نیوز سیتی!
29 مهر 1402 - 15:00

صادرات ۱۲۰ قلم کالا از همدان به ۳۱ کشور

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی همدان از تدوین اطلس صادراتی استان همدان خبر داد و گفت: تاکنون ۱۲۰ قلم کالا از همدان به ۳۱ کشور مقصد صادر شده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، رحیم مرتضایی ظهر امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه شفافیت در امور، شعار هیأت رئیسه دوره دهم اتاق بازرگانی است اظهار کرد: تعداد کمیسیون‌های اتاق به عنوان بازوان این مجموعه نیز در این دوره افزایش پیدا کرده و به ۱۲ کمیسیون رسیده است.

وی با بیان اینکه توجه به تشکل‌های اقتصادی از دیگر مواردی است که با جدیت در این دوره پیگیری می‌شود افزود: چشم‌انداز چهار ساله اتاق همدان در این دوره، ارتقای تعداد اعضا بیش از ۵۰۰ نفر، آموزش پیشرفته، ارتباط تنگاتنگ با دستگاه‌های مرتبط و فعالیت اعضای اتاق در مراکز داوری است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی همدان در بخش دیگر یادآور شد: در حال حاضر ۲۸۳ کارت بازرگانی، ۱۷۳ کارت عضویت و در مجموع ۴۵۶ عضو فعال در این مجموعه فعالیت دارند.

وی با تاکید بر اینکه تمرکز اتاق بازرگانی در دوره جدید بر مباحث صادراتی است به طوری که اطلس صادراتی استان با ۲۰۶ قلم کالا تدوین شده است گفت: در اطلس صادراتی نکاتی همچون نیاز مقاصد صادراتی بررسی و تدوین شده که به زودی رونمایی خواهد شد.

مرتضایی با اشاره به مقاصد صادراتی محصولات استان بیان کرد: روسیه، بلژیک، بلاروس و عراق برخی از کشورهای هدف صادرات هستند اگرچه نیمی از صادرات استان به عراق صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه تاکنون ۱۲۰ قلم کالا به ۳۱ کشور مقصد صادر شده است تصریح کرد: در این حوزه برنامه محور پیش خواهیم رفت و اقدامات درخوری انجام خواهد شد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی همدان خاطرنشان کرد: جذب سرمایه گذار از مسائل پراهمیت است به نحوی که سالانه جذب سه سرمایه‌گذار در برنامه‌های اتاق تعریف شده است.

وی در ادامه به ارتباط تنگاتنگ با شرکت‌های دانش بنیان گریز زد و گفت: جلسات شورای گفت‌وگو با بخش خصوصی با جدیت پیگیری می‌شود و در پنج ماه گذشته چهار مصوبه ملی و ۲۸ مصوبه استانی حاصل این جلسات بوده است.

مرتضایی با اشاره به اینکه در حوزه بین‌الملل تعامل با مقاصد صادراتی همچون برگزاری میز مشترک و انعقاد تفاهمنامه‌ها در دستور کار است بیان کرد: گردشگری سلامت نیز از مواردی است که همدان پتانسیل کافی این در بخش دارد.

وی در ادامه ظرفیت‌های موجود در این بخش را بر شمرد و گفت: نزدیکی استان همدان به کشور عراق و تیم نامی و موفق پزشکان از نکات مثبت این حوزه است اگرچه موانعی هم چون نبود زیرساخت‎‌های لازم موضوع را تحت شعاع قرار خواهد داد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی همدان خاطرنشان کرد: یکی از موانع مهم نبود پرواز مستقیم از همدان به عراق است و چنانچه این مهم راه‌اندازی نشود گردشگری سلامت پا نخواهد گرفت.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه نبود هتلینگ بیمارستان‌های همدان از دیگر معایبی است که گردشگری سلامت را با چالش مواجه می‌کند اظهار کرد: همکاری هتل‌ها می‌تواند در این حوزه موثر واقع شود اما نه به اندازه راه‌اندازی هتلینگ بیمارستان‌ها.

مرتضایی به ضرورت گردشگری سلامت در استان اشاره کرد و افزود: گردشگردی سلامت پتانسیلی است که معادل صادرات غیرنفتی برای کشور سودده است؛ گواه این ادعا درآمد ۷۲ میلیارد دلاری ترکیه از توریسم‌درمانی است.

وی با بیان اینکه سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی از دیگر پتانسیل‌های استان به شمار می‌رود گفت: در این حوزه نیز اقدامات درخوری در حال انجام است همچون همایش ملی که در آینده نزدیک برگزار خواهد شد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی همدان در بخش دیگر به خلاء بزرگ فعلی استان اشاره کرد و یادآور شد: نبود صنایع تبدیلی در بخش‌های مختلف خام‌فروشی را به دنبال دارد در حالی که با استقرار صنایع تبدیلی در همه حوزه‌ها می‌توان ارزش افزوده وارد استان کرد.

وی در پایان به فرآیند پیچیده صدور کارت بازرگانی پرداخت و گفت: رایزنی برای حل و فصل این موضوع صورت گرفته امیدواریم نتیجه‌بخش باشد.

پایان پیام/89033/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1545280

مهمترین اخبار ایران و جهان: