نیوز سیتی!
19 آذر 1401 - 16:47

شناسایی 30 درصد افراد مبتلا به ایدز در کردستان/80 درصد بیماران ایدزی کردستان مرد هستند

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت کردستان گفت: در ایران حدود ۴۴ درصد افراد مبتلا به بیماری ایدز شناسایی شده اما در کردستان این رقم ۳۰ درصد است.

جهانبخش یوسفی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در سنندج اظهار داشت: بر اساس برنامه‌های سازمان جهانی بهداشت باید همه کشور‌ها ۹۰ درصد افراد مبتلا به ایدز را تا سال ۲۰۲۳ شناسایی کنند. 

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت کردستان با اشاره به اینکه در کشورمان حدود ۴۴ درصد افراد مبتلا به این بیماری شناسایی شده‌اند، اضافه کرد: در کردستان این آمار پایین‌تر بوده و حدود ۳۰ درصد مبتلایان شناسایی شده‌اند که ۸۰ درصد آنان مذکر و ۲۰ درصد نیز مونث هستند.
 
وی با بیان اینکه خدمات تشخیصی و درمانی ایدز رایگان است، ادامه داد: در تمامی شهرستان‌های استان، مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری وجود دارد که آماده ارائه خدمات رایگان به موارد مشکوک یا بیماران مبتلا است. 

یوسفی توصیه کرد: افرادی که احتمال می‌دهند به هر دلیل در معرض خون یا ترشحات افراد مشکوک یا مبتلا به ایدز قرار گرفته‌اند به مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری استان مراجعه کنند تا پس از انجام مشاوره و درصورت نیاز با رضایت شخص و به صورت کاملا محرمانه آزمایشات و بررسی‌های لازم انجام شود. 

وی بیان کرد: اچ‌آی‌وی نوعی بیماری عفونی است که اغلب مردم آن‌ را با نام ایدز می‌شناسند، در حالی که ایدز تنها مرحله انتهایی از بیماری اچ‌آی‌وی است و اگر فرد به موقع تشخیص داده شود (از طریق آزمایش رایگان) و تحت مراقبت و درمان قرار گیرد، می‌تواند تا آخر عمر به بیماری ایدز مبتلا نشود و مثل سایر مردم زندگی عادی و طول عمر طولانی داشته باشد.  

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت کردستان با بیان اینکه وظیفه سیستم ایمنی انسان، محافظت در برابر هر عامل بیگانه‌ای است که وارد بدن انسان می‌شود، ادامه داد: گلبول‌های سفید یکی از اجزاء اصلی سیستم ایمنی بدن هستند و عامل بیماری ایدز نوعی ویروس به نام «ویروس نقص ایمنی انسان» است که برای ایجاد بیماری باید وارد گلبول‌های سفید شود و این گلبول‌ها در خون و ترشحات بدن وجود داشته که خارج از بدن در مدت کوتاهی از بین می‌روند و بنابراین ویروس اچ‌آی‌وی در خارج از بدن در مدت کوتاهی از بین می‌رود. 

وی با اشاره به اینکه حرارت، الکل و مواد ضدعفونی کننده به راحتی می‌توانند باعث از بین رفتن ویروس اچ‌آی‌وی شوند، ابراز کرد: این ویروس از راهی به بدن وارد می‌شود که بتواند به گلبول‌های سفید دسترسی داشته باشد بنابراین در خون و ترشحات بدن وجود دارد. 

یوسفی راه‌های ورود ویروس مذکور را از سه طریق شامل تزریق خون و فرآورده‌های خونی، تماس جنسی و ازطریق مادرآلوده به کودک بیان کرد و افزود: ویروس اچ‌آی‌وی از راه‌هایی از قبیل کار کردن با یکدیگر و زندگی دسته جمعی، هم‌صحبت شدن و معاشرت‌های اجتماعی یا تماس روزمره با افراد آلوده مانند هم‌سفر بودن، هم‌کلاس بودن، نشستن در کنار یکدیگر، روابط عادی اجتماعی مثل سوار شدن در اتوبوس و تاکسی و استفاده از تلفن‌های عمومی، غذا خوردن، آشامیدن و یا استفاده از قاشق و چنگال، لیوان و وسایل و ظروف غذاخوری، از راه هوا (عطسه و سرفه) و یا استفاده از سرویس‌های بهداشتی مشترک مثل حمام، توالت منتقل نمی‌شود بنابراین نیازی به جداسازی افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی نیست. 
انتهای پیام/2330/72

منبع: فارس
شناسه خبر: 903680

مهمترین اخبار ایران و جهان: