت آب و حتی پساب بسیار بیشتر از این مقدار بود، این رویه اصلاح و دریافت پول بابت فروش آب به پتروشیمی افزایش یافت.

مدیرعامل آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: ۳ هزار و ۲۰۰ کیلومتر رودخانه در استان وجود دارد که باید لایروبی شود، سال گذشته ۹۳ کیلومتر از رودخانه‌های استان لایروبی شدند.

منبع: مهر
شناسه خبر: 1178313

مهمترین اخبار ایران و جهان: