نیوز سیتی!
16 اردیبهشت 1402 - 08:52

آینده هولناک جمعیتی پیشروی استان مرکزی/ ذائقه فرزندآوری را افزایش دهیم

فعال اجتماعی استان مرکزی می‌گوید: با توجه به آمار بالای سالمندی در استان مرکزی باید گفت آینده هولناک جمعیتی پیشروی این استان است.

خبرگزاری فارس ـ اراک؛ طبق آخرین آمار استان مرکزی دومین استان پیر کشور است و دارای شاخص رشد جمعیت و نرخ باروری پایین  است که اگر این روند ادامه داشته باشد استان مرکزی از لحاظ اقتصادی، سیاسی، امنیتی، فرهنگی، اجتماعی دچار چالش‌های جدی خواهد بود.

استان مرکزی دارای جمعیتی بالغ بر 1.5 میلیون نفر است که از این تعداد 5.62 درصد جمعیت زیر 5 سال،  19.63 درصد جمعیت زیر 15 سال، 67.24 درصد جمعیت 64-15 سال و 7.49 درصد جمعیت 65 سال به بالا هستند.

میزان باروری کلی این استان برابر با 1.23 فرزند و رتبه باروری استان مرکزی در کشور نیز 26 است.

استان مرکزی در موضوع سالمندی از عدد 15.1 در سال 1395 به رقم 16.8 در سال 1400 رسیده که با توجه به میانگین کشوری 10.97 بسیار نگران‌کننده است.

فعال اجتماعی استان مرکزی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با بیان اینکه کاهش جمعیت یکی از چالش‌های جدی کشور است، گفت: اگر موضوع فرزندآوری جدی گرفته نشود، کشور در آینده با چالش‌های بسیاری مواجه می‌شود.

حسین یارمحمدی افزود: بحران کهن‌سالی و پیری کشور را تهدید می‌کند که باید برای آن چاره‌اندیشی کرد.

وی گفت: مرکزی دومین استان پیر کشور  است و این رشد منفی جمعیت، بسیار نگران‌کننده است.

این فعال اجتماعی عقب‌ماندگی در همه بخش‌ها را از عواقب رشد منفی جمعیت برشمرد و ادامه داد: نمی‌توان گفت دلیل اصلی عدم تمایل به فرزندآوری مشکلات اقتصادی است، هرچند مشکلات اقتصادی و فشار سنگین اقتصادی در فرزندآوری بی‌تاثیر نیست، اما  می‌بینیم خانواده‌های مرفه، متاسفانه اغلب فرزند ندارند یا تک فرزند هستند.

یارمحمدی گفت: توجه به  مباحث جمعیتی از مباحث جدی، کلیدی، اساسی، مهم و زیربنایی کشور است و نباید نسبت به آن بی‌تفاوت بود.

وی با مقایسه روند پیری در ایران و کشورهای اروپایی تصریح کرد: روند پیری جمعیت در این کشورها  ظرف ۳۰۰ سال، اما ایران در طول ۳۰ سال صورت گرفته که این روند بسیار نگران کننده است.

این فعال اجتماعی  میانگین نرخ سالمندی استان مرکزی در گروه ۶۰ سال را  12.1 درصد و گروه سنی ۶۵ سال‌، هشت درصد دانست و گفت: کاهش ذائقه فرزندآوری از یک سو و بی‌توجهی به نیازهای سالمندان در آینده بحران‌های جدی را به دنبال خواهد داشت که در این راستا تدوین و عملیاتی کردن برش استانی برنامه عملیاتی سند ملی سالمندان در استان امری ضروری است.

بر اساس آمارها  نرخ رشد جمعیت در ایران حدود هفت‌دهم درصد است و اگر سیاستی در راستای افزایش میزان باروری اتخاذ نشود طی ۲۵ تا ۳۰ سال آینده ممکن است رشد جمعیت کشور به صفر برسد.

پایان پیام/ 

منبع: فارس
شناسه خبر: 1191275

مهمترین اخبار ایران و جهان: