نیوز سیتی!
21 خرداد 1402 - 12:40

بهبود تبلیغات حوزه صنایع دستی اصفهان در سطح بین‌المللی

اصفهان – بهبود تبلیغات حوزه صنایع دستی اصفهان در سطح بین المللی و همچنین نبود مکانی مناسب برای انجام هنر دوخت‌های سنتی از مهم‌ترین دغدغه‌های هنرمندان صنایع دستی اصفهان است.

به گزارش خبرنگار مهر، جمعی از هنرمندان صنایع دستی اصفهان به مناسبت روز جهانی صنایع دستی و روز ملی فرش در نودمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان حضور یافتند و به بیان دغدغه‌های خود در این زمینه پرداختند.

مجدالدین تاج، هنرمند خاتم کاری و رئیس اتحادیه صنایع دستی اصفهان در این رابطه اظهار داشت: از ۶۰۲ رسته به ثبت رسیده هنر در یونسکو حدود ۲۰۰ رسته متعلق به اصفهان است به همین دلیل عنوان شهر جهانی صنایع دستی و شهر خلاق صنایع دستی به این شهر رسید.

لزوم راه‌اندازی پارک صنایع دستی در اصفهان

وی افزود: این عناوین افتخارات بزرگی است اما در حوزه فروش و صادرات رتبه مناسبی در اختیار نداریم. با توجه به شرایط اقتصادی نیز خرید صنایع دستی برای مردم در اولویت دهم به بالاست و علاوه بر این قوانین دست و پاگیر گمرکی از جمله علل کاهش صادرات است.

رئیس اتحادیه صنایع دستی اصفهان گفت: استفاده از ظرفیت کشورهای عضو اکو، ایجاد پارک صنایع دستی، استفاده از المان‌های صنایع دستی و شعار اصفهان شهر جهانی صنایع دستی در ورودی اصفهان، آموزش هنرهای در حال فراموشی، نام گذاری معابر به نام هنرمندان شاخص اصفهان، خرید صنایع دستی از هنرمندان توسط شهرداری برای هدایا، در اختیار گذاشتن فرهنگسراها به هنرمندان صنایع دستی از جمله پیشنهاداتی است که برای توسعه این حوزه مهم به نظر می‌رسد.

تبلیغات صنایع دستی اصفهان در سطح بین المللی دنبال شود

منصور حافظ پرست، هنرمند قلم زن نیز در این جلسه گفت: زمانی که عنوان شهر جهانی صنایع دستی به مدیریت استان داده شد، مخالف بودم، زیرا این عنوان به شهر اختصاص داشت و معتقد بودم که مدیریت شهری در این زمینه می‌تواند قدم بردارد.

وی بیان کرد: تبلیغات شهر جهانی صنایع دستی به داخل کشور محدود شده در حالی که بهتر است این تبلیغات جهانی باشد. در دیگر کشورها چنین عنوان‌هایی بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد و ما نیز باید از این فرصت برای معرفی صنایع دستی در عرصه بین الملل استفاده کنیم.

واگذاری تسهیلات کم بهره به فعالان حوزه میناکاری

مرتضی اسماعیلی، هنرمند میناکاری نیز در این جلسه ابراز داشت: تهیه مواد اولیه، آموزش، تبلیغات، بسته بندی و صادرات از مهمترین بخش‌هایی است که برای توسعه حوزه صنایع دستی با مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به قیمت بالای رهن و اجاره کارگاه‌های تولیدی گفت: رقم رهن و اجاره برای میناکاری با توجه به نوع فعالین این صنعت دو برابر است، بنابراین برای توسعه این رسته از صنایع دستی نیازمند تسهیلات کم بهره برای تولیدکنندگان هستیم.

مالیات بر ارزش افزوده برای مواد اولیه صنایع دستی حذف شود

علی کبیری هنرمند خاتم کاری نیز در این جلسه با بیان اینکه فعالان حوزه صنایع دستی با مواد اولیه با قیمت بالا مواجه هستند، ابراز داشت: حذف مالیات بر ارزش افزوده برای مس و برنج که مواد اولیه صنایع دستی است سبب می‌شود تا تولیدات این صنعت با قیمت کمتر به دست مردم برسد.

وی افزود: ۱۵۰ کارگاه خاتم کاری در شرق اصفهان فعال است که متأسفانه همه آن‌ها در زیرزمین و پارکینگ‌ها فعالیت می‌کنند. زمینی در پشت کارخانه قند تهیه شد که به سبب برخی مشکلات قابل استفاده نیست و درخواست می‌کنیم دستگاه‌های مربوطه برای تعیین تکلیف سند این زمین همکاری کنند.

هنرمندان دوخت‌های سنتی خانه به دوش هستند

ناهید معقولی هنرمند دوخت‌های سنتی اظهار کرد: سال گذشته در دیدار با وزیر میراث فرهنگی عنوان کردیم که مهمترین دغدغه ما مکان است، مکان‌های استیجاری برای ما نفس‌گیر شده است، قیمت مواد با دلار جلو می‌رود و بنابراین اجاره مکان‌هایی که خوش‌آدرس باشد و مردم نسبت به حضور در آنجا میل داشته باشند سخت شده است.

وی افزود: وزیر میراث فرهنگی در آن جلسه تاکید کرد که مکانی به هنرمندان این عرصه اختصاص داده شود، ما نیز پیگیری‌های فراوانی کردیم اما تا به حال موفق نشده‌ایم. روز گذشته نیز در دیدار با وزیر، درخواست پارسال را مطرح کردیم که امیدواریم در این خصوص اقدامی صورت گیرد.

طلادوزی در حال زوال

پورقدیری هنرمند طلادوزی اظهار کرد: هنر طلادوزی در حال زوال و فراموشی است، سعی ما ترویج این هنر است که در این مسیر با سختی‌هایی روبرو هستیم.

وی با بیان اینکه مهمترین مسئله ما، سرقت این دوخت است و در این خصوص مستنداتی وجود دارد، گفت: هویت این دوخت، مربوط به اصفهان است و امیدواریم مدیریت شهری و اتحادیه صنایع دستی در حوزه بین الملل این هنر را معرفی کنند.

۱۵ درصد صادرات حوزه فرش کشور مربوط به اصفهان است

سعید عصاچی تولیدکننده فرش دستباف نیز در این جلسه با بیان اینکه استان اصفهان ۲۷۰ هزار نفر بافنده دارد در حالی که ۲۴۰ هزار نفر در استان در حوزه صنعت شاغل هستند، اظهار داشت: ۱۵ درصد صادرات کل کشور در حوزه فرش مربوط به اصفهان است و قطب این حوزه به شمار می‌رویم.

وی افزود: فرش از صنایعی است که کمترین آلودگی را در حوزه محیط زیست دارد و همین می‌تواند از جمله دلایلی باید که به این حوزه توجه بیشتری صورت گیرد.

این تولیدکننده فرش دستباف گفت: برای ایجاد خانه فرش تفاهم‌نامه‌ای با دوره قبل مدیریت شهری منعقد شد که تغییر مدیریت سبب مغفول ماندن این تفاهم نامه شد و امیدواریم مجدداً مورد تاکید قرار گیرد.

همچنین بهاره امینی تولیدکننده فرش دستباف گفت: نام‌گذاری چهارراه به نام صنایع دستی فرش، نصب المان فرش در سطح شهر از جمله اقدامات خوبی بود که توسط مدیریت شهری انجام شد اما تبلیغات در حوزه فرش دستباف بسیار مهم است که می‌تواند نتایج خوبی به دنبال داشته باشد.

تحریم فرش از سوی دشمن نشان دهنده جایگاه بالای این صنعت است

شهبازی تولیدکننده و رئیس اتحادیه فرش دستباف نیز با بیان اینکه فرش در جایگاه ارزشمندی است و تحریم ۱۰ ساله این صنعت از سوی دشمن خود نشان دهنده جایگاه مهم این عرصه است، اضافه کرد: تحریم فرش یعنی بمباران روستاها و آسیب به تولیدکنندگان اما از وزارت امور خارجه دفاعی در زمینه فرش ندیده‌ایم.

رئیس اتحادیه فرش دستباف گفت: انتظار ما از شورای اسلامی شهر انجام یک اقدام فرهنگی مناسب در حوزه فرش است. این میراث در حال فراموشی است و ما بافنده زیر ۴۰ سال نداریم، در حالی که باید این رشته به جوانان معرفی شود.

محمدمهدی حقیقی تولیدکننده فرش دستباف اظهار کرد: در تلاش بوده‌ام که تجربه‌ام را با دانش گره بزنم تا نتیجه مطلوبی در حوزه فرش به دست آوریم. هدف ما عرضه این هنر به دنیاست و در این خصوص مطالعات فراوان داشته‌ایم.

وی افزود: صنایع دستی می‌تواند سفیری برای صلح طلبی و بلندنظری ایران باشد و در این خصوص باید تلاش کنیم تا با اقدامات لازم در این حوزه موفق شویم.

منبع: مهر
شناسه خبر: 1277131

مهمترین اخبار ایران و جهان: