نیوز سیتی!
28 خرداد 1402 - 22:30

هشدار درباره کاهش سن ابتلا به بیماری های قلبی عروقی

عضو هیات علمی گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با هشدار درباره کاهش سن ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی گفت: متاسفانه سن ابتلا به دهه سوم و چهارم رسیده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، محسن موهبتی اظهار کرد: بیماری های قلبی و عروقی در گذشته در دهه ۶ و ۷  فرد را درگیر می کرد اما متاسفانه در سال های اخیر با تغییرات شیوه زندگی واسترس ها سن شیوع بیماری های قلبی در سنین ۳۰ تا ۴۰ سالگی و حتی گاهی زیر ۳۰ سالگی  باعث بروز سکته قلبی  شده است.

وی افزود: در سنین پایین هم بیماری های قلبی و عروقی شیوع قابل توجهی پیدا کرده است. از همین رو پیشگیری مقدم بر درمان و از اهمیت دو چندانی برخوردار است. زیرا می توان  با کنترل عوامل خطر از بروز بیماری های قلبی عروقی جلوگیری کرد.

موهبتی با بیان این که عوامل خطر اصلی ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی شامل دیابت، فشار خون، چربی خون و مصرف سیگار  است، تصریح کرد:  فاکتورهای متعدد دیگری مانند بی تحرکی، استرس محیطی، زمینه ژنتیک و مصرف غذاهای چرب از دیگر عوامل خطر در ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی است.

وی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد بیماری فشار خون بالا علت مشخص ندارد و بیشتر  زمینه فامیلی  موجب این بیماری می شود، خاطرنشان کرد: ده درصد بیماران  فشار خون بالا دچار فشار خون ثانویه ناشی از بیماری های کلیوی، تیروئید، غدد، آپنه انسدادی خواب و تنگی عروق کلیه هستند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این که بیماری فشار خون قابل رفع نیست بلکه صرفا تلاش می شود که با دارو کنترل شود، گفت: سن شروع فشار خون اولیه از سی تا ۵۰ سالگی است و سابقه خانوادگی، چاقی، بی تحرکی و مصرف سیگار تشدید کننده ابتلا به این بیماری است.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1293931

مهمترین اخبار ایران و جهان: