نیوز سیتی!
02 تیر 1402 - 01:28

نقش کم‌رنگ شهرداری‌های لرستان در حوزه نگهداری و درمان معتادان متجاهر

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر لرستان گفت: در حالی که دستگاه‌هایی مانند شهرداری‌ می‌توانند در حوزه درمان و نگهداری معتادان متجاهر ورود کنند، اما این خلا در شهرداری‌های استان احساس می‌شود.

 به گزارش خبرگزاری فارس از خرم‌آباد، اردشیر صفاپور شانگاه پنجشنبه در گفت‌وگو با رسانه‌ها با اشاره به اینکه در حوزه مبارزه با مواد مخدر یک دستگاه نمی‌تواند نقش آفرینی کند، اظهار کرد: حدود ۲۴ دستگاه عضو شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان هستند، که با اقدامات فرهنگی و پیشگیرانه این آسیب اجتماعی در سطح جامعه کاهش پیدا کند.

وی، با تاکید بر اینکه اساس کار مبارزه با مواد مخدر کارفرهنگی است، گفت: شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر طرح یاریگران زندگی را از آموزش و پرورش شروع کرده است و در این راستان باید کانون‌های یاریگر در مدارس تشکیل شود.

دبیر ستاد مبارزه با مواد مخدر لرستان، خاطرنشان کرد: در طرح یاریگران زندگی دانش‌آموزان مهارت نه گفتن را می‌آموزند، تا بتوانند در مقابل آسیب اجتماعی اعتیاد دوام بیاورند.

صفاپور با اشاره به اینکه طرح یاریگر یکی از سیاست‌های ستاد مبارزه ما مواد مخدر است، تاکید کرد: البته طرح یاریگر مختص به دانش آموزان نیست‌، بلکه شامل همه اقشار و سطوح جامعه می‌شود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه برخی احکام مواد مخدر بازدارنده نیست، گفت: به نظر می‌رسد قانون در این زمینه باید اصلاح شود، یعنی برخوردها در حوزه جرایم مواد مخدر باید شدیدتر و جدی‌تر باشد.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر لرستان با اشاره به اینکه بیش از ۶۰۰ نوع مواد مخدر صنعتی در دنیا تولید می‌شود، عنوان کرد: البته در استان و کشور همه این مواد وجود ندارد، اما واقعیت این است که خطر استفاده از مواد مخدر صنعتی بسیار جدی است.

صفاپور با تاکید بر اینکه رسالت ما کارهای فرهنگی است، گفت: شعار امسال سازمان ملل در حوزه مبارزه با مواد مخدر نیز تاکید بر تقویت پیشگیری است.

 وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در خصوص مراکز ترک اعتیاد نیز توضیح داد: ما در حوزه ترک اعتیاد دو ماده قانونی ۱۵ و ۱۶ و تبصره ۲ ماده ۱۶ را داریم، ماده ۱۵ که مربوط به مراکز ترک اعتیاد بخش خصوصی است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر لرستان گفت: معتادان متجاهر مرد نیز در مراکز ماده ۱۶ و معتادان متجاهر زن در مرکز تبصره ۲ ماده ۱۶ نگهداری می‌شوند.

به گفته صفاپور معتادان متجاهر از سه تا ۶ ماه و بعضاً تا یکسال به صورت رایگان تحت درمان اجباری قرار می‌گیرند‌.

وی تاکید کرد: می‌توان گفت با توجه به ظرفیت مرکز ترک اعتیاد تبصره ۲ نباید هیچ خانم معتاد متجاهر در ملا عام داشته باشیم.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر لرستان در خصوص کمپ‌های ترک اعتیاد بهش خصوصی، گفت: این مراکز تحت مدیریت بهزیستی رصد و پایش می‌شوند، با مراکز ترک اعتیاد بدون مجوز نیز برخورد می‌شود.

صفاپور بیان کرد: ظرف سه ماه گذشته چند مرکز ترک‌ اعتیاد پلمب و معتادان به مراکز دارای مجوز فرستاده شدند.

وی در خصوص نرخ اعتیاد استان نیز توضیح داد: طبق شیوع شناسی سال ۹۴ که بین جمعیت ۸۰۰ هزار نفری ۱۵ تا ۶۴ ساله استان انجام شد، ۵۰ هزار نفر معتاد شناسایی و نرخ اعتیاد استان ۴.٧۶درصد اعلام شد.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر لرستان با اشاره به اینکه به نظر می‌رسد آمار معتادین از سال ۹۴ تاکنون بیش از ۵۰ هزار نفر است، گفت: استان در حوزه اعتیاد در میانه جدول قرار دارد.

صفاپور ضمن دعوت از خیرین در حوزه درمان معتادان، بیان کرد: در حالی که دستگاه‌هایی مانند شهرداری‌ می‌توانند در حوزه درمان و نگهداری معتادان متجاهر ورود کنند، اما این خلا در شهرداری‌های استان احساس می‌شود.

وی تاکید کرد: شهرداری‌ها هم باید در کاهش این آسیب اجتماعی ورود کنند، زیرا وجود معتاد متجاهر در سطح شهر قطعا بازخورد خوبی در ذهن مسافران و شهروندان بر جای نمی‌گذارد.

پایان پیام/

منبع: فارس
شناسه خبر: 1303236

مهمترین اخبار ایران و جهان: