نیوز سیتی!
23 مرداد 1402 - 12:28

اولین گمرک تخصصی در منطقه اقتصادی پیام ایجاد می‌شود

مدیرعامل منطقه اقتصادی پیام گفت: تا پایان شهریور ماه اولین گمرک تخصصی فاوا کشور در منطقه اقتصادی پیام راه‌اندازی می‌شود.

به گزارش خبرنگار علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، اکبر قنبرپور مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام در نشست خبری که امروز دوشنبه 23 مرداد ماه در محل وزارت ارتباطات برگزار شد، با بیان اینکه فرودگاه پیام با هدف هاب پستی در منطقه ایجاد شد اما به مرور بر اساس ظرفیت‌های موجود، وظایف و خدمات جدیدی برای آن تعریف شده است. 

قنبرپور با اشاره به اینکه قطب اقتصاد دیجیتال کشور در منطقه پیام ایجاد خواهد شد، ادامه داد: برای دستیابی به این منظور اولا از بین ۳ مرکز قطب داده یکی از آنها در منطقه اقتصادی پیام با عنوان مرکز داده پیام ایجاد خواهد شد، در همین راستا هم ۱۸ شرکت خصوصی برای ایجاد مراکز داده درخواست داده‌اند که از بین آن‌ها دیتاسنتر ۳ شرکت آماده کار شده است. 

مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه برای ایجاد منطقه اقتصادی تصریح کرد: ۱۳ شرکت برای تولید گوشی هوشمند در این منطقه درخواست داده‌اند که از این بین ۲ شرکت فعال شده و خط تولید آنها راه‌اندازی شده است و مجموع این تولید ۱ میلیون گوشی بوده که دو سوم آن گوشی‌های دکمه‌ای و یک سوم آن هوشمند است. 

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی پیام درخصوص بومی سازی شبکه اطلاعات در کشور گفت: برای بومی سازی شبکه اطلاعات در کشور برای دسترسی به تجهیزات شبکه، تجهیزات مخابراتی و... توسط شرکت‌های دانش بنیان و بخش خصوصی در حال انجام است، در حال حاضر ۳۰ شرکت در این مجموعه حضور دارند و ۲۶ محصول یکتا با تیراژ ۱ میلیون تولید می‌شود. 

قنبرپور با بیان اینکه قرار است گمرک تخصصی فاوا در این منطقه ایجاد شود، تاکید کرد: زمینه سازی‌ آن ایجاد شده و با مجموعه‌های گمرک، پست و سازمان تنظیم مقررات هماهنگی‌های لازم صورت گرفته و تا پایان شهریور ماه اولین گمرک تخصصی در کشور راه‌اندازی می‌شود. 
وی همچنین تصریح کرد: قرار است در منطقه اقتصادی پیام، یک شهر بزرگ سیلیکون پایه برای ذخیره داده، سلول‌های خورشیدی و مجموعه‌های مرتبط با این حوزه در مجموعه پیام ایجاد خواهد شد. 
قنبرپور با بیان اینکه فعالیت‌هایی منطقه اقتصادی پیام در سه بخش اصلی تولید و صنعت، گمرک و ترانزیتی، فرودگاهی و هوانوردی است، درخصوص اقدامات صورت گرفته در حوزه صنعتی، گفت: در حال حاضر ۳۱۵ شرکت در منطقه زمین دریافت کرده‌اند که از بین آنها ۱۷۶ شرکت پروانه بهره برداری دریافت کرده‌اند و ۷ هزار نفر هم مشغول به کار هستد و در مجموع ۱۵۰۰ محصول تجاری سازی شده است. همچنین، قرار است ۷۲ شرکت دیگر جذب شوند؛ در این حوزه ۲۵ درصد همت نیز سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی صورت گرفته است. 
مشاور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: مجموعه پیام مسئول منطقه است و اختیار صدور پروانه، جواز تایید صنایع و صدور بهره برداری را دارد. 

 

در حال تکمیل/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1441673

مهمترین اخبار ایران و جهان: