نیوز سیتی!
17 دی 1402 - 11:11

لزوم اجرای طرح‌های آبخیرداری در مدیریت منابع آبی منطقه کم آب ساوه

رئیس شورای اسلامی شهر غرق آباد با اشاره به ضرورت اجرای طرح آبخیزداری در این شهر گفت: تاثیر اجرای طرح آبخیزداری بر وضعیت مناسب قنات‌ها غیر قابل انکار است و آبخیرداری اقدامی موثر و زیربنایی در مدیریت منابع آبی در منطقه کم آب ساوه است.

ابوالفضل باباشلو در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار کرد: شهر غرق آباد با ظرفیت‌های مطلوب کشاورزی، صنعتی و پتانسیل‌های گردشگری و توسعه پایدار اکوتوریسمی، وجود واحدهای صنعتی متعدد، اکنون حمایت هدفمند مسوولان ملی، استانی و محلی را می‌طلبد تا آهنگ توسعه متوازن و اشتغال پایدار را رقم بزند و بتواند شهری برای پذیرش سر ریز جمعیت مهاجر پذیری ساوه و جلوگیری از حاشیه نشینی این شهرستان باشد.

وی با اشاره به این که برخورداری از آب و هوایی مطبوع و جاذبه‌های گردشگری بکر (مزلقان چای تنها رودخانه دائمی آب شیرین استان)، وجود شهرک صنعتی فعال، به آزاد راه ساوه- همدان از مهم‌ترین امتیازات این خطه است، افزود: توسعه روز افزون غرق آباد نیازمند توجه و حمایت جدی مسوولان در رفع مشکلاتی مانند توسعه و بهسازی راه‌های دسترسی، توجه به تامین خدمات مورد نیاز درمانی و تقویت زیرساخت‌های شهرک صنعتی از جمله برق و توسعه واحدهای دامداری با احداث مجتمع دامداری  است.

رئیس شورای شهر غرق آباد اظهار امیدواری کرد؛ در سایه هم‌افزایی بین بخشی و هماهنگی بیشتر مدیران این بار گامی جدی‌تر برای توسعه و اشتغال زایی در این منطقه برداشته شود تا ضمن ارتقای نشاط اقتصادی و اجتماعی شاهد پویایی توسعه متوازن این خطه باشیم.

 33 هکتار از اراضی سند دولتی ابطال و به مردم بازگشت

باباشلو از اقدامات ماندگار دوره ششم شورای اسلامی شهر غرق آباد را پیگیری و تعیین تکلیف املاک پلاک قاضی آباد دانست و گفت: 33 هکتار از اراضی سند دولتی ابطال و به مردم بازگشت.

وی با اشاره به اختلاف تعدادی از مالکین پلاک قاضی آباد شهر غرق‌آباد افزود: زمین مذکور سابقاً جزو اراضی شهری بوده که نهایتاً در سال 1396 با طرح دعوای تعدادی از مالکین به مستثنیات پلاک ملحق شده بود.

رئیس شورای غرق آ‌باد خاطرنشان کرد: تمامی تلاش نمایندگان مالکین، مردم، شورا و شهرداری، اجرایی شدن کامل طرح تفضیلی  شهر غرق آباد در33 هکتار اراضی قاضی آباد بوده است.  

باباشلو مهم‌ترین مشکل فراروی توسعه این شهر را کمبود مسکن دانست و ادامه داد: برغم وجود افزایش واحدهای صنعتی، مهاجرت معکوس، گرایش افراد جویای کار و پویایی سرمایه گذاران، متاسفانه نبود مسکن مورد نیاز به بزرگترین دغدغه در مسیر اشتغال و اقتصاد تبدیل شده است.

 برغم وجود افزایش واحدهای صنعتی، مهاجرت معکوس، گرایش افراد جویای کار و پویایی سرمایه گذاران، متاسفانه نبود مسکن مورد نیاز به بزرگترین دغدغه در مسیر اشتغال و اقتصاد تبدیل شده است

 

وی با اشاره به این که مسکن به عنوان مهم‌ترین زیر ساخت توسعه در هر شهری همچون موتور پیشرفت اقتصادی عمل می‌کند، تصریح کرد: انتظار می‌رود همت بلند استاندار مرکزی، فرماندار ساوه، نماینده مردم شهرستان های ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی و سایر مسئولان مرتبط استانی و محلی بتواند نیاز افراد به مسکن را رفع کند.

رئیس شورای اسلامی غرق آباد با بیان این که افزایش اشتغال افراد جویای کار از اقصی نقاط کشور به این منطقه با ظرفیت فعلی مدارس هم خوانی ندارد، گفت: هم اکنون باید با اتخاذ برنامه مناسب برای ایجاد مدارس و فضای فیزیکی مورد نیاز در مقاطع مختلف در غرق آباد برنامه ریزی کرد تا در آینده با چالش جدی مواجه نشد.

باباشلو در بخشی اظهار کرد: افزایش جمعیت ناشی از مهاجرت،  نیازمند تامین مسکن به عنوان اساسی ترین زیر ساخت است که انتظار می‌رود مسئولان مربوطه همانند بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و راه و شهرسازی عنایت ویژه‌ای به تحقق این امر داشته باشند.

وی با اشاره به ثبت نام متقاضیان در سامانه مسکن ملی بیان کرد: از یک هزار و 300 نفر متقاضی بدلیل عدم واجد شرایط تنها 200 نفر موفق به ثبت نام شدند.

باباشلو گفت: در جلسه‌ای که با مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی داشتیم مقرر شد تا سامانه مجددا باز و با ارسال پیامک افراد متقاضی واجد شرایط بتوانند در مسکن ملی ثبت نام کنند، متاسفانه جا به جایی کارشناسان مربوطه باعث شد تا این مهم به نتیجه نرسد.

وی با اشاره به این که هر ایرانی یکبار می‌تواند از امتیاز اقدام ملی استفاده کند، افزود: شرط سکونت یک سال یا 20 سال تفاوتی ندارد بهتر است با درک شرایط  اشتغال ایجاد شده، زمینه برای تامین مسکن افراد در شهر غرق آباد مهیا شود.

رئیس شورای شهر غرق ‌آباد افزود: در خصوص مسکن محرومان 104 واحد مجوز مسکن اخذ و عملیات اجرایی آن در قالب مشارکت با مردم آغاز شد اما متاسفانه روند عملیات اجرائی آن با کندی انجام می‌شود.

وی از کمک مالی به احداث ساختمان مدرسه علمیه صدیقه طاهره(س) خبر داد و اظهار امیدواری کرد؛ تکمیل و تجهیز  این ساختمان با مساعدت و پیگیری مسئولان نیز به سرعت انجام شود.

ضرورت اجرای طرح آبخیزداری در شهر غرق آباد

رئیس شورای اسلامی شهر غرق آباد با اشاره به ضرورت اجرای طرح آبخیزداری در شهر غرق آباد نیز گفت: تاثیر اجرای طرح آبخیزداری بر وضعیت مناسب قنات‌ها غیر قابل انکار است و آبخیرداری اقدامی موثر و زیربنایی در مدیریت منابع آبی در منطقه کم آب ساوه است.

پایان پیام
 

منبع: فارس
شناسه خبر: 1629279

مهمترین اخبار ایران و جهان: