نیوز سیتی!
20 آبان 1402 - 11:17

وال مش چیست و چه تفاوتی با وال پست سنتی دارد؟

اجزای غیر سازه‌ای ساختمان‌ها مانند دیوارهای غیر سازه‌ای و غیر باربر به شدت به ارتعاشات زلزله حساس هستند.

متاسفانه در زلزله کرمانشاه به دلیل عدم اجرای صحیح وال پست و مهار لرزه‌ای این اجزا، شاهد ریزش دیوارها و متحمل شدن خسارات جانی زیادی بودیم. از اینرو اجرای وال پست در ساختمان‌ها پس از زلزله کرمانشاه به یک الزام در پروژه‌های ساختمانی تبدیل شده است. وال مش به عنوان جدیدترین روش اجرای وال پست شناخته می‌شود که در این مقاله قصد داریم در مورد نحوه اجرای وال مش، مزایای آن نسب به وال پست مرسوم و همچنین قیمت وال مش صحبت کنیم.

انواع وال پست کدام است؟

به طور خلاصه و در پاسخ به سوال "وال پست چیست؟" میتوان گفت: "وال پست روش مهار لرزه‌ای دیوارهای غیر باربر یک ساختمان است". وال پست ها به سه شکل در ساختمان قابل اجرا می باشد که عبارتند از:

وال پست بتنی
وال پست فلزی
مسلح کردن دیوار با شبکه الیاف یا وال مش

در میان انواع روش‌های اجرای والپست، مسلح کردن دیوار با شبکه الیاف یا به اصطلاح "وال مش" بعنوان جدیدترین روش برای مهار لرزه‌ای دیوارهای غیر باربر شناخته میشود. این روش مورد تایید سازمان نظام مهندسی بوده و دارای دیتیل اجرایی ویژه برای مهار لرزه ای اجزای غیر سازه ای مانند دیوار دارای بازشو و جان پناه ساختمان میباشد. همانطور که در مقاله "وال مش (wallmesh) چیست؟ (طراحی، اجرا و قیمت وال مش)" اشاره شد وال مش مانند وال پست‌های مرسوم نیاز به طراحی و محاسبات دارد. در روش وال مش و مطابق با ضابطه 714 سازمان برنامه و بودجه، خمش دیوار به صورت یک طرفه و در راستای قائم خواهد بود. از این رو نیازی به استفاده از وادار یا ایجاد محدودیت در طول دیوارها وجود ندارد.

وال مش ارزان ترین نوع وال پست ساختمان

یکی از دغدغه‌های اصلی مجریان پروژه‌های ساختمانی، کاهش هزینه و قیمت اجرای وال پست است. وال پست فلزی و مرسوم به دلیل داشتن مصالح فلزی گران قیمت، قیمت اجرای بالایی دارند. ولی به دلیل اینکه در وال مش استفاده از وادار و میلگردهای بستر دیگر نیاز نیست، میتواند با قیمت ارزان‌تری اجرا شود. به طوری که هزینه اجرای وال مش 30 الی 50 درصد کمتر از وال پست فلزی در ساختمان‌های در حال ساخت می باشد.

سیستم وال مش از چه بخش‌هایی تشکیل شده است؟

امروزه سیستم وال مش را بعنوان جایگزین وال پست‌های مرسوم میشناسند. قبل از اینکه به مزایای این سیستم و مراحل اجرای وال مش جهت مهار دیوار بپردازیم بدین سوال پاسخ خواهیم داد که "سیستم وال مش از چه بخش‌هایی تشکیل شده است؟".  اجزا مهم سیستم وال مش عبارتند از:

مش و توری فایبرگلاس

مش و توری فایبرگلاس در سیستم وال مش مهم ترین عضو محسوب می شوند که روی دیوار به صورت نواری یا سرتاسری نصب می شوند. مش و توری فایبرگلاس وال مش در دو نوع توری فایبرگلاس E-glass و مش فایبرگلاس AR-Glass به فروش می رسد.

پلاستر سیمانی و یا گچی

پلاستر سیمانی و گچی برای ترکیب با توری فایبرگلاس و مدفون کردن آن مورد استفاده قرار میگیرند. نوع پلاستر و مشخصات آن باید بر اساس پیوست شش استاندارد 2800 و یا ضابطه 714 سازمان برنامه و بودجه مشخص شود.

پروفیل نبشی و ناودانی

پروفیل نبشی و ناودانی مقاطع فلزی هستند که با هدف مهار خارج از صفحه، در بالا و پایین دیوار مورد استفاده قرار میگیرند.

چسب پایه اپوکسی

در صورت تایید طراح وال مش، میتوان از چسب پایه اپوکسی بعنوان جایگزین میخ و پیچ جهت نصب پروفیل نبشی و یا ناودانی استفاده نمود.

وال مش راهکاری نوین در جهت افزایش سرعت ساخت ساختمان

سرعت اجرای روش وال مش به دلیل حذف بسیاری از مراحل در وال پست‌های سنتی، بسیار سریعتر از روش‌هایی نظیر وال پست فلزی و بتنی است. از این رو میتوان سیستم وال مش را به عنوان راهکاری نوین جهت افزایش سرعت اجرای ساختمانشناخت. بسته به سرعت اجرای اکیپ اجرایی انتخاب شده، ممکن است زمان اجرای وال پست به روش وال مش به نصف نیز کاهش پیدا کند.

قیمت فروش و اجرای وال مش چقدر است؟

همانطور که اشاره کردیم، یکی از ارزان قیمت‌ترین روش‌های اجرای وال پست در دیوارها، وال مش است. با این حال یکی از سوالات رایجی که در میان مجریان پروژه‌های ساختمانی و مهندسین وجود دارد، قیمت فروش و اجرای وال مش است که تحت تاثیر عوامل زیر مشخص می شود.

نوع و مقدار مصالح وال مش

نوع و مقدار مصالحی که برای اجرای وال مش مورد استفاده قرار میگیرد که مطابق با متراژ پروژه و نظر مهندس طراح انتخاب می شود، روی قیمت اجرای این سیستم موثر است. از جمله این عوامل میتوان به ابعاد چشمه و گرماژ مش و توری فایبرگلاس، نوع توری انتخابی (توری فایبرگلاس E-glass یا مش فایبرگلاس AR-glass) نوع و مقدار پلاستر (پلاستر سیمانی و یا پلاستر گچی)، تعداد نبشی‌ها و ناودانی ها و مقدار چسب اپوکسی اشاره کرد.

دستمزد اکیپ اجرایی وال مش

دستمزد اکیپ اجرایی وال مش نیز روی قیمت وال مش تاثیر میگذارد. معمولا با یک اکیپ نیمه ماهر نیز مراحل اجرای وال مش را انجام داد. بنابراین، نیازی به صرف هزینه زیاد برای پرداخت دستمزد اکیپ اجرایی سیستم وال مش نیست.

جهت آشنایی با ریز قیمت اجرای وال مش "قیمت وال مش چقدر است؟" می‌توانید مقاله را مطالعه کنید.

اجرای وال مش بدون نیاز به وادار و میلگرد بستر

برای اجرای وال مش، نیازی به استفاده از وادارهای قائم و افقی و میلگرد بستر نیست. میتوان با در نظر گرفتن مراحل زیر، مراحل مربوط به اجرای سیستم وال مش را به صورت اصولی و با نتیجه مشابه با وال پست فلزی اجرا کرد.

اجرای دیوار چینی در ساختمان

در مرحله ابتدایی، لازم است که دیوار چینی در ساختمان مطابق با روال قبل با بلوک هبلکس، آجر و یا هر نوع مصالح ساختمانی دیگر به طور کامل اجرا شود.

اجرای لایه اول پلاستر گچی و یا سیمانی بر روی دیوار

در گام دوم و پس از دیوار چینی باید لایه اول پلاستر گچی یا سیمانی بر روی دیوار و به ضخامت حداقل یک سانتیمتر اجرا شود.

نصب مش و توری فایبرگلاس با ابعاد و فاصله مشخص بر روی دیوار

در این مرحله و بر اساس نقشه‌های اجرایی، توری فایبرگلاس با ابعاد و اندازه مشخص به صورت نواری یا سرتاسری روی پلاستر گچی و سیمانی اجرا شده روی دیوار نصب خواهد شد.

اجرای لایه دوم پلاستر گچی و یا سیمانی بر روی توری و مش فایبرگلاس

لایه دوم پلاستر گچی و سیمانی و به ضخامت حداقل یک سانتیمتر روی بخش‌هایی از دیوار که دارای مش و توری فایبرگلاس هستند، نصب میشود.

نصب نبشی و ناودانی بر روی تیر و سقف

در مرحله نهایی لازم است که نبشی و ناودانی در بالا و پایین دیوار اجرا شود. در صورت تایید طراح وال مش، میتوان از چسب اپوکسی به عنوان جایگزین میخ و پیچ جهت اجرای اتصالات فلزی مانند نبشی و ناودانی استفاده نمود.

تامین و فروش سیستم وال مش جایگزین وال پست سنتی

پیمانکاران و مجریان مجریان پروژه‌های ساختمانی که تمایل به جایگزینی وال پست سنتی با وال مش را دارند میتوانند جهت دریافت استعلام قیمت وال مش با کارشناسان فروش شرکت مقاوم سازی افزیر در تماس باشند.

وبسایت مقاوم سازی افزیر: www.afzir.com

شماره تماس مقاوم سازی افزیر: 52936-021

منبع: فارس
شناسه خبر: 1567836

مهمترین اخبار ایران و جهان: