نیوز سیتی!
16 آذر 1401 - 14:47

۷ دهه ایستادگی در مقابل استکبار میراث ماندگار جنبش دانشجویی/ کرسی‌های آزاداندیشی پس از ۲۰ سال جان می‌گیرد؟

۱۶ آذر نماز استعمارستیزی جنبش دانشجویی است که با همه فراز و فرودهایش توانست با نقش‌آفرینی موثر و جریان‌ساز در دهه‌های متوالی جلوه‌هایی ماندگار در کتاب تاریخ این مرز و بوم به ثبت برساند، این گزارش مروری است بر آنچه بر دانشجویان گذشته و باید دنبال شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، ۱۶ آذر نماز ضداستکباری و استعمارستیزی جنبش دانشجویی است که با همه فراز و فرودهایش توانست با نقش‌آفرینی موثر و جریان‌ساز در دهه‌های متوالی جلوه‌هایی ماندگار در کتاب تاریخ این مرز و بوم به ثبت برساند.

دانشجویان نه تنها پیش از انقلاب که در دوران پرافتخار انقلاب اسلامی در عرصه‌های مختلف جهاد و فداکاری، علم و فناوری، سیاست‌ورزی و فرهنگ و... نقش‌آفرینی کردند.

جنبش دانشجویی با هر نگرش سیاسی همواره با وطن‌پرستی و وفاداری به پرچم پرافتخار کشور برای اعتلای ایران عزیز هزینه داده است تا نام دانشجو مستقل و باهویت باقی بماند، همان دانشجویی که نه بلندگوی این و آن و احزاب و گروه‌ها در دانشگاه می‌شود و نه چراغ سبز به دشمنانش نشان می‌دهد، دانشجویی که مصمم و بااراده مطالبه خود را فریاد می‌زند اما مودب و باوقار است، عدالت‌خواه و فسادستیز است اما پیاده نظام دشمنان نیست، دانشجویی که پاسدار ارزش‌ها است و برای آن هزینه می‌دهد آنگونه که مصطفی بزرگ‌‌نیا، احمد قندچی و آذر شریعت رضوی با دشمن در ۱۶ آذر ۱۳۳۲ کردند.

اما این دانشجو را دشمنان انقلاب اسلامی برنمی‌تابند و تلاش کرده‌اند تا در جنگ شناختی هویت دانشجویی را مطابق خواست و میل خود تعریف کنند اما دانشجویان با روحیه ضداستکباری با آگاهی از توطئه دشمنان انقلاب اسلامی برای ایجاد اغتشاش و ناامنی، ضمن ایستادگی در مقابل آنان با بصیرت، امیدوار و مصمم در راه تحصیل علم و دانش برای ایرانی آباد و سربلند تلاش می‌کنند.

 در گفت‌و‌گو با فعالان دانشجویی و اساتید دانشگاه به بررسی نقش دانشجویان پرداخته شده است.

ضریب استکبار ستیزی روز دانشجوی امسال، بیش از سال‌های گذشته است

سید هادی انوری رئیس سازمان بسیج دانشجویی استان اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان ضمن تبریک روز دانشجو، یکی از رسالت‌های اصلی دانشجوی انقلابی را استکبارستیزی دانست و اظهار داشت: با توجه به اتفاقات اخیر کشور ضریب اهمیت ۱۶ آذر امسال در این حوزه بیشتر شده و برای همگان مشخص است که دست استکبار در این ناآرامی‌ها وجود داشت و هدف از این اتفاقات نیز تجزیه کشور بود.

 

 

وی افزود: در سال جاری رهبر انقلاب در دیدارشان با دانش‌آموزان در پاسخ به اینکه عده ای بعضاً مطرح می کنند اگر شعار مرگ بر آمریکا ندهیم، آمریکا نیز با ما خصومتی نخواهد داشت بیان کردند که شعار مرگ بر آمریکا یادگار ۱۶ آذر ۱۳۳۲ است و در این راستا با توجه به دخالت آمریکا در آن زمان این شعار مطرح شد.

انوری با تأکید بر اهمیت روز دانشجو عنوان کرد: بسیاری به‌دنبال تحریف مناسبت‌های دینی و مذهبی ما هستند اما روز ۱۶ آذر به‌عنوان روز دانشجوی استکبار ستیز مطرح است و لازم است در این روز جریان دانشجویی که جریانی روشنگر، هدایتگر و مؤذن جامعه است در حوزه استکبارستیزی ایفای نقش مؤثری داشته باشد.

رئیس سازمان بسیج دانشجویی استان اصفهان با یادآوری اینکه با توجه به اتفاقات اخیر دانشجوی استکبارستیز باید در خط مقدم باشد و در حوزه امیدآفرینی و تبیین گام‌های مؤثری بردارد، تصریح کرد: بنا به فرموده رهبر انقلاب یکی از موضوعاتی که می‌توان در شرایط فعلی از دانشجویان انتظار داشت این است که مانند چراغ باشند یعنی علاوه بر خود  مسیر را برای دیگران روشن کنند و  در حوزه تبیین، روشنگری، بصیرت‌آفرینی و روایت صحیح از دستاوردهای انقلاب ایفای نقش داشته باشند.

 

 

وی با تأکید بر اینکه مطالبه‌گری یکی از رسالت‌های اصلی جریان دانشجویی است،‌ گفت: مطالبه‌گری پیش‌مقدمات خاص خود را می‌طلبد، که یکی از مقدمات مهم آن این است که مطالبه‌گر باید مسأله‌شناس باشند و دراین راستا بدنه دانشجویی بر اساس اتصال به  بدنه علم می تواند به خوبی مسائلی را که نیاز به پیگیری دارد احصا و مطالبه نماید و مقدمه دوم نیز برخورداری از روحیه جسارت و انگیزه است که در جوانان دانشجو وجود دارد.

دانشجویان به نقش حلقه‌های میانی خود توجه داشته باشند

انوری با بیان اینکه رهبر انقلاب بیان می‌کنند که مطالبه‌گری باید در چارچوب خاص خود بدون غوغاسالاری و اهانت باشد، گفت: جریان دانشجویی در سال‌های اخیر توانسته با ورود دقیق ، به موقع و هوشمندانه خود  اتفاقات خوبی را در حل مسائل کشور رقم بزند و در شرایط فعلی باید مراقبت لازم را داشته باشد تا بیش از قبل برای کمک به پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی در صحنه باشد، مطالبه‌گری منطقی را پیگیری کند و به نقش حلقه‌های میانی خود به‌خوبی توجه داشته باشد.

رئیس سازمان بسیج دانشجویی استان اصفهان یادآور شد:  دشمن به‌دنبال ایجاد گسست میان مردم و ایجاد شکاف در جامعه است و جریان دانشجویی بهترین راه برای جلوگیری از این فاصله‌اندازی است تا با ایفای نقش موثر خود و  مدل مطالبه‌گری مسئله محورانه  خود در کمک به حل نظام مسائل  مردم و کشور کمک کند.

وی با یادآوری اینکه دشمن دنبال است جوانان امروز نسبت به جوانان گذشته بی‌انگیزه و کم تحرک باشند، در حالی که در کلام رهبر معظم انقلاب جوانان دهه هشتادی امید آینده انقلاب اسلامی هستند، افزود: فاصله‌ای میان دانشجویان ۱۳۳۲ و ۱۴۰۱ نیست و حتی دانشجویان نسل فعلی محکم‌تر از قبل در میدان حضور دارند.

انوری با تأکید بر اینکه دشمن همواره به‌دنبال ایجاد فضای یاس و ناامیدی  در بین جوانان است اما علیرغم این تلاش‌ها در مصادیق مختلف شاهد حضور پرشور دانشجویان در تمام عرصه‌های مورد نیاز انقلاب بودیم، گفت: در فضای فعلی دانشگاه بستر گفت‌وگو فراهم است و لازم است تا با جدیت بیشتر و به منظور ایجاد فضای گفتمانی دقیق جهت حل بهتر مسائل کشور، برنامه‌های موثری مانند کرسی‌های آزاداندیشی و کرسی‌های نظریه پردازی بیش از قبل مورد توجه قرار گرفته و در سطح دانشگاه‌ها عملیاتی شود.

 

 

رئیس سازمان بسیج دانشجویی استان اصفهان با یادآوری اینکه دانشگاه یکی از محیط‌های امن، آماده و محلی برای تضارت آرا و گفت‌وگو است تا بر پیشرفت کشور اثرگذار باشد، عنوان کرد:  توجه و آزادی عملی که انقلاب اسلامی به جریان دانشجویی داشته و دارد در هیچ دوره‌ای وجود نداشته و برای اینکه دانشجویان قدر این موارد را بدانند آن‌ها را به شرایط دانشگاه در پیش از انقلاب اسلامی ارجاع می‌دهم.

وی با بیان اینکه هرچه که به محیط دانشگاه توجه داشته باشیم به پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی توجه کرده‌ایم، تصریح کرد: بنا به فرمایش حضرت امام(ره)‌دانشگاه مبدأ تحولات است و در این راستا رهبر انقلاب نیز نسبت به دانشجویان و دانشگاهیان توجه ویژه‌ای داشتند و حداقل ۲ بار در هر سال دیداری تخصصی با دانشجویان دارند و نکات طلایی را در آن جلسات بیان می‌کنند.

انوری  در پایان بیان کرد: امیدوارم دانشجویان عزیز از فرصت حضور در محیط دانشگاهی خود نهایت بهره برداری را جهت شکوفایی و کمک به پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی ببرند و نقش موثری در رسیدن به تمدن نوین اسلامی داشته باشند .

گام برداشتن در مسیر آرمان‌های نظام ادعایی ساده اما عملی سخت است

رضاعلی نوروزی عضو هیات علمی دانشگاه و معاون دانشجویی دانشگاه اصفهان نیز انتظار از دانشجویان درس خواندن و دنبال دانش بودن دانست، اظهار داشت: همچنین انتظاری که از دانشجوی مؤمن انقلابی مطرح است این است که به‌دنبال دانش الهی برود و در مسیر آرمان‌های نظام گام‌هایی بردارند البته که ادعا در این میدان ساده و عمل سخت است.

وی با بیان اینکه فضای دانشگاه در مدت اخیر موضوع مطالبه‌گری نبود بلکه به سمت اعتراض و اغتشاش نیز پیش رفت، افزود: در مسیر مطالبه‌گری دانشجویی از هر نقد منصفانه استقبال می‌کنیم زیرا از دانشجویان به‌عنوان قشر فرهیخته دانشجویی انتظار مطالبه‌گری مطرح است.

 

 

نوروزی پیرامون مزیت قشر دانشجو نسبت به دیگر اقشار جامعه گفت: دانشجو قشر فریخته جامعه به حساب می‌آید و در این مسیر اصلاحات جامعه را انجام می‌دهد و ضمن آگاهی یافتن، آگاهی نیز می‌بخشد و در این مسیر از دانشجو انتظار می‌رود نوسازی و اصلاحات جامعه را راهبری کند.

عضوهیات علمی دانشکده علوم تربینی و روانشناسی دانشگاه اصفهان پیرامون مقایسه شهدای روز ۱۶ آذر ۱۳۳۲ افرادی استکبارستیز با رویکردی متفاوت از شرایط جامعه‌شان بودند اما در شرایط فعلی برخی از دانشجویان به‌دنبال حضور در پازل طرف مقابل هستند هرچند دانشجویان فراوانی داریم که روحیه استکبارستیزی داشته و دارند.

وی تصریح کرد: در دهه اخیر کمتر از ظرفیت دانشگاه‌ها استفاده شده اما از سمتی ظرفیت‌های خوبی در اختیار دانشجویان و دانشگاه‌ها قرار گرفته شده و در این راستا هزینه‌های فراوانی برای دانشجویان شده و سؤل این است که آیا دانشجویان از تمام این ظرفیت‌ها استفاده کرده‌اند.

دانشگاهیان همراه و هم‌دغدغه مردم هستند

حسین حمیدی، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان اصفهان نیز با بیان اینکه در شرایط فعلی ۳ انتظار کلی از جمله مسؤولیت‌پذیری و دغدغه‌مندی، داشتن علم و آگاهی نسبت به موقعیت‌های زمانه و توان ایحاد تغییر واقعی از دانشجویان مطرح  است، اظهار داشت: مردم جامعه باید این موضوع را درک کنند که دانشگاهیان همراه و هم‌دغدغه آن‌ها هستند و در این راستا در اغتشاشات اخیر شاهد بودیم که هدف دشمن ناامیدی و قهرنخبگانی میان دانشجویان بود.

وی با یادآوری اینکه رهبر انقلاب بر این موضوع تأکید دارند که دانشجویان موضع‌گیری خود را داشته باشند، افزود: در بسیاری از کشورها شاهدیم که مسؤولان حاضر نیستند دانشجویان و نخبگان را وارد سیاست کنند اما در ایران عزیز ما این موضوع از سمت اولین شخص کشور مطرح می‌شود همچنین اگر دغدغه و مطالبه‌ای وجود داشته باشد باید دانشجو توان ایجاد تغییر در ابعاد مختلف را در خود شاهد باشد.

 

 

حمیدی با بیان اینکه در ۱۶ آذر ۱۳۳۲ مشخص شد که دانشجویان مطالبات خود را بیان می‌کنند و در ادامه آن با تسخیر لانه جاسوسی نیز شاهد این موضوع بودیم، یادآور شد: در ۲ دهه اخیر اسنادی مانند ۲۰۳۰ و برجام منعقد شد که همه این موارد توسط دانشجویان مطالبه و خوانده شد و در نتیجه از معاهدات سنگینی که ضربات فراوانی داشت جلوگیری کنند.

اثرگذاری دانشجویان محدود به زمان مشخصی نیست

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان اصفهان با تأکید بر اینکه دانشجو موتور پیشران و نیروی محرکه جامعه است، تصریح کرد: این ویژگی انرژی مضاعفی به نظام می‌بخشد و از سمتی شاهدیم که اثرگذاری دانشجویان محدود به زمانی مشخصی نیست و در این مسیر رهبر انقلاب همیشه با فرصت گذاشتن برای دانشجویان، ضمن راهنمایی آن‌ها به صحبت‌ آن‌ها گوش داده‌اند.

وی ضمن مقایسه دانشجوی ۱۶ آذر ۱۳۳۲ با دانشجوی ۱۶ آذر ۱۴۰۱ عنوان کرد: دانشجوی امروز بیدارتر و آگاه‌تر از گذشته راه خود را ادامه می‌دهد و در این مسیر به استقلال‌طلبی، آرمان‌خواهی و مطالبه‌گری صحیح توجه داشته و این موارد وجه مشترک تمام دانشجویان در این سال‌ها بوده است.

حمیدی با بیان اینکه جنبش‌های دانشجویی در دهه اخیر اتفاقات خوبی در ابعاد مختلف فرهنگی، جهادی و علمی رقم زده‌اند، عنوان کرد: همانگونه که دانشجویان در آر ۱۳۳۲ اینچنین خوش درخشیدند، پس از انقلاب اسلامی نیز در عرصه دفاع از کشور و در ادامه جنگ شناختی تلاش کردند.

پایان پیام/۶۳۱۲۵

منبع: فارس
شناسه خبر: 900679

مهمترین اخبار ایران و جهان: