نیوز سیتی!
05 دی 1402 - 19:57

پروژه خط ۷۰۰ شوشتر؛ پروژه‌ای مهم با پایانی خسته کننده

در تابستان سال 97 خشکسالی در برخی نقاط کشور از جمله خوزستان به وجود آمد که موجب تنش آبی شدید در بسیاری از مناطق و حتی شوشتر که به شهر آب معروف است، شد. در نقاطی از شهر آب به صورت جیره‌بندی توزیع می‌شد و شوشتر، در تامین آب با مشکلات جدی مواجه شد.

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز ،تابستان سال 97 خشکسالی در برخی نقاط کشور از جمله خوزستان به وجود آمد که موجب تنش آبی شدید در بسیاری از مناطق و حتی شوشتر که به شهر آب معروف است، شد. در نقاطی از شهر آب به صورت جیره‌بندی توزیع می‌شد و جزیره شوشتر، در تامین آب با مشکلات جدی مواجه شد.

همین باعث شد تا پروژه تصفیه خانه 25 هزار متر مکعبی کلید بخورد و طرح برداشت آب سطحی از رودخانه در این شهرستان برای رفع تنش آبی آغاز شود. پس از آن و برای بهره‌برداری نهایی از این طرح، خط انتقال آب 700 میلیمتری که در سال‌های قبل به صورت غیر استاندارد با لوله‌های بی کیفیت کار شده و هیچ‌گاه قابلیت استفاده پیدا نکرد، مورد توجه قرار گرفت و سازمان آب و برق برای اصلاح و لوله گذاری آن پروژه را آغاز کرد.

پروژه‌ای که در نهایت آب شرب شهر شوشتر و حدود 12 روستا را تا سال‌های آینده تامین می‌کند. اما بخشی از این پروژه از مرکز شهر عبور کرده و موجب حفاری چند خیابان و معبر اصلی شد که پس از لوله گذاری نیاز به آسفالت محل ترانشه وجود داشت. برخی نقاط این عملیات آسفالت شده که پس از بارندگی‌ها نشست کرد و باعث سقوط خودروها و وسایل نقلیه مردم در این محل شد. پروژه‌ای بزرگ که پایان‌اش مردم شهر را خسته کرده است.

در ترمیم ترانشه‌ها اصول فنی رعایت نشد

در همین رابطه محمد حسین پورمحمدی رئیس شورای اسلامی شهر شوشتر در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: پروژه خط 700 فواید زیادی برای شهر دارد و ما خودمان هم برای شروع آن کمک کردیم اما کارهای انتهایی پروژه مانند روکش آسفالت در برخی نقاط را هم شهرداری انجام داد، در حالیکه جزء تعهدات پیمانکار بوده است.

وی افزود: متاسفانه در ترمیم ترانشه‌ها اصول فنی اجرا رعایت نمی‌شد که تذکرات لازم را به پیمانکار دادیم و پروژه را چند مرتبه متوقف کردیم.یکی از ایرادات این بود که خاک محل برداشت می‌شدو دوباره در ترانشه بر می‌گشت و همکاران ناظر ما در شهرداری مورد قبول‌شان نبود.

سخنگوی شورای اسلامی شهر شوشتر ابراز کرد: توقف پروژه برای جلوگیری از تضییع بیت المال بود و حق مردم بود. این خط از وسط شهر هم رد می‌شود و نمای شهر را به هم زده که نارضایتی زیادی برای مردم عزیز به وجود آورده است.

مسئولان استان و شهرستان در کارهای فنی شهرداری‌ها به صورت فنی ورود کنند

وی ادامه داد: علیرغم اینکه تمام تلاش ما جلب رضایت مندی مردم است، حدود 20 هکتار در مجموع شورای ششم آسفالت کردیم اما پروژه خط 700 آن‌ها را تحت الشعاع قرار داد.

پورمحمدی گفت: از مسئولان شهرستان و استان درخواست داریم لطفاً در کار فنی شهرداری‌ها یا ورود نکرده یا به طور فنی ورود کنند. در پروژه خط 700 با سرعت بیشتری می‌شد در عملیات آسفالت اقدام کنند.

وی برای اصلاح این مشکل در شهر اذعان کرد: پیشنهاد ما این است که این خط باید خاکش کاملاً درآورده شود و با تراکم کافی و استاندارد دوباره خاکریزی شود. انتظار داریم سازمان آب و برق برای جلب رضایت مردم و توجه به تذکراتی که نماینده مردم، امام جمعه و فرماندار داشتند جدی‌تر رسیدگی کنند.

خط انتقال دروازه توان آبرسانی به مناطق مورد نظر را نداشت

همچنین مدیر آبفا شهرستان شوشتر اظهار کرد: خط انتقال ‌منطقه دروازه در سال‌های گذشته توان لازم برای آب‌رسانی به مناطق مورد نظر را نداشت و موجب می‌شد در فصول گرم سال که اوج مصرف آب بود، شاهد نارضایتی مشترکین باشیم.

محمود ناصر افزود: ویژگی‌های جغرافیایی منطقه اعم از داشتن فراز و نشیب‌ها و بالا بودن ارتفاع زیر ساخت‌ها نسبت به پایین ترین نقطه که بالغ بر ۵۰ متر بوده بر مشکلات اجرای پروژه در سال‌های گذشته اضافه می‌کند.

وی بیان کرد: آذر ماه ۱۴۰۰ در جلسه‌ای با حضور فرماندار وقت و نماینده شهرستان این مشکل را طرح کردیم و مدیران عامل شرکت آبفا و سازمان آب و برق خوزستان را از این موضوع مطلع کردیم تا طرحی که سال‌های قبل در مدار نبود وارد مدار بهره برداری شود .

وی تصریح کرد: پس از پیگیری‌هایی که داشتیم در اردیبهشت سال ۱۴۰۲ عملیات اجرایی احداث خط ۷۰۰ میلیمتری آب‌رسانی شوشتر توسط سازمان آب و برق خوزستان آغاز شد که اکنون این طرح به اتمام رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بخشی از آب مرکز شهر به سمت منطقه درواه پمپاژ می‌شود اما وقتی این خط ۷۰۰ میلیمتری وارد مدار بهره برداری شود، کل منطقه دروازه از آب‌رسانی یکنواخت برخوردار و حتی 12 روستا اطراف شهر از محل ۱۶ هزار متر مکعب آب مخازن جدید الاحداث منطقه آب‌رسانی می‌شود .

پروژه خط 700 در شبکه آب شوشتر تعادل ایجاد می‌کند

وی، به دیگر مزایای اجرای این پروژه اشاره کرده و گفت: قبلاً منطقه دروازه وابسته به آب و شبکه مرکز شهر یا همان بافت قدیمی شهر بود اما اجرای این پروژه باعث می‌شود حالت تعادل در شبکه آب شهرستان به وجود آمده و ثباتی در فشار شبکه‌ ایجاد شود.

ناصر اذعان کرد: نبود خط انتقال آب ۷۰۰ میلیمتری شوشتر یک نقیصه بسیار مشهود بود که پس از پیگیری‌ها بالاخره در مدار بهره‌برداری قرار گرفت و می‌توان گفت اجرای این پروژه تجربه خوبی برای مردم و مسئولان بود.

وی ادامه داد: کار عمرانی بدون چالش و زحمت نیست و لذا برای عملیاتی کردن پروژه‌های بزرگ در شوشتر همانند تاسیسات و خطوط انتقال و جمع آوری فاضلاب شهر که به دنبال آن هستیم نیاز به همراهی هر چه بیشتر مردم وجود دارد .

خط 700 بخشی از پروژه جامع آبرسانی شوشتر

اما شهرام ناصرپور مدیر طرح‌های آبرسانی به جنوب شرق خوزستان در خصوص این پروژه اظهار کرد: عملیات انتقال آب خط 700 میلیمتری بخشی از پروژه جامع آبرسانی شوشتر به شمار می‌رود که آب را از تصفیه خانه اضطراری و به‌روزی که در سال جاری توسط رئیس جمهور محترم افتتاح شد، به مخازن 16 هزار متر مکعبی منطقه گلزار می‌رساند.

وی افزود: شهرستان شوشتر از سال‌های قبل منتظر اجرای این پروژه مهم بود چرا که 12 روستا و جمعیتی بالغ بر 80 هزار نفر را در شهر از نعمت آب شرب بهره‌مند می‌سازد. تصفیه خانه 25 هزار مترمکعبی اضطراری نیز بخشی از این پروژه است که بسیار مدرن ساخته شده و در بهبود کیفی آب هم تاثیر بسزایی داشته است.

وی در خصوص نحوه اجرای پروژه خاطرنشان کرد: این عملیات در مرحله لوله گذاری با سرعت مناسبی پیش رفته و در حال حاضر هم به طور 100 درصد به پایان رسیده و در حال بهره برداری توسط آبفا می‌باشد اما به هر حال انجام یک کار عمرانی بزرگ در این سطح قطعاً چالش‌هایی به همراه خواهد داشت.

وی ادامه داد: ضمن اینکه از همه مردم و شهروندان عزیز شوشتر عذرخواهی می‌کنیم، این پروژه با توجه به اینکه در مرکز یک شهر کهن و قدیمی اجرا شده با انشعابات بسیار زیاد و فرسوده‌ای روبرو شدیم که اجرای آن را همچنان سخت‌تر می‌کرد.

نشست در نوارهای حفاری پیش بینی می‌شد

وی در توضیح مشکلات بعد از آسفالت ترانشه‌های حفاری شده، اذعان کرد: در این عملیات عمرانی حدود 2 متر برای عبور لوله 700 میلیمتری حفاری صورت گرفت. از قبل از اجرای این پروژه همانند اکثر پروژه‌‎های عمرانی مشابه پیش بینی نشست در برخی نقاط حفاری شده وجود داشت چرا که مسئله متداولی است.

مدیر طرح‌های آبرسانی به جنوب شرق خوزستان تصریح کرد: اما اگر این نشست چندین بار تکرار شود مطمئناً مورد پذیرش نخواهد بود. در این مقطع 3 بارندگی رخ داد که در مرتبه اول در طول 2 ساعت بیش از 50 میلیمتر باران بارید و نشست‌هایی در 5 نقطه پدید آمد.

پروژه یک سال ضمانت دارد

وی افزود: پروژه 12 ماه ضمانت دارد و در صورت بروز هرگونه مشکل در هر مرحله از کار، پیمانکار موظف به رفع آن است. البته در برخی نقاط نشت فاضلاب از برخی انشعابات موجب بروز مشکل در ترانشه شد که بازهم سازمان آب و برق رفع کرد.

تا 10 روز آینده نوارهای حفاری ترمیم می‌شوند

وی در پاسخ به این سوال که چه زمانی ترمیم نوار حفاری شده به طور کامل به پایان می‌رسد، گفت: پیمانکار سازمان در حال حاضر مشغول به کار ترمیم نقاط است و برای اصلاح نوار حفاری و بهره‌برداری کامل از پروژه زمانی حدود 10 روز تعیین شده است.

پایان پیام/

 

منبع: فارس
شناسه خبر: 1617073

مهمترین اخبار ایران و جهان: